INGREDIENCE: 200 g sýru eidam, 50 g čerstvých očištěných žampiónů, 150 g šunky, 2 sýry imperiál nebo jiné měkké, 2 lžíce tuku, 3 lžíce smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Sýr vložíme do mikroténového sáčku, sáček uzavřeme a ponoříme do horké vody. Ponecháme až sýr změkne. Na plátky nakrájené žampióny osmahneme na másle, necháme vychladnout, smícháme se změklým sýrem, vyválíme plát, vložíme do něj náplň a utvoříme válec, roládu. Necháme ji ztuhnout a po ztuhnutí nakrájíme. Příprava náplně: Sýr imperiál d ..
INGREDIENCE: 4 čerstvé zelené papriky, 400 g bramborového salátu, 8 sardelových oček, zelená petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky omyjeme, podélně rozkrojíme a semena odstraníme a naplníme vrchovatě bramborovým salátem. Na salát položíme po jednom sardelovém očku a zdobíme snítkou petrželky. Podáváme se slaným rohlíkem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Osmahneme na oleji nadrobno nakrájený kousek cibulky, na ni přidáme na proužky nakrájené očištěné zelené papriky a plátky rajčat. Osolíme, opepříme, necháme chvíli podusit, pak zalijeme vejci rozšlehanými s vodou a solí. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Ve ¾ l mléka se rozkvedlá 1 celé vejce, 1 žloutek, osolí a dá mouky tolik, aby bylo těsto jako n řídké kapání. Na pánvici se dá vždy kávová lžička převařeného másla nebo umělého tuku se sádlem, trochu těsta se na to vlije a omeleta upeče se po obou stranách. Potřou se zavařeninou, sbalí a hojně pocukrují. ..
INGREDIENCE: Veka, nebo bílý chleba, nakrájená na plátky, 100g vepřového nebo telecího masa, jedny nebo dvoje kuřecí játra, 100 g vepřových nebo hovězích jater, cappari, šalvěj, petrželka, cibule, česnek, 2 sklenky suchého bílého vína, 1dl hovězího vývaru nebo vody a1/2 bujónové kostky, sůl, sklenice oliv, oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme na kostičky maso a játra. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme česnek a necháme zpěnit. Přidáme nakrájené maso a játra. Necháme chvíli sma ..
na panvi nechame rozehrat lzicku sadla s olejeme a pridame maso ,kdyz je dobre opecene pridame lzicku rajcatoveho protlaku s troskou vody a kureci jatra.kdyz je vse dobre uvarene ,nechame vychladnout a nakrajime na malinke kousicky.vlozime spet do panve,pridame rohlik kteri jsme namocili do vyvaru,jedno vejce,50gr. parmigiano,sul,pepr,skorice,muskatovi orisek,vse dobre promichame.naplnime olivi a obalime ve vejci a strouhence,smazime ..
INGREDIENCE: 50 g rostlinného tuku, 1 vejce, 3 dl mléka, 25 g tvrdého tvarohu, citrónovou kůru, 50 g zavařeniny (švestky), 250 g hladké mouky, 15 g jemného pískového cukru, sůl trochu mleté skořice, 10 g droždí, 15 g práškového cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a přimícháme vejce, sůl, strouhanou citrónovou kůru a malinko cukru. Vše dostatečně rozšleháme a za stálého míchání zasypeme moukou, až nám vznikne řídké těstíčko, které necháme přikryté ubrouskem v teplé místn ..
INGREDIENCE: 4 vejce, 1 l mléka, 1 lžička cukru, 80-100 g mouky, 1 lžíce rumu nebo koňaku, citrónová šťáva, 50 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce dobře rozšleháme v mléce, přidáme cukr, špetku soli a postupně mouku. Z těstíčka upečeme tenké palačinky, zakapeme je citrónem a skládáme stočené na nahřátou mísu. Tyto palačinky džemem nemažeme, ale džem rozředěný trochou vody s rumem lijeme přes palačinky. Dobré jsou i naplněné rozmačkanými jahodami s cukrem nebo zalité hustou sladkou či kyselou ..
INGREDIENCE: 800g žampiónů, 80 g másla, 2 lžíce hladké 1 l mléka, 200g nastrouhaného ementálu, 100 čedaru, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Žampióny očistíme, nakrájíme na kousky a podusíme na lžíci másla. 3 lžíce másla rozehřejeme, osmahneme na něm mouku dožluta, zalijeme ji osoleným mlékem a umícháme hladký a hustý bešamel. Do horkého bešamelu vmícháme nastrouhaný ementál. Do vymaštěného pekáčku rozložíme vrstvu podušených žampiónů, přelijeme ji vrstvou bešamelu se sýrem a zasypeme nastrouhaným čedarem ..
INGREDIENCE: 2 vejce, 300 ml mléka, sůl, 25 g droždí, 200 g hl. mouky, 2 jablka, skořice mletá, 100 g mandlové plátky, moučkový cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Z droždí, trochy cukru, hl. moky a mléka připravíme řídké těstíčko-kvásek, který necháme na teple vykynout. Smícháme zbylé mléko, mouku, vejce a přidáme vykynutý kvásek. Těsto řádně vymícháme a necháme vykynout, potom do něj vmícháme nahrubo nastrouháne 2 jablka, přidáme skořice, mandle a citrónovou kůru. Smažíme lívanečky, které teplé obalujeme ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA