INGREDIENCE: 8 jehněčích kousků, 500 g brambor, 400 g najemno nakrájeného zelí, 1 bílá cibule, 1 pórek, 300 g hrášku, 1 lžíce rostlinného oleje,sůl, pepř mletý, pepř celý, bobkový list, tymián, rozmarýn, petržel, čerstvá petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nasolíme, opepříme a dáme restovat na olej. Necháme zhnědnout, pak přilijeme vodu, přivedeme k varu a přidáme koření, které je uloženo v gázovém obalu. Necháme povařit. Přidáme také brambory nakrájené na čtvrtky, zelí, cibuli a pórek. Povaříme 20 ..
INGREDIENCE: asi 600 g skopového masa bez kostí nebo skopové kýty, sůl, 3 menší cibule, asi 3 mrkve, 1 malá Petržel, /2 celeru, rostlinný tuk nebo olej, 2 stroužky česneku, mletý pepř, majoránka (marjánka), 2 lžíce hladké mouky, šálek mléka nebo sladké smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté maso nakrájíme na větší kostky a vložíme je do vařící vody. Přidáme sůl, oloupanou, rozkrojenou I cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu vcelku. Vaříme v tlakovém hrnci nebo mírným varem pod pokličkou. Měkké maso vyjm ..
INGREDIENCE: 1 celá skopová kýta, 2 paličky česneku, sůl, 200 ml bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Kýtu vykostíme, protkneme podélně rozčtvrcenými stroužky česneku, v celku napíchneme na rožeň, upravíme a za otáčení pomalu pečeme na dřevěném uhlí, nejlépe u bočního svislého ohniště, kdy můžeme do pekáče pod rožněm chytat vypečený tuk se šťávou a maso jim potírat. Solíme při pečení a v závěru polijeme vínem. Maso svrchu neskrajujeme, kýtu podáváme v celku, až je propečená a šťavnatá a polijeme ji pro ..
INGREDIENCE: 4 jehněčí kotlety, 1 citron, 6 lžic olovového oleje, sůl, pepř, 1 lžička tymiánu, 400 g brokolice, 1 cibule, 2 lžíce másla, ¼ l pomerančové šťávy, 2 lžíce masového vývaru, 2 lžíce pomerančové marmelády. POSTUP PŘÍPRAVY: Z citronu vymačkáme šťávu, smícháme s olejem, pepřem a tymiánem a kotlety v tomto základu asi 45 minut marinujeme. Omytou a očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a krátce spaříme ve vroucí vodě. Nakrájenou cibuli podusíme, přidáme brokolici, 3 lžíce vody a 1 ..
INGREDEINCE: 800 g skopového masa, 2 cibule, 700 g másla, sůl, 4 stroužky česneku.POSTUP PŘIPRAVY: Maso potřeme česnekem utřeným se solí a opečeme na másle. Pak k němu přidáme na pekáček na kolečka nakrájenou cibuli podlijeme horkou vodou a pečeme v troubě za občasného podlévání doměkka. Ke konci necháme téměř vysmáhnout, aby šťáva získala pěknou barvu a byla chutná, a pak ještě podlijeme. Podáváme s knedlíkem nebo lepenicí. ..
INGREDIENCE: 8 jehněčích kotlet ( 2 na 1 porci), olej, sůl, Marináda: 2 nadrobno nakrájené cibulky, 1 stroužek česneku, tymián, bazalka, červené víno.POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme marinádu. Nasekanou cibuli a rozdrcený česnek smícháme s kořením a přelijeme vínem. Směs naneseme na naklepané a po okrajích naříznuté kotlety, vložíme je do mísy, zalijme olejem a necháme do druhého dne marinovat. Před grilováním kotlety otřeme ubrouskem, rošt pomastíme olejem, aby se maso nepřilepovalo, kot ..
INGREDIENCE: 500g jehněčího masa, 1 kg rýže, 8 rajčat, 8 zelených a žlutých paprik, 2 větší brambory, 4 cibule, olej, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kousky a zprudka opečeme na olei. Rajčata pokrájíme na kolečka a papriku na proužky Brambory nakrájíme na plátky a opečeme na oleji. Na témže oleji osmahneme drobně pokrájenou cibuli, její část pak rozložíme na dno pekáčku. Na ni dáme vrstvu spařené a osolené rýže, pak brambory, rajčata a papriky, na ně zase maso a část cibulky Takto pokra ..
INGREDIENCE: 4 jehněčí žebírku, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 2 rajčata, 1 paprika, 30 g anglické slaniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Žebírka naklepeme, na kraji nařízneme, osolíme a opepříme. Po obou stranách je důkladně opečeme v rozpáleném oleji. Do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, proužky cibule, pokrájenou papriku a oloupaná a pokrájená rajčata. Krátce podusíme a nakonec přidáme prolisovaný česnek. Podáváme s hranolky, rýží či vařenými bramborami. ..
INGREDIENCE: 4 jehněčí žebírka, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, bazalka, 1 dl olivového oleje, 30 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Prolisovaný česnek smícháme se solí a bazalkou. Postupně přidáváme olej a dobře mícháme. Porce masa posypeme pepřem a namočíme do připraveného nálevu. Opečeme po obou stranách na teflonové pánvi. Podáváme s kouskem másla a opečenými bramborami. ..
INGREDIENCE: 500 g vykostěného jehněčího hrudí, pepř, sůl, 1 lžíce oleje, 2 lžíce másla. Nádivka: 3 starší rohlíky, 2 dl mléka, 1 lžíce rozpuštěného másla, 2 vejce, muškátový oříšek, pepř, posekané bylinky (petrželka, kopřivy, různé natě). POSTUP PŘÍPRAVY: Maso rozložíme na plát, naklepeme, osolíme, opepříme a obložíme nádivkou. Pečlivě svineme a ovážeme nití. Rolku vložíme do pekáče, pokapeme olejem a pečeme dozlatova. Během pečení podléváme horkou vodou. Nádivka: rohlíky nakrájíme na kosti ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA