INGREDIENCE: 350 g širokých nudlí, 200 g mletého masa, 50 g slaniny, 1 mrkev, půl menšího celeru, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 20 g sušených hub, pepř, 1 lžíce kečupu, 2 lžíce šlehačky, 40 g másla, strouhaný sýr. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu rozkrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nastrouhanou mrkev a celer, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a osmahneme. Přidáme maso a za stálého míchání opečeme. Houby uvaříme doměkka, scedíme a nakrájíme nadrobno. Přidáme k masové směsi, podlij ..
INGREDIENCE: 400 g špaget, 4 lyžice masla, 1 pohár nakladanej cibulky, 4 párky, 1 strúčik cestku, 425 g sterilizovaných rajčín, 125 ml vývaru z Hovädzí bujón, 2 lyžice rajčinového pretlaku, 1/2 snítky řeřichy, soľ, korenie. POSTUP PŘÍPRAVY: Špagety uvaríme podľa návodu v slanej vode. Scedené ich znova prehrejeme na 2 lyžiciach masla. Dáme odkvapať nakladanú cibuľku. Párky nakrájame na plátky. Cesnak prelisujeme. Na zostávajúcom rozohriatom masle opečieme párky, cibuľku a cesnak. Roztlačíme ste ..
INGREDIENCE: Voda, poloh. mouka, sůl, muškátový květ, vejce, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Do misky nalijeme vodu, přisypeme mouku, osolíme, přidáme muškát, vejce a vše promícháme. Na oleji upečeme tenké palačinky po obou stranách, vychladlé krájíme na tenké nudličky. ..
INGREDIENCE: 4 kuřecí prsa, 5 paprik zelených, 1 cibule, větší, olej, 1 balení těstovin, 200 g eidamu. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvaříme těstoviny, nejlépe vrtulky. Na kostičky nakrájenou cibulku osmažíme na oleji, přidáme na nudličky nakrájené maso a na proužky nakrájenou papriku. Vše podusíme doměkka. Smícháme těstoviny se směsí v zapékací míse, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby. ..
INGREDIENCE: 300 g mletého masa (polovina hovězího a polovina vepřového), 80 g cibule, 60 g rostlinného tuku, 2 dl červeného vína, 4 lžíce rajčatového protlaku, 300 g širokých nudlí nebo špaget, 2 dl kysané smetany, 80 g tvrdého sýra, mletá paprika, špetka tymiánu, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně rozkrájenou cibuli zpěníme na části tuku, přidáme mleté maso a krátce osmahneme. Potom zalijeme červeným vínem, osolíme, okořeníme, vmícháme rajčatový protlak a podusíme. Těstoviny uvaříme v osolen ..
INGREDIENCE: 400 g uvarených cestovín, 1 menšiu konzervu leča, 50 g strúhaného syra, 2 vajcia, 2 dl kyslej smotany, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, 1 lyžicu zeleninovej koreniacej zmesi, maslo, strúhanku. POSTUP PŘÍPRAVY: Zapekaciu misu vytrieme maslom a vysypeme strúhankou. Polovicu uvarených cestovín navrstvíme do misy, na cestoviny dáme vrstvu leča a prikryjeme druhou polovicou cestovín. Vajcia zmiešame so smotanou a zeleninovou koreniacou zmesou. Zalejeme cestoviny a vrch posy ..
INGREDIENCE: 100 g libovější slaniny z bůčku, 3 lžíce oleje, 1 malá cibule, 1 malá pálivá feferonka, 250 g loupaných rajčat, 375 g špaget nebo makarónů, sůl, 100 g strouhaného parmazánu. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nakrájíme na kostičky a v rozehřátém oleji opečeme do zlatohněda, pak vyjmeme odpěňovačkou. Mezitím usekáme jemně cibuli a feferonku a podusíme ve vypečeném oleji. Přidáme pokrájená rajčata, trochu osolíme a ca. 8 minut povaříme. Mezitím uvaříme těstoviny „al dente“. Pak promícháme s r ..
INGREDIENCE: 200 g špaget, 200 g měkkého tvarohu, 2 dl zakysané smetany, 150 g slaniny, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Špagety uvaříme ve slané vodě. Po scezení je rozdělíme na porce a každou ozdobíme tvarohem a přelijeme smetanou a rozškvařenou slaninou. Posypeme petrželkou. ..
INGREDIENCE: 500 g hrubé mouky, 4 vejce, 2 lžíce vody, 400 g vařeného libového uzeného masa, 40 g strouhaného křenu, kečup, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z proseté mouky, vajec a vody vypracujeme těsto a válečkem z něj vyválíme dvě placky. Uzené maso nasekáme nadrobno nebo je umeleme. Placky z nudlového těsta nakrájíme na čtverce a do jejich středu rozdělíme uzené maso. Potom každý čtverec úhlopříčně přehneme a okraje vzniklého trojúhelníku k sobě dobře přitlačíme, aby se při vaření taštičky neotevřel ..
INGREDIENCE: 320 g hovězí kližky, 40 g oleje, l střední cibule, 20 g hladké mouky, 2 stroužky česneku, 300 g širokých nudlí, 20 g oleje na promaštění těstovin, 40 g tvrdého sýra, majoránka, paprika, pepř, kmín, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně nasekanou cibuli zpěníme na oleji, přidáme mletou papriku a zamícháme. Na zpěněnou cibuli vložíme • maso rozkrájené na kousky, osolíme, opepříme, okmínujeme a necháme osmahnout. Potom podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme. Když je maso té- měř měkké, ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA