Recepty na xkuchtik.cz

MASO VEPŘOVÉ | VEŘOVÉ ŽEBÍRKO „GOURMAND“

POSTUP PŘÍPRAVY: Naklepaná, osolená a po obou stranách v oleji s máslem opečená žebírka vyjmeme z tuku, na pánev přidáme sladkou smetanu nakrájené plátky žampiónů a necháme dobře povařit. Do hotové omáčky vložíme kolečka citrónu a pomeranče, ochutíme ji bílým vínem a přelijeme ji přes maso. Podáváme se šunkovým rizotem. ..

MASO VEPŘOVÉ | KOTLETA „PRAŽSKÝ LABUŽNÍK“

INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, 150g vařené šunky, 120g másla, 80g mouky, sůl, pepř, 2 vařená vejce, 1/2 citrónu, 1/4 l kyselé smetany, 1/2 l bílého vína, 400g čerstvých hříbků či žampiónů. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety opatrně prořízneme, do každé vložíme plátek šunky, polovinu vařeného vejce a naklepáním okrajů uzavřeme. Osolíme je, opepříme a po obou stranách prudce opečeme na másle nebo na oleji. Potom je podlijeme bílým vínem, přidáme nakrájené hříbky nebo žampióny a necháme pod pokličkou dusit ..

MASO VEPŘOVÉ | STAROČESKÉ VEPŘOVÉ NA PIVĚ.

INGREDIENCE: 700g vepřového z plecka, 150g sádla, 1 cibule, sůl, kmín, pepř, 1 /4 l světlého piva, 150g černého chleba, 150g šalotek, 30g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme, vložíme do cibule zpěněné na sádle a opečeme. Vše osolíme, podlijeme a dusíme do poloměkka. Omáčku vydusíme, přidáme nastrouhaný chleba a necháme jej trochu opražit. Podlijeme vodou, okořeníme pepřem, kmínem a za pomalého přilévání světlého piva dodusíme. Jako vložku do procezené omáčky dáme šalotky dušené na másle a po ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz