INGREDIENCE: 150 g vepřového mozečku, 100 g sádla, vývar z masa a drobů, hladká mouka, sůl mletý muškátový květ, drcený kmín, 2 dl mléka, mletý pepř, vegeta, houska na nudličky nakrájená a osmažená. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněný mozeček nasekáme a podusíme na části sádla spolu s drceným kmínem (asi polovinu). Ze zbylého sádla a hladké mouky připravíme světlou jíšku zalijeme ji prochladlým vývarem z masa drobů a kořenové zeleniny, dobře rozšleháme a necháme povařit. Přidáme koření, mléko a podušený ..
INGREDIENCE: 150 g vepřového mozečku, 100 g sádla, vývar z masa a drobů, hladká mouka, sůl mletý muškátový květ, drcený kmín, 2 dl mléka, mletý pepř, vegeta, houska na nudličky nakrájená a osmažená. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněný mozeček nasekáme a podusíme na části sádla spolu s drceným kmínem (asi polovinu). Ze zbylého sádla a hladké mouky připravíme světlou jíšku zalijeme ji prochladlým vývarem z masa drobů a kořenové zeleniny, dobře rozšleháme a necháme povařit. Přidáme koření, mléko a podušený ..
INGREDIENCE: 200g vepřové slezinky, 60g nevařených krupek, 100g sádla, 100g cibule, 50g hladké mouky, 15 g mleté sladké papriky, mletý pepř ,sůl, třený česnek, vegeta, vývar z vepřového masa a drobů.POSTUP PŘÍPRAVY: Krupky propláchneme a dáme do slané vody uvařit doměkka. Cibuli nakrájíme na jemno a na sádle usmažíme do světle růžova,zasypeme moukou, opražíme, vmícháme mletou papriku a zalajeme vývarem. Dobře rozšleháme, přidáme další koření a česnek. Necháme dobře povařit. Pak přidáme mletou ve ..
INGREDIENCE: Vývar z masa, zeleniny a drbů, 100g velkých krup(nevařených), sůl, mletý pepř, nové koření, majoránka, třený česnek, kousky vařeného masa a vařené zeleniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy propláchneme a ve slané vodě uvaříme doměkka. Pak je propláchneme studenou vodou a necháme na sítku okapat. Připravíme si vývar z masa, který ochutíme, vložíme do něho na kostičky nakrájené vařené maso s ovarem, vařenou zeleninu a vařené kroupy. Necháme přejít varem. ..
INGREDIENCE: Vývar z masa, zeleniny a drbů, 100g velkých krup(nevařených), sůl, mletý pepř, nové koření, majoránka, třený česnek, kousky vařeného masa a vařené zeleniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy propláchneme a ve slané vodě uvaříme doměkka. Pak je propláchneme studenou vodou a necháme na sítku okapat. Připravíme si vývar z masa, který ochutíme, vložíme do něho na kostičky nakrájené vařené maso s ovarem, vařenou zeleninu a vařené kroupy. Necháme přejít varem. ..
INGREDIENCE: 3 l vývaru z hlavy a zelenány, 150g nevařených krup, 5 dl čerstvé vymíchané vepřové krve, třený česnek, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, vegeta, vytříděné maso z hlavy, kousek jater. POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Prochladlé zalejeme scezenou vepřovou krví a necháme hodinu stát. Pak je přidáme do vroucího čistého vývaru a za stálého míchání uvedeme do varu. Pak přidáme krájené maso z hlavy a na kostičky nakrájená vařená vepřová játra. Po ..
INGREDIENCE: 3 l vývaru z hlavy a zelenány, 150g nevařených krup, 5 dl čerstvé vymíchané vepřové krve, třený česnek, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, vegeta, vytříděné maso z hlavy, kousek jater. POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Prochladlé zalejeme scezenou vepřovou krví a necháme hodinu stát. Pak je přidáme do vroucího čistého vývaru a za stálého míchání uvedeme do varu. Pak přidáme krájené maso z hlavy a na kostičky nakrájená vařená vepřová játra. Po ..
INGREDIENCE: 500g vepřové hlavy, 3 d1 vepřové krve, 100g pohanky (nevařené), 50g vepřového sádla, 1 větší cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř, majoránka, kořenová zelenina. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou vepřovou hlavu spolu s kořenovou zeleninou uvaříme ve slané vodě doměkka, necháme mírně vychladit a vykostíme. Vývar přecedíme vložíme propláchnutou pohanku a uvaříme doměkka. Pak přidáme na sádle do růžova osmaženou na drobno nakrájenou cibuli, třeny česnek a koření. Nedosolujeme. Necháme ..
INGREDIENCE: 500g vepřové hlavy, 3 d1 vepřové krve, 100g pohanky (nevařené), 50g vepřového sádla, 1 větší cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř, majoránka, kořenová zelenina. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou vepřovou hlavu spolu s kořenovou zeleninou uvaříme ve slané vodě doměkka, necháme mírně vychladit a vykostíme. Vývar přecedíme vložíme propláchnutou pohanku a uvaříme doměkka. Pak přidáme na sádle do růžova osmaženou na drobno nakrájenou cibuli, třeny česnek a koření. Nedosolujeme. Necháme ..
INGREDIENCE: 400g vepřové krve, vývar vařeného masa a drobů, 100 g velkých krup (nevařených) česnek, sůl, mletý pepř, majoránka, 1 větší cibule, sádlo, kořenová zelenina do vývaru.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvařme zvlášť v mírně osolené vodě. Uvařené kroupy po prochladnutí zalajeme přecezenou krví a necháme asi 10-15 minut zalité, aby se krvi obarvily (nesmí být použit žádný tuk). Připravíme si vývar z masa a drobů, uvedeme do varu a stálého míchání vlejeme do vroucího vývaru kroupy s krví. Polévku ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA