INGREDIENCE: 1 1/2 kg vepřové hlavy, 250 g vepřových plic, 250 g vepřových jater, 250 g vepřového bůčku, 500 g žemlí, 1 l vývaru z masa, třený česnek, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, škvařené sádlo, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: V mírně osolené vodě uvaříme dobře očištěnou a opláchnutou vepřovou hlavu, plíce a bůček. Maso uvaříme tak, aby bylo tužší. Plíce uvaříme zvolna doměkka. Potom vykostíme bůček, vepřovou hlavu a společně s plícemi nadrobno nasekáme. Očištěná a opláchnutá vepřová játra ..
INGREDIENCE: 1 1/2 kg vepřové hlavy, 250 g vepřových plic, 250 g vepřových jater, 250 g vepřového bůčku, 500 g žemlí, 1 l vývaru z masa, třený česnek, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, škvařené sádlo, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: V mírně osolené vodě uvaříme dobře očištěnou a opláchnutou vepřovou hlavu, plíce a bůček. Maso uvaříme tak, aby bylo tužší. Plíce uvaříme zvolna doměkka. Potom vykostíme bůček, vepřovou hlavu a společně s plícemi nadrobno nasekáme. Očištěná a opláchnutá vepřová játra ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřového výřezu, 150g vepřových jater, 150g vepřové kůže nebo 400g vepřových nožiček, 1 kg vepřového kolena mletý pepř, mleté nové koření, majoránka muškátový oříšek, sůl špetka vegety, vepřová střeva, špejle. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěné koleno, výřez a nožičky uvaříme v osolené vodě do měkka. Pokud použijeme kůže, tak je vaříme zvlášť. Uvařené maso a tučné části z kolena umeleme nahrubo. Kůže nebo obrané nožičky a játra krátce povařená v neosolené vodě (játra vaříme jen ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřového výřezu, 150g vepřových jater, 150g vepřové kůže nebo 400g vepřových nožiček, 1 kg vepřového kolena mletý pepř, mleté nové koření, majoránka muškátový oříšek, sůl špetka vegety, vepřová střeva, špejle. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěné koleno, výřez a nožičky uvaříme v osolené vodě do měkka. Pokud použijeme kůže, tak je vaříme zvlášť. Uvařené maso a tučné části z kolena umeleme nahrubo. Kůže nebo obrané nožičky a játra krátce povařená v neosolené vodě (játra vaříme jen ..
INGREDIENCE: 1,5 kg vepřové hlavy, 250g syrové rýže, třený česnek, 300g vnitřního sádla, 5 dl krve, cibule sůl , mletý pepř, majoránka, mleté nové koření, vegeta. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou hlavu očistíme a uvaříme ve slané vodě do měkka. Vařenou vychladíme, odkostíme a maso drobně usekáme. Rýži opereme a udusíme do měkka bez tuku. Prochladlou ryži zalijeme scezenou krví a necháme as1 30 minut ustát. Vnitřní sádlo nakrájíme na kostky, rozškvaříme a v sádle usmažíme do růžova na drobno nakrájeno ..
INGREDIENCE: 1,5 kg vepřové hlavy, 250g syrové rýže, třený česnek, 300g vnitřního sádla, 5 dl krve, cibule sůl , mletý pepř, majoránka, mleté nové koření, vegeta. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou hlavu očistíme a uvaříme ve slané vodě do měkka. Vařenou vychladíme, odkostíme a maso drobně usekáme. Rýži opereme a udusíme do měkka bez tuku. Prochladlou ryži zalijeme scezenou krví a necháme as1 30 minut ustát. Vnitřní sádlo nakrájíme na kostky, rozškvaříme a v sádle usmažíme do růžova na drobno nakrájeno ..
INGREDIENCE: 800 g pohanky, 5 dl vepřové krve, 300g sádla, 200g nelisovaných škvarků, 500g ovaru z hlavy, sůl, mletý pepř, majoránka, třený česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Pohanku uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Pohanka je velmi brzy uvařená, asi za 10 minut. Vody dáme jen asi na 2 cm nad množství pohanky. Prochladlou pohanku smícháme s krví a necháme asi 15 minut ustát. Ovar nakrájíme na jemné kostičky, škvarky přesekáme, vmícháme do pohanky a dochutíme. Plníme do střev a vaříme jako v pře ..
INGREDIENCE: 800 g pohanky, 5 dl vepřové krve, 300g sádla, 200g nelisovaných škvarků, 500g ovaru z hlavy, sůl, mletý pepř, majoránka, třený česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Pohanku uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Pohanka je velmi brzy uvařená, asi za 10 minut. Vody dáme jen asi na 2 cm nad množství pohanky. Prochladlou pohanku smícháme s krví a necháme asi 15 minut ustát. Ovar nakrájíme na jemné kostičky, škvarky přesekáme, vmícháme do pohanky a dochutíme. Plníme do střev a vaříme jako v pře ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřového plecka, 1 kg nelisovaných škvarků, 5 dl vývaru z masa, 8 dl cezené vepřové krve, 2 kg vařených vepřových laloků, 5 větších cibulí, mletý pepř, sůl, třený česnek, majoránka, muškátový, květ.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme na. drobno a spaříme ve vroucím vývaru. Přidáme škvarky a krátce pod pokličkou podusíme. Směs jemně umeleme. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou vepřovou plec a laloky, které jsme předem uvařili. Doplníme scezenou krví, lehce promícháme, ochutíme ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřového plecka, 1 kg nelisovaných škvarků, 5 dl vývaru z masa, 8 dl cezené vepřové krve, 2 kg vařených vepřových laloků, 5 větších cibulí, mletý pepř, sůl, třený česnek, majoránka, muškátový, květ.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme na. drobno a spaříme ve vroucím vývaru. Přidáme škvarky a krátce pod pokličkou podusíme. Směs jemně umeleme. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou vepřovou plec a laloky, které jsme předem uvařili. Doplníme scezenou krví, lehce promícháme, ochutíme ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA