INGREDIENCE: 1 kg masa z vepřové hlavy, vepřový jazyk, srdce, vepřové nožičky a kůže nebo vepřové koleno, sůl, mlety pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté a pečlivě očištěné maso vložíme do kastrolu a zalijeme vodou, jen aby bylo potopeno, a uvaříme do měkka. Pak je vykostíme a nakrájíme na větší kousky. Vývar z masa necháme odpařit na menší množství. Směs opepříme a osolíme a vložíme do litrových zavařovacích sklenic, které nemají zúžené hrdlo a vývar na maso procedíme. Maso musí být zcela zakryté. Pak s ..
INGREDIENCE: 1 kg masa z vepřové hlavy, vepřový jazyk, srdce, vepřové nožičky a kůže nebo vepřové koleno, sůl, mlety pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté a pečlivě očištěné maso vložíme do kastrolu a zalijeme vodou, jen aby bylo potopeno, a uvaříme do měkka. Pak je vykostíme a nakrájíme na větší kousky. Vývar z masa necháme odpařit na menší množství. Směs opepříme a osolíme a vložíme do litrových zavařovacích sklenic, které nemají zúžené hrdlo a vývar na maso procedíme. Maso musí být zcela zakryté. Pak s ..
INGREDIENCE: Polovina vepřové hlavy, 1 vepřové koleno, 500g vepřové plece, 300g vepřových kůží, 1 vepřové srdce, 2 dl vepřové krve, sůl, mletý pepř, třený česnek, majoránka.POSTUP PŘPRAVY: Maso uvaříme stejným způsobem jako u předchozího receptu - zabijačková tlačenka. Kůže uvaříme samostatně, vývar použijeme k masu. Maso nakrájíme na drobnější kostky, kůže jemně semeleme. Vše pak v míse promícháme se scezenou krvi, ochutíme třeným česnekem a kořením. Podle potřeby zředíme vývarem. Směs plníme d ..
INGREDIENCE: Polovina vepřové hlavy, 1 vepřové koleno, 500g vepřové plece, 300g vepřových kůží, 1 vepřové srdce, 2 dl vepřové krve, sůl, mletý pepř, třený česnek, majoránka.POSTUP PŘPRAVY: Maso uvaříme stejným způsobem jako u předchozího receptu - zabijačková tlačenka. Kůže uvaříme samostatně, vývar použijeme k masu. Maso nakrájíme na drobnější kostky, kůže jemně semeleme. Vše pak v míse promícháme se scezenou krvi, ochutíme třeným česnekem a kořením. Podle potřeby zředíme vývarem. Směs plníme d ..
INGREDIENCE: Polonina vepřové hlavy, 1 vepřové srdíčko, 1 vepřový jazyk, 4-5 vepřových nožíček, 1 vepřové koleno zadní, 500g vepřové plece, kořenová zelenina, sůl, mletý pepř, třený česnek, nové koření celé.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou hlavu, nožičky a koleno dobře očistíme a omyjeme. Pak dáme do vody vařit spolu s přidáním vepřové plece. Až se maso začne vařit, opatrně sběračkou posbíráme pěnu (sražené bílkoviny), osolíme, přidáme nové koření a pod poklicí v mírném varu vaříme asi 1 hodinu. Přidám ..
INGREDIENCE: Polonina vepřové hlavy, 1 vepřové srdíčko, 1 vepřový jazyk, 4-5 vepřových nožíček, 1 vepřové koleno zadní, 500g vepřové plece, kořenová zelenina, sůl, mletý pepř, třený česnek, nové koření celé.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou hlavu, nožičky a koleno dobře očistíme a omyjeme. Pak dáme do vody vařit spolu s přidáním vepřové plece. Až se maso začne vařit, opatrně sběračkou posbíráme pěnu (sražené bílkoviny), osolíme, přidáme nové koření a pod poklicí v mírném varu vaříme asi 1 hodinu. Přidám ..
INGREDIENCE: 500g vepřové plece, 1 vepřové koleno zadní, 300g vepřových jater, 300 g vepřových kůží, sůl, cibule, mletý pepř, strouhaný muškátový oříšek, drcený kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso uvaříme v mírně osolené vodě do poloměkka. Kůži vaříme samostatně, včetně kůže z kolena, do měkka a jemně ji umeleme. Maso z kolena obereme a spolu s vepřovou plecí nakrájíme na kostky. Játra nakrájíme na plátky a oblanšírujeme. Vyndáme do studené vody a pak přendáme na sítko okapat. Všechny suroviny vložíme ..
INGREDIENCE: 500g vepřové plece, 1 vepřové koleno zadní, 300g vepřových jater, 300 g vepřových kůží, sůl, cibule, mletý pepř, strouhaný muškátový oříšek, drcený kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso uvaříme v mírně osolené vodě do poloměkka. Kůži vaříme samostatně, včetně kůže z kolena, do měkka a jemně ji umeleme. Maso z kolena obereme a spolu s vepřovou plecí nakrájíme na kostky. Játra nakrájíme na plátky a oblanšírujeme. Vyndáme do studené vody a pak přendáme na sítko okapat. Všechny suroviny vložíme ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřového bůčku, 10 vajec, 200g vepřových jater, 100 g .strouhanky, 100 g hladké mouky (sušené mléko), sůl, vegeta, strouhaný muškátový oříšek, třený česnek, zelená petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová játra nakrájíme na plátky a v horké vodě oblanšírujeme. Bůček bez kůže nakrájíme na drobné kostičky. Plátky jater nakrájíme na jemné nudličky. V míse bůček i játra smícháme s celými vejci, strouhankou a sušeným mlékem nebo hladkou moukou. Ochutíme vegetou, solí třeným česnekem a mu ..
INGREDIENCE: 1 kg vepřového laloku, 1 kg vepřové plece, 3 dl vepřové krve, 500g žitné mouky, 100g sádla, 1 cibule, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, hřebíček drcený nebo tlučený.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový lalok a plec uvaříme v osolené vodě do měkka. Plec umeleme lalok nakrájíme na malé kostičky a obojí maso promícháme. Mouku rozmícháme s krví a kořením. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli, vše promícháme hustotu upravíme vývarem a plníme do tlačenkových střev. Vaříme v horké vodě mírným ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA