Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA MASO | PLNĚNÁ VEPŘOVÁ HLAVA.

INGREDIENCE. celá vepřová hlava (vhodné ze selete do 40 kg živé váhy), vepřová plec, vepřový ořez, hřbetní sádlo, solící dusičná směs, mletý zázvor, strouhaný muškátový oříšek, třený česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Hlavu uřízneme i se zákrčím a lalokem. Od krku k rypáčku opatrně kůži z celé hlavy stáhneme, dbáme, aby otvory po očích a uších byly co nejmenší. Před stažením kůže samozřejmě velmi pečlivě celou hlavu očistíme. Staženou kůži obrátíme rubem nahoru a otvory po očích, uších, včetně rypáčku pe ..

ZABIJAČKA MASO | VEPŘOVÁ NOŽIČKA V SEGEDÍNSKÉM ZELÍ.

INGREDIENCE: 6 vepřových nožiček, 1 cibule, 100 g sála, 600g kysaného zelí, 3 dl mléka, 2 dl smetany, lžíce kečupu, 15g mleté papriky sladké, třený česnek, 80g hladké mouky, sůl, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové nožičky dobře očistíme, ve vlažné vodě řádně opereme a v polovině po délce rozsekneme. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme kečup a papriku, krátce podusíme a zalijeme vodou. Do základu vložíme nožičky, osolíme a pod pokličkou dusíme do téměř měkka. Pak přidáme ..

ZABIJAČKA MASO | PEČENÉ VEPŘOVÉ OCASKY.

INGREDIENCE: Vepřové ocásky, sůl, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové ocásky očistíme od štětin a ve vlažné vodě důkladně omyjeme. Osolíme, okmínujeme a podlité na pekáčku v troubě pečeme do měkka. Během pečení přeléváme výpekem. Ocásky musí být do zlatova upečené a s křupavou kůrčičkou. Podáváme jako pečené koleno s křenem, lutěnicí nebo hořčicí, doplněné tmavým pečivem. ..

ZABIJAČKA MASO | VEPŘOVÁ NOŽIČKA V SEGEDÍNSKÉM ZELÍ.

INGREDIENCE: 6 vepřových nožiček, 1 cibule, 100 g sála, 600g kysaného zelí, 3 dl mléka, 2 dl smetany, lžíce kečupu, 15g mleté papriky sladké, třený česnek, 80g hladké mouky, sůl, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové nožičky dobře očistíme, ve vlažné vodě řádně opereme a v polovině po délce rozsekneme. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme kečup a papriku, krátce podusíme a zalijeme vodou. Do základu vložíme nožičky, osolíme a pod pokličkou dusíme do téměř měkka. Pak přidáme ..

ZABIJAČKA MASO | PLNĚNÁ VEPŘOVÁ HLAVA.

INGREDIENCE. celá vepřová hlava (vhodné ze selete do 40 kg živé váhy), vepřová plec, vepřový ořez, hřbetní sádlo, solící dusičná směs, mletý zázvor, strouhaný muškátový oříšek, třený česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Hlavu uřízneme i se zákrčím a lalokem. Od krku k rypáčku opatrně kůži z celé hlavy stáhneme, dbáme, aby otvory po očích a uších byly co nejmenší. Před stažením kůže samozřejmě velmi pečlivě celou hlavu očistíme. Staženou kůži obrátíme rubem nahoru a otvory po očích, uších, včetně rypáčku pe ..

ZABIJAČKA MASO | PEČENÉ VEPŘOVÉ OCASKY.

INGREDIENCE: Vepřové ocásky, sůl, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové ocásky očistíme od štětin a ve vlažné vodě důkladně omyjeme. Osolíme, okmínujeme a podlité na pekáčku v troubě pečeme do měkka. Během pečení přeléváme výpekem. Ocásky musí být do zlatova upečené a s křupavou kůrčičkou. Podáváme jako pečené koleno s křenem, lutěnicí nebo hořčicí, doplněné tmavým pečivem. ..

ZABIJAČKA MASO | PINĚNÁ VEPŘOVÁ NOŽIČKA.

INGREDIENCE: zadní vepřové koleno i s nožičkou, 1 kg vepřové hlavy, 300g mletých vepřových kůží, 500g vepřové plece, kořenová zelenina, sůl, mletý pepř, drcený hřebíček, třený česnek, celé nové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové koleno i s nožičkou dobře očistíme, opereme a stáhneme kůži až po kopýtko tak, aby zůstala v celku a neprořízli jsme ji. Maso z kolena, vepřovou plec, hlavu a kůže dáme vařit do mírně osolené vody s novým kořením a kořenovou zeleninou do měkka. Vařené maso nakrájíme na ko ..

ZABIJAČKA MASO | PLNĚNÉ VEPŘOVÉ KOLENO.

INGREDIENCE: 1 vepřové koleno zadní, 50g hřbetního sádla 1 vejce, 150g vepřové plece, 1 cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř strouhaný muškátový oříšek. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové koleno vykostíme a uvnitř vytřeme soli a třeným česnekem. Maso z části kolena a vepřové plece spolu s cibuli umeleme. Přidáme vejce a na kostičky nakrájené hřbetní sádlo. Ochutíme a vymícháme s trochou studené vody( směs se musí lepit na prsty). Koleno naplníme připravenou fáší, zašijeme, zabalíme do alobalu a pomalu p ..

ZABIJAČKA MASO | PINĚNÁ VEPŘOVÁ NOŽIČKA.

INGREDIENCE: zadní vepřové koleno i s nožičkou, 1 kg vepřové hlavy, 300g mletých vepřových kůží, 500g vepřové plece, kořenová zelenina, sůl, mletý pepř, drcený hřebíček, třený česnek, celé nové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové koleno i s nožičkou dobře očistíme, opereme a stáhneme kůži až po kopýtko tak, aby zůstala v celku a neprořízli jsme ji. Maso z kolena, vepřovou plec, hlavu a kůže dáme vařit do mírně osolené vody s novým kořením a kořenovou zeleninou do měkka. Vařené maso nakrájíme na ko ..

ZABIJAČKA MASO | PEČENÍ VEPŘOVÍ VRABCI

INGREDIENCE: 1 vepřové plece, sůl, mletý pepř, cibule, česnek kmín, rajský protlak. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na větší kousky tak, aby byly 2 na porci. Promícháme s drobně nakrájenou cibuli, třeným česnekem, kořením a lžící rajského protlaku. Nejlépe je nechat přes noc proležet. Pokud je maso hodně libové, můžeme k pečení přidat lžíci sádla a na pekáči, mírně podlité vodou, péci do zlatova. Během pečení maso obrátíme a přeléváme výpekem. Vrabce upečené do měkka podáváme s kysaným zelím a ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz