INGREDIENCE. celá vepřová hlava (vhodné ze selete do 40 kg živé váhy), vepřová plec, vepřový ořez, hřbetní sádlo, solící dusičná směs, mletý zázvor, strouhaný muškátový oříšek, třený česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Hlavu uřízneme i se zákrčím a lalokem. Od krku k rypáčku opatrně kůži z celé hlavy stáhneme, dbáme, aby otvory po očích a uších byly co nejmenší. Před stažením kůže samozřejmě velmi pečlivě celou hlavu očistíme. Staženou kůži obrátíme rubem nahoru a otvory po očích, uších, včetně rypáčku pe ..
INGREDIENCE: 6 vepřových nožiček, 1 cibule, 100 g sála, 600g kysaného zelí, 3 dl mléka, 2 dl smetany, lžíce kečupu, 15g mleté papriky sladké, třený česnek, 80g hladké mouky, sůl, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové nožičky dobře očistíme, ve vlažné vodě řádně opereme a v polovině po délce rozsekneme. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme kečup a papriku, krátce podusíme a zalijeme vodou. Do základu vložíme nožičky, osolíme a pod pokličkou dusíme do téměř měkka. Pak přidáme ..
INGREDIENCE: Vepřové ocásky, sůl, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové ocásky očistíme od štětin a ve vlažné vodě důkladně omyjeme. Osolíme, okmínujeme a podlité na pekáčku v troubě pečeme do měkka. Během pečení přeléváme výpekem. Ocásky musí být do zlatova upečené a s křupavou kůrčičkou. Podáváme jako pečené koleno s křenem, lutěnicí nebo hořčicí, doplněné tmavým pečivem. ..
INGREDIENCE: 6 vepřových nožiček, 1 cibule, 100 g sála, 600g kysaného zelí, 3 dl mléka, 2 dl smetany, lžíce kečupu, 15g mleté papriky sladké, třený česnek, 80g hladké mouky, sůl, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové nožičky dobře očistíme, ve vlažné vodě řádně opereme a v polovině po délce rozsekneme. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme kečup a papriku, krátce podusíme a zalijeme vodou. Do základu vložíme nožičky, osolíme a pod pokličkou dusíme do téměř měkka. Pak přidáme ..
INGREDIENCE. celá vepřová hlava (vhodné ze selete do 40 kg živé váhy), vepřová plec, vepřový ořez, hřbetní sádlo, solící dusičná směs, mletý zázvor, strouhaný muškátový oříšek, třený česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Hlavu uřízneme i se zákrčím a lalokem. Od krku k rypáčku opatrně kůži z celé hlavy stáhneme, dbáme, aby otvory po očích a uších byly co nejmenší. Před stažením kůže samozřejmě velmi pečlivě celou hlavu očistíme. Staženou kůži obrátíme rubem nahoru a otvory po očích, uších, včetně rypáčku pe ..
INGREDIENCE: Vepřové ocásky, sůl, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové ocásky očistíme od štětin a ve vlažné vodě důkladně omyjeme. Osolíme, okmínujeme a podlité na pekáčku v troubě pečeme do měkka. Během pečení přeléváme výpekem. Ocásky musí být do zlatova upečené a s křupavou kůrčičkou. Podáváme jako pečené koleno s křenem, lutěnicí nebo hořčicí, doplněné tmavým pečivem. ..
INGREDIENCE: zadní vepřové koleno i s nožičkou, 1 kg vepřové hlavy, 300g mletých vepřových kůží, 500g vepřové plece, kořenová zelenina, sůl, mletý pepř, drcený hřebíček, třený česnek, celé nové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové koleno i s nožičkou dobře očistíme, opereme a stáhneme kůži až po kopýtko tak, aby zůstala v celku a neprořízli jsme ji. Maso z kolena, vepřovou plec, hlavu a kůže dáme vařit do mírně osolené vody s novým kořením a kořenovou zeleninou do měkka. Vařené maso nakrájíme na ko ..
INGREDIENCE: 1 vepřové koleno zadní, 50g hřbetního sádla 1 vejce, 150g vepřové plece, 1 cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř strouhaný muškátový oříšek. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové koleno vykostíme a uvnitř vytřeme soli a třeným česnekem. Maso z části kolena a vepřové plece spolu s cibuli umeleme. Přidáme vejce a na kostičky nakrájené hřbetní sádlo. Ochutíme a vymícháme s trochou studené vody( směs se musí lepit na prsty). Koleno naplníme připravenou fáší, zašijeme, zabalíme do alobalu a pomalu p ..
INGREDIENCE: zadní vepřové koleno i s nožičkou, 1 kg vepřové hlavy, 300g mletých vepřových kůží, 500g vepřové plece, kořenová zelenina, sůl, mletý pepř, drcený hřebíček, třený česnek, celé nové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové koleno i s nožičkou dobře očistíme, opereme a stáhneme kůži až po kopýtko tak, aby zůstala v celku a neprořízli jsme ji. Maso z kolena, vepřovou plec, hlavu a kůže dáme vařit do mírně osolené vody s novým kořením a kořenovou zeleninou do měkka. Vařené maso nakrájíme na ko ..
INGREDIENCE: 1 vepřové plece, sůl, mletý pepř, cibule, česnek kmín, rajský protlak. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na větší kousky tak, aby byly 2 na porci. Promícháme s drobně nakrájenou cibuli, třeným česnekem, kořením a lžící rajského protlaku. Nejlépe je nechat přes noc proležet. Pokud je maso hodně libové, můžeme k pečení přidat lžíci sádla a na pekáči, mírně podlité vodou, péci do zlatova. Během pečení maso obrátíme a přeléváme výpekem. Vrabce upečené do měkka podáváme s kysaným zelím a ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA