INGREDIENCE: 500 g libového vepřového masa, 50 g vepřového sádla, 1 malá cibule, 2 žemle, 1 vejce, 1 žloutek, sardelová pasta, pepř, sůl, 150 g slaniny nebo syrového vepřového sádla. POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme cibuli pokrájenou nadrobno. Žemle smočíme ve vodě a vymačkáme. Maso s cibulí a s houskou umeleme dvakrát na masovém strojku. Přidáme vejce žloutek koření a sůl. Dobře vymícháme. Tvořítko vyložíme tenkými plátky slaniny nebo sádla, naplníme směsí a přikryjeme opět slaninou nebo sád ..
INGREDIENCE: 500 g libového vepřového masa, 50 g vepřového sádla, 1 malá cibule, 2 žemle, 1 vejce, 1 žloutek, sardelová pasta, pepř, sůl, 150 g slaniny nebo syrového vepřového sádla. POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme cibuli pokrájenou nadrobno. Žemle smočíme ve vodě a vymačkáme. Maso s cibulí a s houskou umeleme dvakrát na masovém strojku. Přidáme vejce žloutek koření a sůl. Dobře vymícháme. Tvořítko vyložíme tenkými plátky slaniny nebo sádla, naplníme směsí a přikryjeme opět slaninou nebo sád ..
INGREDIENCE: 1 cibule, 2 stroužky česneku, 125 g oleje, 250 g kuřecích jater, pepř, sůl, špetka muškátového oříšku, bobkový list, špetka tymiánu, lžíce brandy. POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli a česnek do sklovitá. Poté přidáme nasekané kuřecí játra, pepř, sůl, muškát, bobkový list a tymián a pozvolna smažíme, dokud se játra nepropečou. Vše rozmixujeme a postupně zapracujeme zbytek tuku, nakonec přidáme brandy. Naplníme do sklenky, na vrch dáme trochu rozpuštěného másla a ul ..
INGREDIENCE: 1 cibule, 2 stroužky česneku, 125 g oleje, 250 g kuřecích jater, pepř, sůl, špetka muškátového oříšku, bobkový list, špetka tymiánu, lžíce brandy. POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli a česnek do sklovitá. Poté přidáme nasekané kuřecí játra, pepř, sůl, muškát, bobkový list a tymián a pozvolna smažíme, dokud se játra nepropečou. Vše rozmixujeme a postupně zapracujeme zbytek tuku, nakonec přidáme brandy. Naplníme do sklenky, na vrch dáme trochu rozpuštěného másla a ul ..
INGREDIENCE: 500 g vepřových jater, 1 kg vepřové plece, 2 vejce, 1 + 2 cibule, 10 stroužků česneku, 1 lžíce sádla, mletá skořice, muškátový oříšek i květ, sůl, pepř mletý. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a dáme péct při 160°C asi ½ hodiny jen tak „na půl“. Očištěná a omytá játra dvakrát jemně nameleme společně s 1 cibulí a česnekem. Dvě cibule nakrájíme najemno a na sádle dozlatova orestujeme. Pečené maso a cibuli necháme vychladnout a také dvakrát sem ..
INGREDIENCE: 500 g vepřových jater, 1 kg vepřové plece, 2 vejce, 1 + 2 cibule, 10 stroužků česneku, 1 lžíce sádla, mletá skořice, muškátový oříšek i květ, sůl, pepř mletý. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a dáme péct při 160°C asi ½ hodiny jen tak „na půl“. Očištěná a omytá játra dvakrát jemně nameleme společně s 1 cibulí a česnekem. Dvě cibule nakrájíme najemno a na sádle dozlatova orestujeme. Pečené maso a cibuli necháme vychladnout a také dvakrát sem ..
INGREDIENCE: 500 g vepřových jater, 500g vepřové plece, 1 kg vepřového bůčku (můžeme použít i výřez, pokud je tučný), 1 cibule, sádlo, sůl, paštikové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na kousky, prosolíme solí (nebo rychlosolí - na 1 kg masa 20 g soli) a necháme 12 až 24 hodin proležet. Pak dáme do kastrolu, mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme nebo pečeme v troubě spolu s na sádle osmaženou cibuli do měkka. Necháme vychladnout, pak jemně dvakrát až třikrát umeleme spolu s ..
INGREDIENCE: 500 g vepřových jater, 500g vepřové plece, 1 kg vepřového bůčku (můžeme použít i výřez, pokud je tučný), 1 cibule, sádlo, sůl, paštikové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na kousky, prosolíme solí (nebo rychlosolí - na 1 kg masa 20 g soli) a necháme 12 až 24 hodin proležet. Pak dáme do kastrolu, mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme nebo pečeme v troubě spolu s na sádle osmaženou cibuli do měkka. Necháme vychladnout, pak jemně dvakrát až třikrát umeleme spolu s ..
INGREDIENCE: 2 kg škvarků, 1 kg vepřového bůčku, 12 vajec, 200g kelímek hořčice, 3 sklenice zeleninového leča (0,7 l), 1 konzerva mléka Tatra (neslezeného), sůl, pepř, paštikové koření (1 lžička bílého pepře, 1/2 lžičky muškátového květu, 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku, l lžička tlučeného nového koření, 1 lžička papriky). POSTUP PŘÍPRAVY: Paštika se připravuje, všechny přísady se důkladně promíchají, škvarky a maso jemně umeleme a všee promícháme. Paštiku vlijeme do sklenic, uzavřeme a steriluj ..
INGREDIENCE: 2 kg škvarků, 1 kg vepřového bůčku, 12 vajec, 200g kelímek hořčice, 3 sklenice zeleninového leča (0,7 l), 1 konzerva mléka Tatra (neslezeného), sůl, pepř, paštikové koření (1 lžička bílého pepře, 1/2 lžičky muškátového květu, 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku, l lžička tlučeného nového koření, 1 lžička papriky). POSTUP PŘÍPRAVY: Paštika se připravuje, všechny přísady se důkladně promíchají, škvarky a maso jemně umeleme a všee promícháme. Paštiku vlijeme do sklenic, uzavřeme a steriluj ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA