Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA PAŠTIKY | PAŠTIKA Z VEPŘOVÉHO MASA II

INGREDIENCE: 500 g libového vepřového masa, 50 g vepřového sádla, 1 malá cibule, 2 žemle, 1 vejce, 1 žloutek, sardelová pasta, pepř, sůl, 150 g slaniny nebo syrového vepřového sádla. POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme cibuli pokrájenou nadrobno. Žemle smočíme ve vodě a vymačkáme. Maso s cibulí a s houskou umeleme dvakrát na masovém strojku. Přidáme vejce žloutek koření a sůl. Dobře vymícháme. Tvořítko vyložíme tenkými plátky slaniny nebo sádla, naplníme směsí a přikryjeme opět slaninou nebo sád ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | PAŠTIKA Z VEPŘOVÉHO MASA II

INGREDIENCE: 500 g libového vepřového masa, 50 g vepřového sádla, 1 malá cibule, 2 žemle, 1 vejce, 1 žloutek, sardelová pasta, pepř, sůl, 150 g slaniny nebo syrového vepřového sádla. POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme cibuli pokrájenou nadrobno. Žemle smočíme ve vodě a vymačkáme. Maso s cibulí a s houskou umeleme dvakrát na masovém strojku. Přidáme vejce žloutek koření a sůl. Dobře vymícháme. Tvořítko vyložíme tenkými plátky slaniny nebo sádla, naplníme směsí a přikryjeme opět slaninou nebo sád ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | PAŠTIKA Z KUŘECÍCH JATER

INGREDIENCE: 1 cibule, 2 stroužky česneku, 125 g oleje, 250 g kuřecích jater, pepř, sůl, špetka muškátového oříšku, bobkový list, špetka tymiánu, lžíce brandy. POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli a česnek do sklovitá. Poté přidáme nasekané kuřecí játra, pepř, sůl, muškát, bobkový list a tymián a pozvolna smažíme, dokud se játra nepropečou. Vše rozmixujeme a postupně zapracujeme zbytek tuku, nakonec přidáme brandy. Naplníme do sklenky, na vrch dáme trochu rozpuštěného másla a ul ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | PAŠTIKA Z KUŘECÍCH JATER

INGREDIENCE: 1 cibule, 2 stroužky česneku, 125 g oleje, 250 g kuřecích jater, pepř, sůl, špetka muškátového oříšku, bobkový list, špetka tymiánu, lžíce brandy. POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli a česnek do sklovitá. Poté přidáme nasekané kuřecí játra, pepř, sůl, muškát, bobkový list a tymián a pozvolna smažíme, dokud se játra nepropečou. Vše rozmixujeme a postupně zapracujeme zbytek tuku, nakonec přidáme brandy. Naplníme do sklenky, na vrch dáme trochu rozpuštěného másla a ul ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | DOMÁCÍ PAŠTIKA III

INGREDIENCE: 500 g vepřových jater, 1 kg vepřové plece, 2 vejce, 1 + 2 cibule, 10 stroužků česneku, 1 lžíce sádla, mletá skořice, muškátový oříšek i květ, sůl, pepř mletý. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a dáme péct při 160°C asi ½ hodiny jen tak „na půl“. Očištěná a omytá játra dvakrát jemně nameleme společně s 1 cibulí a česnekem. Dvě cibule nakrájíme najemno a na sádle dozlatova orestujeme. Pečené maso a cibuli necháme vychladnout a také dvakrát sem ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | DOMÁCÍ PAŠTIKA III

INGREDIENCE: 500 g vepřových jater, 1 kg vepřové plece, 2 vejce, 1 + 2 cibule, 10 stroužků česneku, 1 lžíce sádla, mletá skořice, muškátový oříšek i květ, sůl, pepř mletý. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a dáme péct při 160°C asi ½ hodiny jen tak „na půl“. Očištěná a omytá játra dvakrát jemně nameleme společně s 1 cibulí a česnekem. Dvě cibule nakrájíme najemno a na sádle dozlatova orestujeme. Pečené maso a cibuli necháme vychladnout a také dvakrát sem ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | JÁTROVÁ PAŠTIKA III

INGREDIENCE: 500 g vepřových jater, 500g vepřové plece, 1 kg vepřového bůčku (můžeme použít i výřez, pokud je tučný), 1 cibule, sádlo, sůl, paštikové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na kousky, prosolíme solí (nebo rychlosolí - na 1 kg masa 20 g soli) a necháme 12 až 24 hodin proležet. Pak dáme do kastrolu, mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme nebo pečeme v troubě spolu s na sádle osmaženou cibuli do měkka. Necháme vychladnout, pak jemně dvakrát až třikrát umeleme spolu s ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | JÁTROVÁ PAŠTIKA III

INGREDIENCE: 500 g vepřových jater, 500g vepřové plece, 1 kg vepřového bůčku (můžeme použít i výřez, pokud je tučný), 1 cibule, sádlo, sůl, paštikové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na kousky, prosolíme solí (nebo rychlosolí - na 1 kg masa 20 g soli) a necháme 12 až 24 hodin proležet. Pak dáme do kastrolu, mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme nebo pečeme v troubě spolu s na sádle osmaženou cibuli do měkka. Necháme vychladnout, pak jemně dvakrát až třikrát umeleme spolu s ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | ŠKVARKOVÁ PAŠTIKA

INGREDIENCE: 2 kg škvarků, 1 kg vepřového bůčku, 12 vajec, 200g kelímek hořčice, 3 sklenice zeleninového leča (0,7 l), 1 konzerva mléka Tatra (neslezeného), sůl, pepř, paštikové koření (1 lžička bílého pepře, 1/2 lžičky muškátového květu, 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku, l lžička tlučeného nového koření, 1 lžička papriky). POSTUP PŘÍPRAVY: Paštika se připravuje, všechny přísady se důkladně promíchají, škvarky a maso jemně umeleme a všee promícháme. Paštiku vlijeme do sklenic, uzavřeme a steriluj ..

ZABIJAČKA PAŠTIKY | ŠKVARKOVÁ PAŠTIKA

INGREDIENCE: 2 kg škvarků, 1 kg vepřového bůčku, 12 vajec, 200g kelímek hořčice, 3 sklenice zeleninového leča (0,7 l), 1 konzerva mléka Tatra (neslezeného), sůl, pepř, paštikové koření (1 lžička bílého pepře, 1/2 lžičky muškátového květu, 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku, l lžička tlučeného nového koření, 1 lžička papriky). POSTUP PŘÍPRAVY: Paštika se připravuje, všechny přísady se důkladně promíchají, škvarky a maso jemně umeleme a všee promícháme. Paštiku vlijeme do sklenic, uzavřeme a steriluj ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz