Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | ČESKÉ KLOBÁSY.

INGREDIENCE: Na 10 kg klobás: 5 1/2 kg libového vepřového masa, 4 kg tučného vepřového masa, 1/2 l vody, 200 g soli, 15 g mletého pepře, 15 g třeného česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Veškeré maso pečlivě zbavíme všech blan a šlach. Libové maso z kýty a plece i tučné z bůčku, krkovičky či ramínka bez kosti nakrájíme na zhruba 5 cm velké kostky. Pak obě masa odděleně umeleme přes síto s otvory o průměru 5 mm. Ve větší nádobě promísíme umleté libové maso s kořením, solí a pitnou vodou. Pak vmícháme mleté ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | ČESKÉ KLOBÁSY.

INGREDIENCE: Na 10 kg klobás: 5 1/2 kg libového vepřového masa, 4 kg tučného vepřového masa, 1/2 l vody, 200 g soli, 15 g mletého pepře, 15 g třeného česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Veškeré maso pečlivě zbavíme všech blan a šlach. Libové maso z kýty a plece i tučné z bůčku, krkovičky či ramínka bez kosti nakrájíme na zhruba 5 cm velké kostky. Pak obě masa odděleně umeleme přes síto s otvory o průměru 5 mm. Ve větší nádobě promísíme umleté libové maso s kořením, solí a pitnou vodou. Pak vmícháme mleté ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | HANÁCKÉ KLOBÁSY.

INGREDIENCE: Na 10 kg klobás: 6 1/2 kg libového vepřového masa, 3 1/2 kg tučného vepřového masa, 200 g soli, 25 g třeného česneku, 20 g mletého pepře, 10 g mletého kmínu, 4 g majoránky, 6 g dusičnanu draselného, 6 g práškového cukru, krajově tymián, muškátový oříšek, sladká a pálivá paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Řádně vychladlé maso z vykostěné krkovice, z boku, ramínka a tzv. brabce, tj.odřezy ze sádla, důkladně zbavíme všech blan a šlach. Libové maso nakrájíme na 1 cm velké kostičky, tučné na polo ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | HANÁCKÉ KLOBÁSY.

INGREDIENCE: Na 10 kg klobás: 6 1/2 kg libového vepřového masa, 3 1/2 kg tučného vepřového masa, 200 g soli, 25 g třeného česneku, 20 g mletého pepře, 10 g mletého kmínu, 4 g majoránky, 6 g dusičnanu draselného, 6 g práškového cukru, krajově tymián, muškátový oříšek, sladká a pálivá paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Řádně vychladlé maso z vykostěné krkovice, z boku, ramínka a tzv. brabce, tj.odřezy ze sádla, důkladně zbavíme všech blan a šlach. Libové maso nakrájíme na 1 cm velké kostičky, tučné na polo ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | UZENÉ MASO S KŘENOVOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 600g uzeného masa, 1 cibule, několik zrnek pepře, 50g másla, 2 dl smetany, 20g mandlí, ocet, cukr, 100g křenu, 40g hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Uzené maso opereme ve vlažné vodě a dáme vařit do vroucí vody tak, aby bylo jen mírně potopené. Přidáme cibuli, několik kuliček pepře a zvolna vaříme doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme je z vývaru a po krátkém zchladnutí zbavíme kostí. Na 30g másla osmahneme mouku, zalijeme trochou vývaru a rozšleháme. Zvolna vaříme asi 30 minut, potom př ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | UZENÉ MASO S KŘENOVOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 600g uzeného masa, 1 cibule, několik zrnek pepře, 50g másla, 2 dl smetany, 20g mandlí, ocet, cukr, 100g křenu, 40g hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Uzené maso opereme ve vlažné vodě a dáme vařit do vroucí vody tak, aby bylo jen mírně potopené. Přidáme cibuli, několik kuliček pepře a zvolna vaříme doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme je z vývaru a po krátkém zchladnutí zbavíme kostí. Na 30g másla osmahneme mouku, zalijeme trochou vývaru a rozšleháme. Zvolna vaříme asi 30 minut, potom př ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | UZENÉ MASO PO RYCHTÁŘSKU.

INGREDIENCE: 200g uzeného bůčku, 350g vařených brambor, 150g cibule, 100g másla, 100g hříbků, 2 dl sladké smetany, muškátový květ, trochu strouhanky, zelené petrželky, hladké mouky, 1 vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené brambory, nejlépe rohlíčky, nakrájíme na kolečka a vařený uzený bůček na kostky. Ohnivzdornou nádobu vymažeme máslem a do.ní klademe střídavě brambory, maso, na plátky nakrájenou cibuli, hříbky či žampióny, posypeme nasekanou petrželkou a jako poslední opět vrstvu brambor. Vše zalijeme ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | UZENÉ MASO PO RYCHTÁŘSKU.

INGREDIENCE: 200g uzeného bůčku, 350g vařených brambor, 150g cibule, 100g másla, 100g hříbků, 2 dl sladké smetany, muškátový květ, trochu strouhanky, zelené petrželky, hladké mouky, 1 vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené brambory, nejlépe rohlíčky, nakrájíme na kolečka a vařený uzený bůček na kostky. Ohnivzdornou nádobu vymažeme máslem a do.ní klademe střídavě brambory, maso, na plátky nakrájenou cibuli, hříbky či žampióny, posypeme nasekanou petrželkou a jako poslední opět vrstvu brambor. Vše zalijeme ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | UHLÍŘKY.

INGREDIENCE: Polovina vepřové hlavy, 500g vepřových kůží, 5 d1 vepřové krve, 500g vepřových plic, 1 vepřová slezinka, 100g sádla, 1 větší cibule, 400g vařených krup, sůl, mletý pepř, třený česnek, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou a omytou hlavu, kůže a droby dáme vařit do mírně osolené vody do měkka. Maso obereme a nahrubo pomeleme. Vařené kroupy zalijeme krví a dobře promícháme. Pak přidáme mleté maso na drobno nakrájenou cibulku osmaženou na sádle do růžova, dochutíme a vývarem uprav ..

ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY | UHLÍŘKY.

INGREDIENCE: Polovina vepřové hlavy, 500g vepřových kůží, 5 d1 vepřové krve, 500g vepřových plic, 1 vepřová slezinka, 100g sádla, 1 větší cibule, 400g vařených krup, sůl, mletý pepř, třený česnek, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou a omytou hlavu, kůže a droby dáme vařit do mírně osolené vody do měkka. Maso obereme a nahrubo pomeleme. Vařené kroupy zalijeme krví a dobře promícháme. Pak přidáme mleté maso na drobno nakrájenou cibulku osmaženou na sádle do růžova, dochutíme a vývarem uprav ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz