INGREDIENCE: 4 hermelíny, brusinky, 100 g žampionů, 100 g dušené vepřové šunky, malá bílá cibulka, Sůl, muškátový oříšek, bílý pepř, petrželka, kondenzované mléko, 50 ml světlého piva, mouka, 1 vejce, Strouhanka, olej na smažení, brambory. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji necháme zesklovatět drobně nasekanou cibulku a promícháme s jemně pokrájenými žampiony. Krátce podusíme a přidáme pokrájenou šunku. Nakonec do směsi vmícháme lžíci brusinek a necháme vychladnout. Takto připravenou směsí plníme herme ..
INGREDIENCE: 8 plátků sýra z Moravského bochníku asi 1 cm silné, 2 sterilované kapie, 4 sardinky, sůl, 3 vejce. hladká mouka, strouhanka na obalení. olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Vždy mezi dva plátky sýra dáme sardinku a plátek kapie. Osolíme, spíchneme párátkem, obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci a strouhance. Osmažíme po obou stranách v rozpáleném oleji. Podáváme s bramborovou kaší nebo hranolky. ..
INGREDIENCE: 150 g Rokfóru nebo Nivy, 100 g dietního salámu, 150 g tvrdého sýra, 4 lžíce hl. mouky, 3 žloutky, 3 bílky, strouhanka, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny sýry nastrouháme najemno, přidáme na kostičky nakrájený salám, žloutky, mouku, a tuhý sníh z bílků. Nesolíme. Z těsta tvoříme menší kuličky, které obalujeme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji. Příloha: Bramborová kaše. ..
INGREDIENCE: Necelý 1 l mléka, sůl, 80 g krupice, 1 vejce, 30 g eidamu, 5 g másla na maštění, olej na plech. POSTUP PŘÍPRAVY: Do osoleného vařícího mléka zavaříme tenkým proudem krupici a vaříme, až kaše zhoustne. Do vychladlé zamícháme rozkvedlané vejce, strouhaný sýr a těsto vyválíme na plát silný 1 cm. Vykrájíme kolečkem placičky, klademe je na pomaštěný plech a v troubě je po obou stranách upečeme do růžova. Skládáme je do pařáku, aby byly měkké, a na talíři je pokapeme rozpuštěným máslem. ..
INGREDIENCE: 3 vejce, 200 g sýrů, půl lžičky prášku do pečiva, 100 g strouhanky, krupice, 50 ml bílého vína, sůl, koření podle chuti, 200 ml oleje na smažení POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy dáme vajíčka, osolíme a prošleháme metličkou. Poté přidáme nastrouhané sýry, strouhanku, prášek do pečiva, koření a podle potřeby zředíme bílým vínem. Vzniklé těsto necháme odstát. Pak z něj tvoříme kuličky, které obalujeme v krupici a smažíme na oleji. ..
INGREDIENCE: 4 hermelíny, 5 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, 4 kuličky pepře, cibule nakrájená na půlkolečka, grilovací koření, česnek, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: každý hermelín přepůlíme, potřeme z každé strany česnekem, posypeme grilovacím kořením a v uzavíratelné sklenici prokládáme: hermelín cibule, hermelín cibule….. Vše se ve sklenici zalije olejem až povrch a nechá se při normální teplotě zrát 7- 10 dní. ..
INGREDIENCE: 200 g ementálu, 100 g šunky, 50 g hl. mouky na obalení, 2 vejce, 80g strouhanky. Na osmažení: 100 až 120 g oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Sýr nakrájíme na hodně tenké plátky. Mezi dva plátky dáme vždy tenký plátek šunky. Plátky spíchneme párátkem obalíme je jako řízky a smažíme na oleji. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Ušleháme 10 bílků, do nich zamícháme 100g strouhané nivy a 100 g nastrouhaného moravského bochníku, přidáme 1 polévkovou lžíci hrubé mouky a osolíme. Velkou lžící, kterou namočíme pokaždé do studené vody, aby se těsto nelepilo, tvoříme noky, které obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme polité máslem s bramborovou kaší a salátem. ..
INGREDIENCE: 70 g špaget, 20 g eidamu, 5 g másla, 1 lžíce bílého jogurtu, sůl, 1 rajče nebo středně velký žampión.POSTUP PŘÍPRAVY: Špagety uvařené v osolené vodě scedíme, propláchneme studenou vodou, omastíme syrovým máslem a promícháme se strouhaným sýrem a jogurtem. Na talíři můžeme posypat sekanou petrželkou. Jindy můžeme místo sýra a jogurtu přimíchat do uvařených špaget dušené nakrájené žampióny nebo nakrájené oloupané dušené rajče. ..
INGREDIENCE: cibule nakrájená na plátky, čerstvou feferonku, sladkou papriku, nasekaný česnek, bobkový list, celý pepř, nové koření.POSTUP PŘÍPRAVY: Papriku, cibuli a koření lehce podusíme na oleji bez česneku. Směs necháme vychladnout. Hermelín, středně uleželý, rozkrojíme na plocho, jedenu polovinu posypeme nasekaným česnekem, přidáme trošku sladké papriky, na to dáme směs a přikryjeme druhou polovinu. Do nádoby vkládáme hermelíny prokládané zbytkem směsi, potom nádobu zalijeme olejem, zakryje ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA