Recepty na xkuchtik.cz

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | NAKLÁDANNÉ STROUŽKY ČESNEKU.

INGREDIENCE: 8 palic česneku, 2 snítky rozmarýnu, 1 feferonka, 500 ml sójového oleje. POSTUP PŘÍPAVY: Stroužky česneku smícháme s rozmarýnem a se všemi přísadami dáme do sklenice. Zalijeme olejem, sklenici vzduchotěsně uzavřeme a necháme asi 10 dní uležet. ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | JABLKOVÉ ČATNÍ S PAPRIKAMI.

INGREDIENCE: 1,5 kg jablk, 3 zelené papriky, 2 cibule, 100g rozinek, sůl, ocet, cukr, ml. zázvor, trochu červeného ovoce (rybíz, maliny, černý rybíz apod.).POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupaná, jádřinců zbavená jablka, očištěné papriky, oloupané cibule umeleme nebo drobně nakrájíme, přidáme další potraviny a dusíme, až čatní zhoustne. Hned plníme do sklenic. ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | HRUŠKOVÉ ČATNÍ.

INGREDIENCE: 2 kg zralých hrušek, 500g cibule, 500g hodně zralých rajčat, 300g celeru, 100g rozinek, 1 lžičky ml. zázvoru, sůl, feferonky, ocet.POSTUP PŘÍPRAVY: Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na plátky. Drobně nakrájíme cibuli, rajčata oloupeme a také drobně nakrájíme. Vložíme do kastrolu, přidáme rozinky a dusíme. Po chvilce usekáme celer a přidáme jej k potravinám současně s cukrem, octem a kořením. Dusíme do zhoustnutí, dochutíme, necháme asi 2 minuty přejít varem, pak napln ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | DOMÁCÍ KYSANÉ ZELÍ.

INGREDIENCE: 10 kg bílého zelí, 200 g kuchyňské soli, 20 g kmínu, 10 g koprových semínek.POSTUP PŘÍPRAVY: Hlávky zelí očistíme, opláchneme a pomocí kruhadla nebo ručně nakrouháme i s košťály (před krouháním je několikrát nařízneme). Nakrouhané zelí smícháme se solí, kmínem a koprem. Zelí vkládáme do nádob nebo sudů a dobře upěchujeme dřevěnou palicí. Přebytečnou šťávu odléváme. V nádobě necháváme prostor, aby se šťáva během fermentace nevylévala. Povrch připraveného zelí přikryjeme vyvařeným kou ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz