INGREDIENCE: 600g vepřového ořezu, 100g hřbetního sádla, 150g vepřové bránice, 4 rohlíky, 1 dl mléka nebo vývaru z hlav, 2 vejce, 1 cibule, sů1, mletý pepř, drcený kmín, majoránka, třený česnek.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový ořez jemně umeleme spolu s rohlíky navlhčenými v mléce nebo ve vývaru. Přidáme vejce, koření, třený česnek, jemně nakrájenou cibuli a dobře vymícháme. Masovou směs poklademe na rozprostřenou bránici, svineme do tvaru šišky, dáme na pekáček, mírně okmínujeme, podlijeme trochu vodou ..
INGREDIENCE: 1 včerejší houska, 750g rajčat, 150g ovčího sýra, 500g žampionů, 30g másla, sůl, černý pepř, 2 svazky petržele, 750g hovězí sekané, 1 cibule, 2 vejce, 1 lžičky sušeného rozmarýnu, sladká paprika, 1 lžíce olivového oleje, 1 kelímku smetany ke šlehání, 1 lžíce solamylu, alobal, podle libosti čerstvé oregano nebo tymián.POSTUP PŘÍPRAVY: Housku namočíme do studené vody. Rajčata omyjeme a 200 g z nich rozpůlíme, vyjmeme jadérka a rozkrájíme je. Ovčí sýr nakrájíme na kostky. Ze žampionů o ..
INGREDIENCE: 1 kg mletého masa, 2 cibule najemno nasekaná, 5 lisované stroužky česneku, 1 žlutá a jedna červená, semínek zbavená a na kostky nakrájená paprika, 100g na poloviny nakrájených zelených oliv plněných papričkou nebo ančovičkami, 3 lžíce rajského protlaku, po 2 lžících sekaného čerstvého (nebo sušeného) estragonu, čerstvé pažitky a čerstvé zelené cibulové natě nebo petrželky, 250 plátků anglické slaniny, 3 v mléce namočené žemle, 1-2 rozšlehané vejce, 3 lžíce olivového oleje, sůl, pepř ..
INGREDIENCE: 400g hovězího masa bez kostí, 222g vepřového masa bez kostí, 2 žemle, mléko, sůl, 1 vejce, kousek cibule, česnek, ml. pepř, 2 lžíce poloh. mouky, kousek slaniny, olej, 1 párek, strouhanka. POSSTUP PŘÍPRAVY: Žemle nakrájíme na plátky, pokropíme mlékem a necháme prosáknout. Hovězí i vepřové maso umeleme, pak umeleme i žemle. Ke směsi přidáme sůl, vejce, drobně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, pepř, slaninu nakrájenou na kostičky a vše dobře promícháme. Podle potřeby přidáme mouku ..
INGREDINNCE: 1kg míchaného mletého, masa, 1 svazek kořenové zeleniny, 1žemle, 2 stroužky česneku, 2 cibule, 1/2 svazku tymiánu, 2 svazky petrželky, 1 svazek pažitky, 430ml naložené kukuřice, 2 vejce,4 lžíce hořčice,3 lžíce kečupu, sůl, pepř,4 plátky goudy,300g mražených fazolí 1/2 l čirého vývaru z kostky, 150g tenkých plátků anglické slaniny, 1 kelímek husté kysané smetany, 2 lžíce solamylu, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Kořenovou zeleninu omyjeme a nakrájíme nadrobno. Žemli namočíme do studená vody. ..
INGREDIENCE: 1 žemle, 1/10 l mléka k namočení, sůl, 1 cibule, 7 lžic oleje, 1 lžíce zeleného pepře, 1 ostrá- čerstvá nebo nakládaná feferonka, tymián, 1 lžička ostré hořčice, 400g mletého masa, půl na půl hovězí a vepřové, 1 vejce, 5 lžic strouhanky.POSTUP PŘÍPRAVY: Žemli namočíme v mléce, nasekáme cibuli a dusíme ji na jedné lžíci oleje, až zesklovatí. Pepř rozdrtíme, feferonku zbavíme jader a nakrájíme ji najemno. Žemli vymačkáme, promícháme s mletým masem, cibulí, vejcem, hořčicí, solí, rozem ..
INGREDIENCE: 600 g mletého masa (telecího nebo jehněčího), 100 g ryže, 2 vejce, 2 lžíce mouky, 1 lžička soli, 240g tuku, 80 g cibule, 80 g mrkve, mletý pepř, masový vývar (voda) .POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži spaříme a propláchneme, zalijeme stejným množstvím masového vývaru (vody) a dusíme tak dlouho dokud se tekutina nevsákne. Masa nakrájíme na kousky a spolu s cibuli nasekáme nebo semeleme, aby se maso s cibulí spojilo. Osolíme, opepříme, smícháme, Mrkev uvaříme, nasekáme a přidáme k masu, pak doplní ..
POSTUP PŘÍPRAVY: To je Slovenský recept a nezadá si s tím indickým: umeleme 200g vepřového bůčku, 300g předního hovězího, přidáme jednu nastrouhanou cibuli, pár stroužků česneku (drceného), jedno vejce, pepř, sůl, pálivou papriku podle chuti a všechno dohromady prohněteme. Potom z masa rozválíme obdélník, na něj vložíme 250g oloupané spišské klobásy, stočíme do válečku a za občasného podlévání pečeme v troubě. Vypečenou šťávu zaprášíme trochou hladké mouky, zasmahneme, zalijeme vroucím vývarem z ..
INGREDIENCE: 600g různých tvrdších hub, 80g slaniny nebo tučné od šunky, 50g cibule, 3 žemle, 4 dl mléka,2 vejce, a 1 žloutek, sůl, mletý pepř, petrželka, strouhanka podle potřeby, bílek, 50g sádla a trochu vývaru připraveného z kostky masoxu.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné houby nadrobno rozsekáme. V kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu,v ní zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme houby a za občasného míchání dusíme. Po vysmahnutí šťávy, kterou houby při dušení pustily, kastrol s h ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA