INGREDIENCE: 4 kuřecí řízky (z prsou), sůl, ml. sl. Paprika, 4 plátky anglické slaniny, 60g nivy, hl. mouka, 2 vejce, corn flakes, tuk na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí řízky rozklepeme do šířky, osolíme, opepříme, poklademe plátky slaniny a nivy a přeložíme v půli. Okraje masa sklepneme paličku, upevníme jehlami, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích, potom v corn flakes a zvolna usmažíme po obou stranách na tuku. ..
INGREDIENCE: 1 kuře (asi 1,2 kg), sůl, pepř, 100g šalotky, 80g slaniny, 4 lžíce másla, 20 ml koňaku, 1 lžíce hl. mouky, 500 ml červeného vína, 1 svazku tymiánu, 2 bobkové listy, 250g žampiónů.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře rozčtvrtíme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na nudličky. Slaninu a šalotku mírně osmáhneme na másle a vyjmeme. V tuku opečeme čtvrtky kuřete a pokapeme koňakem. Poprášíme moukou. Přilijeme víno a porce kuřete obrátíme. Tymián opereme a usušíme, otrháme lístky a spolu s bobkovými ..
INGREDIENCE: 500g kuřecího masa bez kostí, 1 lžička kari, citrónová šťáva, sůl, ml. pepř, 1 cibule, 2 stroužky česneku, olej, 300g brokolice, 2 lžíce hrášku, 1 mrkev, 2 lžíce zmrazených kukuřičných zrn, 1 šálek smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí maso nakrájíme na větší kostky. Kari promícháme s citrónovou šťávou, solí a pepřem, přidáme maso, opět promícháme a necháme v chladničce chvíli odležet. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme česnek nakrájený na plátky, lehce osmáhneme, přidáme ..
INGREDIENCE: 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 žlutá paprika, 1 pórek, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, chilli pepř, provensálské koření, olej, 4 kuřecí prsa, 1 smetana na šlehání, sojová omáčka, 150 g eidamu.POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme si marinádu. Do misky nalijeme, osolíme, přidáme česnek, provensálské koření a pepř. Naložíme kuřecí prsíčka a necháme uležet asi půl hodiny. Osmahneme na pánvi. Mezitím si nakrájíme papriku, kterou dáme do vymazané zapékací misky, na to položíme osmahlé maso, ..
INGREDIENCE: 1 větší očištěné kuře, špetka mleté sladké papriky, 150 g rajčat, sůl, 100g másla, 400 g cibule, lžíce estragonu, 400 g brambor.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné vyprané kuře rozsekáme na porce, osolíme, opečeme na másle, vyjmeme a v tuku po pečení osmahneme nadrobno krájenou cibuli, zaprášíme paprikou, přidáme nasekaný estragon a podlijeme vodou. Oloupané syrové brambory pokrájíme na větší kostičky, dáme do ohnivzdorné misky, přidáme nakrájená rajčata, osolíme, přidáme opečené porce kuřete ..
INGREDIENCE: 400g kuřecího masa z prsíček, 100g anglické slaniny, 2 cibule, 3 rajčata, 3 papriky, pepř, sůl, olej, 4 lžíce kečupu.POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěné a osušené kuřecí maso nakrájíme na kostičky nebo tenké plátky, mírně naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme a napícháme střídavě s kousky slaniny, kolečky cibule a dílky rajčat a papriky na grilovací jehly. Necháme asi hodinu odležet. Pak směs grilujeme na roštu nebo po všech stranách opékáme na pánvičce na oleji. Při podávání je ..
INGREDIENCE: 2 kuřata po 800 g, sůl, majoránka, 60 g škvařeného drůbežího sádla.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěná kuřata osolíme na povrchu i uvnitř, vnitřek posypeme trochou majoránky. Aby kuřata držela tvar při pečení, svážeme nití konce kuřecích stehýnek. Kuřata potřeme sádlem a vložíme nejraději do nádoby z jenského skla. Na.počátku. pečení je podlijeme trochou vody, při pečení je občas poléváme vypečenou šťávou. Upečeme dočervena. Když maso změklo, kuřata vyjmeme z nádoby, necháme stát několik minu ..
INGREDIENCE: 4 kuřecí stehna, 2 cibule, 2 stroužky česneku, špetka ml. nového koření, 1 lžičky ml. pepře, 1 lžičky drceného kmínu, špetka tymiánu, 500g zmrazeného hrášku, 1 mrkev, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibule drobně nakrájíme, česnek rozetřeme a promícháme s kořením. Touto směsí potřeme stehna a necháme je v chladničce pes noc proležet. Pak je osolíme, v kastrolu podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí nebo upečeme v troubě. K téměř měkkým stehnům přidáme hrášek, předvařenou, na kostičky nakr ..
INGREDIENCE: 4 kuřecí řízky, sůl, ml. pepř, 100g nivy, 20g másla, 100g šunkového salámu, olej.Těstíčko: 160g hl. mouky, 2 vejce, sůl, 3 lžíce bílého vína, 1 lžíce vody, 1 lžíce oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí řízky rozřízneme na tenké plátky a opatrně rozklepeme do šířky. Osolíme je, poklademe kolečky salámu a válečky připravenými z nastrouhané nivy promíchané s máslem. Řízky přeložíme v půli, okraje masa sklepneme paličkou a upevníme jehlami na závitky nebo párátky. Řízky postupně namáčíme ve stř ..
INGREDIENCE: 4 horní stehna, sůl, 4 plátky anglické slaniny, 4malé plátky šunky, 2 sterilované okurky, kousek červené papriky, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla, vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Stehna vykostíme a jemně rozklepeme do rovných plátků. Osolíme je poklademe slaninou, šunkou, hranolky okurek a nudličky papriky. Stočíme je v závitky, upevníme jehlami nebo špejlemi a osolíme i na povrchu. Vložíme je na rozehřátý olej a máslo, krátce podusíme bez podlévání, pak podlijeme vývarem a dusíme do změknutí. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA