INGREDIENCE: 3 cibule, 50g sádla, 500-600 g předního hovězího masa nebo kližky, 1 vrchovatá lžička mleté sladké papriky, rajčatový protlak, 7 dl vývaru z kostí, sůl, stroužek česneku, kmín, mletý pepř, 2 středně velké brambory, 2-3 houby, slanina, 2 papriky, 1 sterilovaná okurka, 2 rajčata, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobné nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do světlezlatové barvy, přidáme na větší kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme tro ..
INGREDIENCE: 600g předního hovězího masa, 50g sádla, 2 cibule, 1/2 sklenice sterilovaného zelí (320g), 1 lžíce hladké mouky a sádlo na jíšku, sůl, mletý pepř, kmín.POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso nakrájené na kousky dáme na cibuli zpěněnou na sádle, za stálého míchání osmažíme, osolíme a podlijeme mírně vodou. Dusíme téměř do měkka, okořeníme pepřem a kmínem a přidáme sterilované zelí. Když nám zelí změkne, zahustíme je předem připravenou jíškou a společné podusíme. Přílohou mohou být vařené brambo ..
INGREDIENCE: 500-600g předního hovězího masa, 50g sádla, 500-600g cibule, sůl, mletý pepř, 1 lžička sladké mleté papriky, 1/4 lžičky pálivé mleté papriky, 1 feferonka, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, kousek masoxové kostky, majoránka.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme sádlo, na kterém usmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova. Potom přidáme pokrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, rozkrájenou feferonku, rajčatový protlak a ..
INGREDIENCE: 600g hovězího masa, 2 lžíce sádla, 30g slaniny, 1 menší cibule, 25g mrkve 25g petržele, 25g celeru, sůl, 1-2lžíce octa, 1/2 bobkového listu tymián, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, šťáva s půlky citrónu, 1lžička cukru, 1 lžička hladké mouky, 2 dl přírodního červeného vína, 1 lžíce kečupu, vývar z kostí, 1 lžička hořčice. POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle promíchaném s rozškvařenou slaninou rychle opečeme hovězí maso nakrájené na kostky a pak je odsuneme stranou. Do tuku dáme na plá ..
INGREDIENCE: 600g hovězí kližky, 50g sádla nebo slaniny, 3 cibule, 2 lžičky sladké mleté papriky, vývar, sůl, mletý pepř, 2 lžíce hladké mouky(nebo strouhaný chléb), mrkev, sterilovaný nebo zmrazený hrášek, fazolky, malý květák (celkem asi 400 g zeleniny), majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky; v kastrolu na sádle nebo na pokrájené rozškvařené slanině zpěníme do světležluta cibulku, pak k ní přidáme nakrájené maso a po všech stranách opečeme. K opečenému masu přidáme mletou sladko ..
INGREDIENCE: 650g hovězího masa z plece nebo kližky, 2 cibule, 2-3 lžíce sádla (nebo jiného tuku), sůl, mletý pepř 1 lžička hladké mouky, 7 rajčat.POSTUP PŘÍPRAVY: Drobné pokrájenou cibuli zpěníme na sádle do světležluta, přidáme na kostky pokrájené maso, sůl, mletý pepř, osmahneme a dusíme. Když je maso téměř měkké, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a znovu podlijeme. Do šťávy přidáme oloupaná rozkrájená rajčata a necháme je rozvařit. K pokrmu podáváme těstoviny, rýži. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Na pustě se vaří v kotlíku, ale v kuchyni si ho připravíme v kastrolu. Pokrájíme maso na kostky - už jsme si řekli, že mohou být různé druhy masa, kližky, vnitřnosti, srdce, játra, a máme-li kousek vemínka, získáme požadovanou rosolovitost pravého guláše. Pak pod pokličkou osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a poprášíme ji lžičkou sladké červené papriky. Přidáme kostky masa a lehce je osmažíme. Potom přilijeme vodu nebo vývar - tolik, aby maso bylo zcela zakryté. Dáme dusit, e ..
INGREDIENCE: 540 g hovězí kližky (nebo jiné hovězí maso na guláš), 504 g cibule, I rovná polévková lžíce majoránky, 2 stroužky česneku,1 lžíce sójové omáčky, podle chuti sůl, pepř a kmín Na bramborák: 6 velkých syrových brambor, 1 syrové vejce, 1 rovná polévková lžíce majoránky, 2 stroužky česneku, 3 polévkové lžíce hladké mouky, 1/2 rovné čajové lžičky kmínu, vepřové sádlo nebo olej podle potřeby POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle orestujeme maso nakrájené na hranolky (velikosti bramborových hranolků n ..
INGREDIENCE: 600g zadního hovězího masa, 60g slaniny, 1 cibule, česnek, 80g rajčat, 2 papriky(nebo 100g konzervovaného leča), 1,5dl suchého vína, majoránka, mletý pepř, estragon, saturejka, sůl, vývar. POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnuté maso naklepeme a nakrájíme na hranolky. Slaninu pokrájíme na kostičky vyškvaříme na pánvi, přidáme pokrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Doplníme rozetřeným česnekem, oloupanými pokrájenými rajčaty, pokrájenými paprikami a nakonec masem. Vše podlijeme vývarem, ochutím ..
INGREDIENCE: 400g hovězí plece, 40g rostlinného tuku DELIKA, 80g cibule, 100g brambor, 1 lžíce rajčatového protlaku, kmín, mletý pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: sekanou cibuli zpěníme na tuku, přidáme maso nakrájené na stejně velké kousky a krátce po všech stranách osmahneme. Posolíme, popepříme, pokmínujeme, podlijeme horkou vodou a přiklopené pokličkou dusíme. K téměř měkkému masu přidáme rajčatový protlak, jemně nastrouhané brambory, dobře rozmícháme a dodusíme maso do měkka. Podle chuti přisolí ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA