INGREDIENCE: 250 g rostlinného tuku, 250 g měkkého tvarohu, 100 g hladké mouky, 150 g celozrnné mouky, 2 lžic vína, l rozšlehané vejce na potření placiček, cukr, mák a sezam na posypání.POSTUP PŘÍPRAVY: Změklý tuk, mouku a tvaroh zaděláme vínem a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme je na 1/2 cm silnou placku, z níž vykrájíme formičkou kolečka. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme cukrem, mákem nebo sezamovými semínky. Místo cukru můžeme placičky posypat solí a podávat je k vínu nebo k pivu. Z ..
INGREDIENCE: 200 g olomouckých tvarůžků (malé), listové těsto, 100 g salámu, vejce na potření. POSTUP PŘÍPRAVY: Z listového těsta vyválíme plát a nakrájíme na čtverce. Do jednoho cípu vložíme kolečko salámu a pokrájený tvarůžek. Přehneme a vytvoříme trojúhelník. Okraje pečlivě přitiskneme. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme na suchém plechu do růžova. ..
INGREDIENCE: 500g hladké mouky, 2 vejce, 2 žloutky, sůl, 50g droždí, mléko, 2 lžíce rumu, 300g škvarků.POSTUP PŘÍPRAVY: Z droždí mléka, špetky cukru a lžíce mouky necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme s vejci, solí a vykynutým kváskem, podle potřeby přelijeme mléko a vpracujeme 300 g lisovaných škvarků. Necháme vykynout a rozválíme. Vykrajujeme vdolečky, které na povrchu zdobíme rádýlkem a potřeme ušlehaným vejcem . ..
INGREDIENCE: 1 balení lístkového těsta, 1 zmražený špenát, 1 velká cibule, 1 lžíce hl. mouky, mléko, 150g slaniny, 2 vejce, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Špenát necháme mírně rozmrazit v sáčku. Na rozškvařených kostičkách slaniny osmáhneme jemně nakrájenou cibuli, vsypeme mouku a za stálého míchání usmažíme jíšku. Zalijeme ji trochou mléka, přidáme špenát, promícháme a povaříme. Pak ochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem, vyklepneme jedno vejce a podle potřeb ..
INGREDIENCE: 300g polohr. mouky, 50g tuku Hery, 2 žloutky, sůl, 20g droždí, 10g cukru, mléko, kmín, 20g tuku na plech. POSTUP PŘÍPRVY: Do mouky přidáme Heru, žloutky, sůl, droždí smíchané s cukrem, trochu vlažného mléka, a zpracujeme husté těsto. Na teplém místě ho necháme vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na pomoučněném vále na 20 stejných dílů. Každý díl rukou vyválíme na tenký váleček a zformujeme do tvaru preclíku. Preclíky poklademe na vymaštěný plech a necháme ještě nakynout. Před pečením ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Do nudlového těsta přidáme kousek másla a vyválíme je na plát, který rozkrájíme na malé čtverce. Nyní si připravíme nádivku: na másle osmažíme na drobno nasekanou cibuli, přidámenahrubo umleté syrové telecí maso, kostičky čerstvých hříbků (nejlepší by byly ovšem smrže), vše osolíme, zalijeme hovězím vývarem a dusíme do měkka. Potom přidáme žloutky, zelenou petrželku, muškátový květ a mletý pepř. Tuto nádivku necháme vychladnout, potom ji rozmístíme do středu čtverců, které uzavř ..
INGREDIENCE: 300g hladké mouky, sůl, 10g droždí, 1 žloutek, 1 dl mléka, 50g cukru, 50g nastrouhaného sýra, 1 bílek na potření.POSTUP PŘÍPRAVY: Droždím vykynutým v mléce zaděláme tuhé těsto, ze kterého vyválíme asi 15 cm dlouhé tyčky. Potřeme je bílkem a sypeme nastrouhaným sýrem, Upečeme dorůžova. ..
INGREDIENCE : 400g veky (nebo jiného pečiva), 4 vejce, 300g strouhaného Eidamu, lžíce hl. mouky, sůl, petrželka, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRVY: Vejce rozšleháme a smícháme se sýrem. Zamícháme hl. mouku, osolíme a ochutíme sekanou petrželovou natí. V těstíčku namáčíme nakrájené plátky veky nebo jiného pečiva a smažíme po obou stranách dozlatova. Jako příloha se hodí dušený špenát nebo jiná zelenina. ..
INGREDIENCE: Základní těsto na pizzu I až VIII, 250 g brynzy, 2 vejce, olej na plech a na potření těsta. POSTUP PŘÍPRAVY: Brynzu rozmícháme s vejci. Těsto rozválíme na plát a potřeme ho připravenou brynzou, stočíme jako závin a dáme na plech potřený olejem. Závin rovněž potřeme olejem. V dobře předehřáté troubě pečeme asi 30 minut. Podáváme teplé. ..
INGREDIENCE: 1 balíček listového těsta, 400 g kuřecího masa, 1 žemle, 2 vejce, 1 cibule, sůl, 1 lžička škrobové moučky, 1 lžička sójové omáčky, 50 g mandlí, olej.POSTUP PŘÍRAVY:Maso uvaříme a nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme k ní na kostičky nakrájenou žemli, 1 vejce, škrobovou moučku, sójovou omáčku a nakrájené maso. Odstavíme, osolíme a dobře promícháme. Na vále vyválíme z listového těsta plát, který rádýlkem rozřežeme na čtverce. Na každý dáme lžíci smě ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA