POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži uvaříme doměkka v osolené vodě. Různou zeleninu ( mrkev, papriky brokolici, fazolky apod.) uvaříme doměkka, drobně nakrájíme, prohřejeme na lžíci oleje a promícháme s horkou rží. ..
INGREDIENCE: 200g dlouhozrnné rýže, sůl, 1 hlávku květáku, 1 svazek naťových cibulek, 3 lžíce másla nebo rostlinného tuku, 1/8 l čirého vývaru z kostky, 3 lžíce kari, 1 kelímek smetany na šlehání, lžíce polohrubé mouky, pepř, 50g slunečnicových jader, olej na vymazání formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži propláchneme, vsypeme do většího množství vařící osolené vody a dobře promícháme. Při nízké teplotě ji vaříme doměkka. Květák rozebereme na růžičky a ve vřící osolené vodě vaříme asi15 minut. Naťové ..
INGREDIENCE: 1 kuře (asi 1 kg), 50g uzené slaniny nebo 60g drůbežího sádla, 1 cibule, ml. paprika, sůl, ml. pepř, 200g rajčat a 300g zelených paprik (nebo 300 g sterilovaného leča), 200 g rýže, petržel. POSTUP PŘÍPRAVY: Důkladně očištěné kuře nakrájíme na menší kousky. Do kastrolu dáme rozpustit polovinu drůbežího sádla a zpěníme na něm drobné pokrájenou cibuli. Vmícháme mletou papriku, vložíme kousky kuřete, osolíme opepříme a přikryté pokličkou dusíme téměř doměkka. Mezitím spaříme a oloupeme ..
INGREDIENCE: 200 g rýže, červená paprika, cibule, pórek, 100 g mraženého hrášku, 50 g hlívy ústřičné, masox, špetka soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Opranou rýži přes noc namočíme. Cibuli pokrájíme na kostičky, hlívu na plátky a obojí osmahneme na oleji, po chvilce přidáme kousky další zeleninu. Vše zalijeme 0,4 l vody, vhodíme kostku bujónu, vsypeme přecezenou rýži a přikryjeme pokličkou. Dusíme nejméně 20 minut v horké troubě. Hotové rizoto upravíme na talíři a ozdobíme zbytkem zeleniny. ..
INGREDIENCE: 600g vepřového pupku, 2 cibule, mletá sladká paprika, sul, 60g sádla, 280g rýže, 50 g tvrdého sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Opláchnuté maso pokrájíme na kostičky. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, vsypeme papriku, zamícháme a ihned vložíme připravené maso. 0solíme je a dusíme pod pokličkou. Po chvilce maso podlijeme malým množstvím vody. Když maso téměř změklo, přidáme přebranou, propláchnutou a vařící vodou spařenou rýži, zamícháme a podlijeme tak, aby vše bylo zakryté vodou. Přik ..
INGREDIENCE: 500g vepřového masa, 50 g sádla, 1 cibule, sůl, 300g rýže, mletý pepř, drcený kmín, 60 g tvrdého sýra, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso pokrájíme na malé kostičky. V kotlíku rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli a vložíme kostičky masa. 0solime je a dusíme ve vlastní šťávě dopoloměkka. Přidáme přebranou, propláchnutou a vařící vodou spařenou rýži, osolíme, opepříme a poprášíme drceným kmínem. Vše zalijeme vodou tak, aby maso i rýže byly potopeny, a pod po ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Zpěníme nakrájenou cibulku na oleji, opečeme na ní na kostečky nakrájené vepřové maso (300 g) a podlijeme horkou vodou. Dusíme až do měkka, pak maso vyjmeme, šťávu zahustíme špetkou mouky a lehce převaříme. 120 g propláchnuté rýže trochu opražíme na oleji, pak ji zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme 200 g růžičkové kapusty a dusíme do měkka. Pak všechno promícháme, osolíme, dokořeníme a podáváme na talířích, sypané petrželkou. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné kuře nasekáme na menší kousky,odstraníme kůstky přidáme jatérka a žaludek. Drobně nakrájenou cibulku osmažíme do zlatova, zalijeme vývarem, přidáme nakrájené kuře, osolíme a dusíme asi půl hodiny. Mezitím propereme rýži - na pěkné kuře asi 1/4 kg - přidáme ji ke kuřeti zalijeme asi 1/3 1 polévky a dusíme dál v troubě. Hotové přendáme na dobře vyhřátou mísu a posypeme strouhaným sýrem. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA