INGREDIENCE: 4 lžíce másla, citrónová šťáva, 100 g lučiny nebo žervé, 100 g měkkého salámu, 2 lžíce jemné strouhaného křenu, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Změklé máslo zakapeme citrónovou šťávou, osolíme, smícháme s lučinou nebo žervé a vyšleháme na jemnou pěnu. Do pěny vmícháme křen a na nudličky nakrájenou uzeninu. Pomazánku mažeme na krajíčky chleba nebo na plátky knekebrotu. ..
INGREDIENCE: 250 g tvarohu, 1 šálku smetany, lžička mleté papriky, menší cibule, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Tvaroh prolisujeme, ušleháme se smetanou a paprikou. Do připravené pomazánky vmícháme na kostičky pokrájenou cibuli a podle chuti osolíme. ..
INGREDIENCE: 200 g tvarohu, 1/16 litru sladké smetany nebo mléka, lžička kakaa, cukr podle chuti.POSTUP PŘÍPRAVY: Smetanu či mléko mixujeme s tvarohem, který postupně přidáváme. Hotový krém ochutíme kakaem, v letní sezóně místo kakaa přidáme čerstvé jahody, maliny apod. V zimě místo kakaa můžeme také přidat Pribináček nebo ovocnou Pribinku. ..
INGREDIENCE: 1/4 kg tvarohu, 50 g cukru, 1/ 16 litru mléka, 1 vejce; na polevu- 10g másla. 40 g cukru, lžíce mléka, neplná lžíce kakaa.POSTUP PŘÍPRAVY: Základní přísady rozmixujeme. Sladký krém nalijeme do širších misek. Potom v kastrolku nahřejeme tuk s cukrem a kakaem a přidáme lžíci mléka. Stále mícháme aby poleva byla hladká, ale nevaříme. Vlažnou polevu lijeme na tvarohový krém v miskách. ..
INGREDIENCE: 1/4 kg tvarohu, 100 g másla, sůl, mléko podle potřeby, sekaná pažitka (či cibulová nať, kopr nebo rajský protlak apod.)POSTUP PŘÍPRAVY: Do mixéru dáme tolik mléka, aby nože byty potopeny; pak po částech vhazujeme tvaroh, rozměklé máslo, sůl a zvolenou přísadu. ..
INGREDIENCE: 1/4 kg měkkého tvarohu, asi 1/8 litru mléka, pažitka, 50 g másla Obdobný krém jako slaný tvarohový krém. Připravujeme stejně, jen másla dáváme polovinu. ..
INGREDIENCE: Na těsto: 500g hladké mouky, 250g másla nebo rostlinného tuku, 2 lžičky soli, 1 vejce.Na paštiku a omáčku: 2 žemle, 1,5kg mletého masa, 4 cibule, 3 vejce, 1 žloutek, polohrubou mouku na vál, 1 žloutek, 1 svazek hladké petrželky, 75g anglické slaniny, 250ml smetany na šlehání150g žampionů, 1/4 l zeleninového vývaru, 1 lžíce solamylu, salát polníček na ozdobení.POSTUP PŘÍPRAVY: mouku, tuk nakrájený na vločky, sůl, vejce a 5 lžic studené vody uhněteme těsto. Zakryjeme a necháme na chla ..
INGREDIENCE: 250 g tvarohu, balíček olomouckých tvarůžků, několik lžic smetany nebo jogurtu, cibule, 1 lžičky drcené kmínu, 4 lžíce másla, mlety pepř, 2 lžíce posekané pažitky, 8 krajíčků chleba POSTUP PŘÍPRAVY: Tvarůžky roztlačíme vidličkou, smícháme s tvarohem nebo jogurtem, drobně nakrájenou cibuli, kmínem a pepřem. Krajíčky chleba pomažeme máslem, doplníme pomazánkou a ozdobíme nadrobno posekanou pažitku. ..
INGREDIENCE: 400 g nelisovaných škvarků, 1 cibule, lžíce hořčice, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Škvarky jemně umeleme, přidáme nadrobno nakrájenou cibulí, hořčici a sůl na dochucení. Dobře vymícháme. Podle chuti přisolíme a případně přidáme na zjemnění vepřové sádlo. Dobře vyšleháme. Podáváme jako pomazánku na čerstvý tmavý chléb, ozdobíme kouskem pórku, dílkem kapie, případně jinou čerstvou zeleninou. ..
INGREDIENCE: 200 g škvarků, 150g olomouckých tvarůžků, 1 cibule, 1 lžička hořčice, drcený kmín, sůl, pórek na ozdobu.POSTUP PŘÍPRAVY: Tvarůžky a škvarky jemně semeleme, promícháme s jemně nakrájenou cibulí, hořčicí a drceným kmínem. Podle chuti dosolíme. Mažeme na čerstvý kmínový chléb. Zdobíme jemně nakrájeným pórkem. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA