INGREDIENCE: 8 žloutků, po 3/8 litru plnotučného mléka a smetany, 15 lístků bílé želatiny, 2 pevné hlávky salátku, hrst čerstvého kerblíku, sůl, 20g másla nebo tuku, 200g mrkve, 125g čerstvých fazolek, 1 citrón.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky ušleháme s mlékem a smetanou a za stálého míchání zahříváme až těsně pod bod varu. Připravíme podle návodu želatinu a rozpustíme jí horké vaječné hmotě. Saláty opereme, natrháme na kousky a vaříme je prudce jednu až dvě minuty ve slané vodě. Potom je ochladíme v l ..
INGREDIENCE:10 plátků šunky, 10 plátků sýra eidam, 250 g másla, 4 lžíce mléka, lžíce sardelové pasty, citron, sladké mandle, petrželka POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo ochutíme sardelovou pastou a citronovou šťávou, potom ho do hladka vyšleháme s horkým mlékem. Sýr a šunku si nakrájíme na obdélníkové plátky a střídavě natíráme pastou a vršíme na sebe asi 4 vrstvy (ukončíme šunkou). Dobře vychladíme a druhý den zdobíme kopečkem ochuceného másla, mandlí a petrželkou ..
INGREDIENCE: 500 g polohrubé mouky, 20 g droždí, lžička cukru, necelý 1/4 l mléka, 2 žloutky, 60 g sádla, sůl, vejce na potření, sůl a mák nebo sůl a kmín na posypání, ztužený tuk na plech POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku prosijeme do mísy, utvoříme důlek, vložíme rozdrcené droždí, posypeme cukrem, zalijeme malým množstvím vlažného mléka a lžičkou promícháme s trochou mouky. Necháme na teplém místě vzejít. Přidáme žloutky, rozehřátý a prochladlý tuk a vlažným mlékem zaděláme tužší těsto. Necháme vykynout. ..
INGREDIENCE: 8 velkých plátků šunky, 8 tyčinek chřestu z plechovky, 8 malých naložených okurek,6 vajec uvařených natvrdo, 1/2 l čistého vývaru(BUJONU), ocet, sůl, pepř, víno-nejlépe sherry, 1 balíček želatinyOd(6 listů), 1 svazek pažitky.POSTUP PŘÍPRAVY: Chřest zabalíme do šunky. Okurky podélně rozpůlíme a vyřízneme jadřince, vejce nakrájíme na plátky a ty rozpůlíme. Z masového vývaru a želatiny připravíme tekutinu a silně ji ochutíme kořením. Do nákypové formy s rovným dnem a svislými stěnami n ..
INGREDIENCE: 100g prorostlé slaniny, 20g másla nebo tuku, 750g cibule, sůl, kmín cayennský pepř, 4 vejce, 200g kyselé smetany, 150g strouhaného sýra(Gouda).POSTUPPŘÍPRAVY: Slaninu nakrájíme na kostky a na ohnivzdorné pánvi jí na tuku opečeme. Cibuli nakrájíme na kroužky a podusíme se slaninou a kořením do sklovité konzistence. Vejce rozkvedláme se smetanou a sýrem, okořeníme a přelijeme přes cibuli.Gratinujeme 30 minut v troubě při teplotě 200°;C ..
INGREDIENCE: 8 plátků toastového chleba, 150 g debrecínské pečeně, 50 g cibule, 50 g rajčat, 50 g kapie, 100 g žampionů, 100 g kečupu, 100 g strouhaného eidamu, 50 g oleje, chilli, sůl POSTUP PŘÍPRAVY: Chléb opečeme v toustovači nebo bez tuku v troubě. Na oleji zlehka opražíme usekanou cibulku, žampiony, kousky rajčat a kapií. Vmícháme kečup a dochutíme solí a chilli kořením. Touto směsí namažeme toast, překryjeme plátkem debrecínky, posypeme sýrem a lehce zapečeme v troubě. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA