Recepty na xkuchtik.cz

RYBY KAPR | KAPOR NA ČIERNO (Od Mariky z Prešova)

Suroviny: kapor, 50 g masla, 150 g koreňovej zeleniny, 1 cibuľa, 8 zrniek celého čierneho korenia, 4 zrnká nového korenia, 1 citrón, 1 bobkový list, 50 g zaváraných ríbezlí, soľ, práškový cukor, 2 lyžice hladkej múky, 50 g sušených sliviek, 40 g perníka, 40g mandlí, 4 dl čierneho piva, 2 lyžice hrozienok, trochu kari korenia, krv z kapra. Postup: Na polovici masla opražíme cibuľu a na kolieska nakrájanú koreňovú zeleninu. Zalejeme pivom, pridáme korenie, ríbezle, postrúhanú citrón ..

RYBY KAPR | KAPOR V PIVOVOM CESTÍČKU (Od Eugenie z Malacek)

INGREDIÁENCE: 1 očistený kapor, 1,5 dl svetlého piva, čierne korenie, soľ, citrón, chren, 130 g hladkej múky, 1 vajce, kysla smotana, tuk. POSTUP PŘÍPRAV: : Kapra očistíme, umyjeme a nakrájame na porcie. Zmiešame pivo, vajce, múku, soľ a korenie na hladké cestíčko. Tuk rozohrejeme a rybu obalenú v cestíčku opečieme na panvici do zlatová. Kyslú smotanu zmiešame s chrenom, citrónovou šťavou a ochutíme soľou, cukrom a korením. Kapra naukladáme na vyhriate taniere, zalejeme omáčkou a ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | ŽENEVSKÉ PLACIČKY OD BABIČKY 2

INGREDIENCE: 1 l mléka, 150g mletých ořechů, 140g cukru, 80g másla, 50g hl. mouky, 160g, pomerančové kůry, sekané ořechy na posypání.POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny přísady mimo sekaných ořechů vaříme ve vodní lázni. Na vymazaný plech uděláme placičky a posypeme je sekanými ořechy a zvolna sušíme v troubě. ..

NÁPOJE LIKÉRY | VÁNOČNÍ ČOKOLÁDOVÝ LIKÉR

INGREDIENCE: 15 dkg čokolády na vaření, 5 dkg cukru (2 lžíce a 1 vanilkový) 3 dl plnotučné mléko, 1/4 l rumu.   POSTUP PŘÍPRAVY: Čokoládu a cukr rozpustíme ve vodní lázni. Na ohni rozředíme mlékem a povaříme. Do vychladlého vmícháme rum.   ..

NÁPOJE LIKÉRY | VÁNOČNÍ LIKÉR Z LEDOVÝCH KAŠTANŮ

INGREDIENCE: 250 ml šlehačky, 1 salko, 3 x ledové kaštany, 4 kostičky hořké čokolády, ½ litru rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny, necháme vychladnout a vlijeme salko a nakonec rum. Řádně promícháme, aby bylo hladké. ..

STARÉ RECEPY | STŘÍKANÉ VÁNOČNÍ LÍNECKÉ ROHLÍČKY (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: Vypracuje se těsto ze 420 g hladké mouky, 370 g másla, 170 g mletých lískových oříšků, 130 g cukru a dle chuti tlučené vanilky. Hvězdicovou stříkačkou se vystřikují rohlíčky, opatrně pekou, aby zůstaly světlé, a sypou vanilkovým cukrem. ..

STARÉ RECEPY | HNĚDÉ LÍNECKÉ CUKROVÍ (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: 250 g hladké mouky, 141 g se slupkou strouhaných mandlí 200 g cukru, 140 g másla a 2 vejce se zpracuje dohromady a nechá hodinu odpočinout. Poté se dělají preclíčky, věnečky atd., pomaží bílkem, posypou hrubým cukrem nebo sekanými mandlemi a pekou. Po upečení se mohou slepovat nějakou zavařeninou. ..

STARÉ RECEPY | VÁNOČNÍ PRACIČKY (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: I. 170 g cukru, 210 g másla, špetka skořice se tře až se zpění. Poté do toho vpracuje 250 g hladké mouky a 80 g strouhaných lískových oříšků. Těsto se rozdělí na malé kousky, vtlačí do tvořítek, v horké troubě na plechu se pracičky upekou. Upečené se opatrně vyklopí, aby se nepolámali, a pocukrují se. II. Na vál se dá 350 g hladké mouky, 250 g másla, 250 g cukru, 200 g se slupkou strouhaných mandlí, trochu skořice a citronové kůry. Z toho se udělá těsto, vtlačuje do t ..

STARÉ RECEPY | DŮLKOVÉ VÁNOČNÍ KOLÁČKY (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: I. 200 g másla s 3 žloutky a 120 g cukru se dobře utře, poté se do toho zamíchá 320 g hladké mouky a nechá odpočinout. Udělá se 40 malých kuliček, uprostřed důlečky, upekou, pokladou zavařeninou a cukrem posypou. II. 350 g hladké mouky, 100 g másla a 100 g převařeného másla, 2 žloutky, z 1 citronu kůra a 120 g cukru se na vále vypracuje, nechá hodinu odpočinout, poté se dělají kuličky, doprostřed každé se udělá důlek, potírají se bílkem, sypou sekanými mandlemi a v&nb ..

STARÉ RECEPY | PAŘÍŽSKÉ TYČINKY (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: I. 140 g strouhaných, neloupaných mandlí se dá na vál, 140 g cukru, 2 lžíce husté meruňkové marmelády, 1 lžíce hladké mouky a 1 bílek, vše se dohromady zpracuje. Pak se těsto na prst silně rozválí, potře ledem, rozkrájí na tyčky a pečou na plechu s pečícím papírem v mírné vyhřáté troubě. Led: 2 bílky a 140 g vanilkového cukru se tře, až to zhoustne a zbělí. II. 140 g strouhaných lískových oříšků (mandlí), 130 g cukru, 40 g hladké mouky a 2 žloutky se zpracuje v  ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz