Recepty na xkuchtik.cz

STARÉ RECEPY | ČOKOLÁDOVÝ SALÁM (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: Do nádoby se dá 140 g cukru, 140 g neloupaných, strouhaných mandlí, 20 g loupaných mandlí drobně nakrájených na nudličky, 100 g strouhané čokolády, skořice, citronová kůra, 20 g drobně krájené citronády ((kandisované ovoce), postaví se to na sporák a míchá, aby se těsto nepřipálilo, nýbrž jen zahřálo, aby ruka na něm zdržela. Poté se to odstaví, přidá 1 vejce a dobře vypracuje, aby se to nesrazilo. Na pocukrovaném vále se utvoří salám, zabalí hned do pomaštěného a cukrem p ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | VÁNOČNÍ PLNĚNÉ OŘECHY

POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto: 600 g hladké mouky, 660 g másla, 450 g moučkového cukru, 300 g jemně mletých oříšků, 6 lžic kakaa, 6 lžic rumu-vše smícháme v hladké těsto. Náplň:450 g mletých ořechů, trochu mléka-uvaříme na hustou kaši-necháme vychladnout. Krém:450 g másla,450 g moučkového cukru, trochu rumu-vše utřeme do hladka. Do krému lehce po troškách vmícháváme kaši-náplň a naplníme sní ořechy (tak dva dny před štědrým dnem). ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | CUKROVÍ Z PUDINKU

INGREDIENCE: 600 g hladké mouky, 370 g Hery, 250 g cukru, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 5 balíčků vanilkového pudinku. POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto se lisuje strojkem na maso s nástavcem na cukroví. Bud tvoříme tyčinky nebo rohlíčky. Pečeme ve vyhřáté troubě do jemně růžova. Po upečení slepit marmeládou a konce namočit v čokoládě. ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | OŘECHOVÉ ROHLÍČKY II

INGREDIENCE: 500 g polohrubé mouky, 1 hera, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, 8 lžic vlažného mléka, 60 g droždí, 1 lžička cukru. Ořechová náplň: 1,5 dl mléka, 240 g cukru moučky, 1 vanilkový cukr, 300 g mletých ořechů, rum. POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky, tuku, žloutku, mléka, droždí a cukru zaděláme těsto a vytvoříme váleček, který rozdělíme na 5 dílů. Jednotlivé díly rozválíme na placku. Vhodnou poklicí vykrojíme z těsta kolo. Čtyřmi řezy ho rozdělíme na osm dílů. Ty pak plníme náplní a pečeme. ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | LINECKÉ CUKROVÍ II

INGREDIENCE: 420 g hladké mouky, 280 g tuku, 140 g moučkového cukru, 4 vařené žloutky. POSTUP PŘÍPRAVY: Vypracujeme těsto a necháme odležet. Z těsta vyválíme plát, vykrájíme různé tvary a upečeme. Po vychladnutí slepujeme marmeládou.   ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | PRACNY II

INGREDIENCE: 100 g vlašských ořechů, 100 g lískových ořechů nebo mandlí, 250 g tuku, 250 g moučkového cukru, 350 g hladké mouky, lžička skořice, lžíce kakaa, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, mletý hřebíček (6-7kusů), citronová kůra. POSTUP PŘÍPRAVY: Vypracujeme těsto a necháme odležet. Potom těsto vtlačujeme do formiček a upečeme. Po upečení pracny vyklopíme a pocukrujeme. ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | MANDLOVÉ ROHLÍČKY III

INGREDIENCE: 300 g hladké mouky, 40 g moučkového cukru, 200 g másla (Hery), 100 g mletých mandlí, 2 žloutky, vanilkový a moučkový cukr na obalování. POSTUP PŘÍPRAVY: Postup zpracování a pečení je klasické.   ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | JEDNODUCHÉ KOKOSKY

INGREDIENCE: 1 kondenzované slazené mléko, 200 g kokosu. POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme dohromady a tvoříme na plech kokosky, které necháme chvilku vysušit v troubě. Vyzkoušejte, jsou opravdu skvělé!   ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | LASKONKY 5

INGREDIENCE: 7 bílků, 350 g krupicového cukru, 170 g kokosu, 100 g mletého cukru. Krém: 1 máslo, 3 lžíce cukru, 1 plechovka kondenzovaného mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky s krupicovým cukrem ušlehat do tuha ve vodní lázni (asi 15 min.), potom je nutno nechat 2 hodiny v klidu - ne déle, protože pak mohou bílky téct. Po 2 hodinách přidáme k ušlehaným bílkům kokos a mletý cukr. Tvarujeme na plech s pečícím papírem pomoci šablony laskonky, pečeme cca 7-9 min. při teplotě 180 °C. Laskonky sundá ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | STŘÍKANÉ LÍNECKÉ ROHLÍČKY

INGREDIENCE: 360 g hery, 110 g moučkového cukru, 1x vanilkový cukr 3 žloutky 460 g nahřáté hladké mouky, marmeláda (nejlepší pikantnější, třeba rybízová), rozpuštěná čokoláda. POSTUP PŘÍPRAVY: Šleháme (utřeme) heru s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a do vyšlehaného přidat nahřátou! mouku ( mouka musí být opravdu nahřátá, jinak vám to nepůjde protlačit- dávám nahřát do mikrovlnky a nebojte se toho čím teplejší tím lepší). Naplnit sáček se zdobítkem (klasicky co se používá, když tř ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz