Recepty na xkuchtik.cz

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | PAŘÍŽSKÉ ROHLÍČKY II

INGREDIENCE: Těsto: 300 g ml. cukru, 4 bílky, 200 g ml. ořechů, 2 lžíce hrubé mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky s cukrem šlehat nad parou do zhoustnutí, odstavit, vmíchat ořechy a mouku a stříkat sáčkem na plech rohlíčky nebo tyčinky. Péct v mírně vyhřáté troubě, spíš sušit, jako sněhové cukroví. Krém se dělala klasický pudinkový s máslem, jen se do něj přidá trochu nescafé. Krém zdobičkou nastříkat na rohlíčky, dát na chvíli do mrazáku a pak máčet v čokoládové polevě.   ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | NUGÁTOVÉ KOULE

POSTUP PŘÍPRAVY: 180 g hořké čokolády, 60 g Iva tuk, 600 g nugátu-vše rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme: 300 g posekaných ořechů nebo mandlí, 6 lžic rumu. Z hmoty utvoříme koule a obalíme je v pražených nasekaných mandlích. ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | OŘÍŠKOVÉ ROHLÍČKY (Od babičky Aloisie)

INGREDIENCE: 560 g hl. mouky, 160 g mouč. cukru, 400 g másla, 200 g mletých lískových oříšků a arašídů, 100 g ml. cukru a vanilkový cukr na obalení. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku, cukr, oříšky a máslo nakrájené na malé kousky uhněteme v těsto. Těsto necháme hodinu odpočinout v lednici. Poté tvoříme malé rohlíčky, které klademe na plech, pečeme při teplotě 175 stupňů cca. 15 min. Ještě horké je obalujeme v cukru nebo po vychladnutí namáčíme rohy v rozehřáté čokoládě.   ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | RUM-KOKOSOVÉ KOULE

INGREDIENCE: 200 g másla, 25 g kokosového oleje, 200 g čokolády na vaření, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce rumu, 100 g strouhaného kokosu. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo a kokosový olej rozpustíme na mírném ohni, přidáme na kousky rozlámanou čokoládu a za stálého míchání nechat všechno mírně povařit. Poté vmícháme vanilkový cukr, mouč. cukr, strouhaný kokos a rum, dobře promícháme. Stále poměrně tekutou hmotu odstavíme na 2-3 hodiny do lednice, mícháme ji jednou nebo dvakrát za hodinu ..

MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ | NUGÁTOVÉ DOLARY

INGREDIENCE: 200 g, másla, 1 vanilkový cukr, 75 g mouč. cukru, 1 vejce, 250 g hl. mouky, ½ lžičky prášku do pečiva, 150 g letých lískových oříšků, 125 g nugátu, tmavá dortová poleva. POSTUP PŘÍPRAVY: Smícháme všechny přísady a vyšleháme elektrickým mixerem, pak krátce propracujme ručně a vytvoříme hladké těsto. Těsto rozválíme a vykrajujeme kolečka. Pečeme při 180°C asi 7 minut. Nugát rozpustíme nad párou, po mírném ochlazení namočíme jednu stranu spodního kolečka a přilepíme druhé ..

POMAZÁNKY | POMAZÁNKA NA TOASTY

INGREDIENCE: 200 g různých zbytků pečeného masa (vepřové, kuře, králík, krůta), 200g žampionů (nebo jiných dobrých hub), l vrchovatá lžíce sterilované kapie (nebo 1 čerstvá podušená paprika), 2 cibule, 1/2 lžičky sladké papriky, špetka pepře, 2 str. česneku, sůl, kečup podle chuti, trochu oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Na troše oleje podusíme jemné nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony, osolíme je a přidáme špetku drceného kmínu a pepře a za občasného promíchání dusíme, až se odp ..

MOUČNÍKY DORTY | KÁVOVÝ DORT

INGREDIENCE: 6 vajec, 300 g cukru, šálek silné horké instantní kávy, 120 g mletých ořechových jader, 300 g polohrubé mouky, l lžička prášku do pečiva, tuk a strouhanka na formu. Náplň: 250 g čerstvého másla, 250 g moučkového cukru, l lžička rumu, 2 lžíce instantní kávy, 4 lžíce vařící vody. Na ozdobu: kávová poleva a šlehačka. POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky oddělíme od žloutků, žloutky vložíme do šlehače, přidáme cukr a za stálého šlehání přiléváme horkou kávu. Do ušlehané pěny lehce vmícháme ořechy, ..

JITRNICE JELITA A PREJT | JELÍTKOVÝ PREJT III

INGREDIENCE: 1500 g vepřové hlavy, 250 g vepřového boku, 250 g vepřového výřezu, 1 konzerva vepřové krevní tučnice, 600 g žemle, 1 l vývaru z masa, 150 g vyškvařeného sádla, 50 g cibule, drcené nové koření, mletý pepř, majoránka, kmín a sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a opláchnutou vepřovou hlavu, vepřový bok a výřez ( ten klademe do vývaru později) uvaříme doměkka v osolené vodě. Kolíbkou nadrobno rozsekáme vykostěné maso. Přidáme do něho sůl, drcenou majoránku, pepř, kmín, nové koření a vše d ..

Dárky ze skla | JELÍTKOVÝ PREJT III

INGREDIENCE: 1500 g vepřové hlavy, 250 g vepřového boku, 250 g vepřového výřezu, 1 konzerva vepřové krevní tučnice, 600 g žemle, 1 l vývaru z masa, 150 g vyškvařeného sádla, 50 g cibule, drcené nové koření, mletý pepř, majoránka, kmín a sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a opláchnutou vepřovou hlavu, vepřový bok a výřez ( ten klademe do vývaru později) uvaříme doměkka v osolené vodě. Kolíbkou nadrobno rozsekáme vykostěné maso. Přidáme do něho sůl, drcenou majoránku, pepř, kmín, nové koření a vše d ..

BRAMBORY | MALÉ BRAMBORÁČKY

INGREDIENCE: 1 kg syrových oloupaných brambor, 2 vejce, 1 dl mléka, 120g hl. mouky, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, majoránka, 200g oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové, oškrábané brambory jemně nastrouháme, necháme ustát, přebytečnou vodu odcedíme. Do brambor přidáme mléko, hladkou mouku, vejce, česnek utřený se solí, pepř a majoránku. Těsto dobře promícháme a sběračkou tvarujeme malé bramboráčky na rozpáleném oleji v lívanečníku nebo na pánvičce. Pečeme po obou stranách dozlatova. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz