Recepty na xkuchtik.cz

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘECÍ LAHUDKOVÉ ŘÍZKY.

INGREDIENCE: 4 kuřecí řízky, sůl, ml. pepř, ml. sl. paprika, olej.Omáčka: 100g majonézy, 2 lžíce brusinkového kompotu nebo rybízového džemu, čerstvě nastrouhaný křen, citrónová šťáva, 1 dl smetany ke šlehání.POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky nakrojíme několikrát po obvodu, jemně naklepeme, osolíme, okořeníme a zvolna opečeme po obou stranách na oleji. Hned je podáváme s omáčkou a s různě upravenými brambory.Příprava omáčky: Majonézu promícháme s brusinkami (nebo náhradou, křenem a citrónovou šťávou a nakon ..

DRŮBEŽ KUŘE | BAKOŇSKÉ KUŘE S NÁDIVKOU.

INGREDIENCE: 1 kuře (asi 1,5 kg), l,5 dl bílého vína, sůl, majoránka.Nádivka: 80 g slaniny, 1 cibule, 200 g mletého vepřového masa, 200g čerstvých hub, játra z jednoho kuřete, 2 housky, mléko, sůl, mletý pepř, špetka mletého zázvoru, muškátový oříšek, 2 vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře důkladně očistíme, na prsou a na stehýnkách uvolníme kůži (prsty podebíráme kůži tak, aby se oddělila od masa), kuře osolíme a uvnitř ještě poprášíme majoránkou. V břišní dutině i pod uvolněnou kůží je naplníme nádivko ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘE V KOŘENOVÉ ZELENINĚ.

INGREDIENCE:1 kuře, 1 střední celer, 1 větší petržel, 3 velké mrkve, 1 střední kedlubna, 1 velká cibule, 1 palička česneku, 1 dl oleje, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY:Kuře omyjeme, naporcujeme a osolímeZeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek na plátky. Do nádoby s přiléhací poklicí dáme polovinu oleje, osmažíme plátky cibule a česneku a opečeme porce kuřete. Kuře zasypeme zeleninou, podlijeme asi 1 dl vody, přiklopíme dusíme v troubě asi hodinu. Jako přílohu podáváme dušenou rýži neb ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘE DUŠENÉ PO SELSKU.

INGREDIENCE: 700g kuřete, 100g slaniny, 60g másla, 400g brambor, 160g hříbků, 100g uzeného masa, zelená petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané kuře rozdělíme na čtvrtky, osolíme a opečeme na másle se slaninou, nakrájenou na kostičky. Do ohnivzdorné nádoby, kterou jsme vymazali máslem, dáme vrstvu syrových oloupaných brambor, nařezaných na plátky. Na ni položíme porce opečeného masa, na to pak plátky čerstvých hříbků. Potom následuje vrstva na plátky rozřezaného uzeného masa, kterou posypeme sekano ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘE DUŠENÉ PO PLZEŇSKU.

INGREDIENCE: 1 kuře, 80g másla, 1 cibule, 40g hrozinek, 3 dl světlého piva, 1 houska, mletý pepř, hovězí vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané kuře.rozdělíme na poloviny, posolíme je a opepříme. Cibuli nakrájíme na kostičky, upražíme na másle do zlatova, maso na ni položíme, zalijeme hovězím vývarem a dusíme je do měkka. Potom kuře vyjmeme, šťávu zahustíme houskou, namočenou ve světlém pivě, povaříme a přecedíme na maso. Nakonec přidáme namočené hrozinky a ještě podusíme. ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘE V TĚSTÍČKU.

INGREDIENCE: 1 kuře, 100g strouhaného parmazánu, hladká mouka, 3 dl světlého piva, 2 lžíce oleje, sníh ze 2 6ílků, olej na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané kuře rozdělíme na čtvrtky, posolíme a posypeme strouhaným parmazánem. Nyní si připravíme těstíčko z hladké mouky, světlého piva, oleje, které osolíme a do něhož lehce vmícháme sníh z bílků. Maso v těstíčku obalíme a smažíme. ..

DRŮBEŽ KUŘE | RUSKÉ KUŘE NA SMETANĚ.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozpuštěné máslo položíme kuře a opékáme je na mírném ohni, aby se máslo nepřepálilo, neboť by zhořklo. Kuře jen pozvolna dostává nazlátlou barvu; když je napolo opečené, rozsekneme je na čtvrtky, dáme zpátky na šťávu, osolíme, opepříme, přidáme zázvor a muškátový oříšek. Když už je kuře téměř do zlatova, přidáme 1 jemně nakrájenou cibulku. Jakmile se zbarví, zalijeme 1/8 l smetany a 1/8 1 polévky, přidáme 1 lžíci strouhaného chleba a hrnec přikryjeme. Necháme na ohni 20 minu ..

DRŮBEŽ KUŘE | BULHARSKÉ KUŘE.

POSTUP PŘÍPRAVY: Ke kuřeti nakrájenému na čtvrtky přidáme 120g tučnějšího vepřového masa nakrájeného na plátky. Jatérka a srdéčko kuřete rovněž nakrájíme. Pak na oleji podusíme 2 paprikové lusky nakrájené na plátky, společně s cibulkou nakrájenou na kolečka. Do kastrolu přendáme část paprikových lusků, několik koleček rajčat a cibule, na to střídavě kuře s vepřovým masem a jatérky, pak opět zeleninu, zasypeme vypranou rýži a vrstvíme tak dál až kastrůlek do dvou třetin zaplníme. Zalijeme polévko ..

DRŮBEŽ KUŘE | VLAŠSKÉ KUŘE.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné rozsekané kuře osolíme, ponoříme do horkého tuku a obalíme v bramborové moučce. V másle zpěníme drobně pokrájenou cibulku, malou petržel a kousek celeru, stroužek česneku, přidáme několik lžic vývaru a podusíme. Když se vývar téměř vypařil, přidáme 1 lžíci rajčatového protlaku, sladkou papriku, na to naklademe kousky kuřete, zalijeme polévkou a dusíme tak dlouho. až je měkké. Zeleninu nakonec vyjmeme ! Jako přílohu podáváme makaróny. ..

DRŮBEŽ KUŘE | SICILSKÉ KUŘE.

POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné kuře rozdělíme na 4 porce, osolíme, opepříme, 150g anglické slaniny nakrájíme, rozpečeme v kastrole, přidáme k ní nadrobno krájenou cibulku a třený česnek. Ještě než se úplně zabarví, naklademe do kastrolu porce kuřete a za stálého podlévání je pečeme v troubě do měkka. Mezitím očistíme růžičkovou kapustu, krátce ji povaříme v osolené vodě, scedíme, přidáme ke kuřeti, ještě přisolíme a společně podusíme. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz