INGREDIENCE: 4 kuřecí řízky, sůl, ml. pepř, ml. sl. paprika, olej.Omáčka: 100g majonézy, 2 lžíce brusinkového kompotu nebo rybízového džemu, čerstvě nastrouhaný křen, citrónová šťáva, 1 dl smetany ke šlehání.POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky nakrojíme několikrát po obvodu, jemně naklepeme, osolíme, okořeníme a zvolna opečeme po obou stranách na oleji. Hned je podáváme s omáčkou a s různě upravenými brambory.Příprava omáčky: Majonézu promícháme s brusinkami (nebo náhradou, křenem a citrónovou šťávou a nakon ..
INGREDIENCE: 1 kuře (asi 1,5 kg), l,5 dl bílého vína, sůl, majoránka.Nádivka: 80 g slaniny, 1 cibule, 200 g mletého vepřového masa, 200g čerstvých hub, játra z jednoho kuřete, 2 housky, mléko, sůl, mletý pepř, špetka mletého zázvoru, muškátový oříšek, 2 vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře důkladně očistíme, na prsou a na stehýnkách uvolníme kůži (prsty podebíráme kůži tak, aby se oddělila od masa), kuře osolíme a uvnitř ještě poprášíme majoránkou. V břišní dutině i pod uvolněnou kůží je naplníme nádivko ..
INGREDIENCE:1 kuře, 1 střední celer, 1 větší petržel, 3 velké mrkve, 1 střední kedlubna, 1 velká cibule, 1 palička česneku, 1 dl oleje, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY:Kuře omyjeme, naporcujeme a osolímeZeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek na plátky. Do nádoby s přiléhací poklicí dáme polovinu oleje, osmažíme plátky cibule a česneku a opečeme porce kuřete. Kuře zasypeme zeleninou, podlijeme asi 1 dl vody, přiklopíme dusíme v troubě asi hodinu. Jako přílohu podáváme dušenou rýži neb ..
INGREDIENCE: 700g kuřete, 100g slaniny, 60g másla, 400g brambor, 160g hříbků, 100g uzeného masa, zelená petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané kuře rozdělíme na čtvrtky, osolíme a opečeme na másle se slaninou, nakrájenou na kostičky. Do ohnivzdorné nádoby, kterou jsme vymazali máslem, dáme vrstvu syrových oloupaných brambor, nařezaných na plátky. Na ni položíme porce opečeného masa, na to pak plátky čerstvých hříbků. Potom následuje vrstva na plátky rozřezaného uzeného masa, kterou posypeme sekano ..
INGREDIENCE: 1 kuře, 80g másla, 1 cibule, 40g hrozinek, 3 dl světlého piva, 1 houska, mletý pepř, hovězí vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané kuře.rozdělíme na poloviny, posolíme je a opepříme. Cibuli nakrájíme na kostičky, upražíme na másle do zlatova, maso na ni položíme, zalijeme hovězím vývarem a dusíme je do měkka. Potom kuře vyjmeme, šťávu zahustíme houskou, namočenou ve světlém pivě, povaříme a přecedíme na maso. Nakonec přidáme namočené hrozinky a ještě podusíme. ..
INGREDIENCE: 1 kuře, 100g strouhaného parmazánu, hladká mouka, 3 dl světlého piva, 2 lžíce oleje, sníh ze 2 6ílků, olej na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchané kuře rozdělíme na čtvrtky, posolíme a posypeme strouhaným parmazánem. Nyní si připravíme těstíčko z hladké mouky, světlého piva, oleje, které osolíme a do něhož lehce vmícháme sníh z bílků. Maso v těstíčku obalíme a smažíme. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozpuštěné máslo položíme kuře a opékáme je na mírném ohni, aby se máslo nepřepálilo, neboť by zhořklo. Kuře jen pozvolna dostává nazlátlou barvu; když je napolo opečené, rozsekneme je na čtvrtky, dáme zpátky na šťávu, osolíme, opepříme, přidáme zázvor a muškátový oříšek. Když už je kuře téměř do zlatova, přidáme 1 jemně nakrájenou cibulku. Jakmile se zbarví, zalijeme 1/8 l smetany a 1/8 1 polévky, přidáme 1 lžíci strouhaného chleba a hrnec přikryjeme. Necháme na ohni 20 minu ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Ke kuřeti nakrájenému na čtvrtky přidáme 120g tučnějšího vepřového masa nakrájeného na plátky. Jatérka a srdéčko kuřete rovněž nakrájíme. Pak na oleji podusíme 2 paprikové lusky nakrájené na plátky, společně s cibulkou nakrájenou na kolečka. Do kastrolu přendáme část paprikových lusků, několik koleček rajčat a cibule, na to střídavě kuře s vepřovým masem a jatérky, pak opět zeleninu, zasypeme vypranou rýži a vrstvíme tak dál až kastrůlek do dvou třetin zaplníme. Zalijeme polévko ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné rozsekané kuře osolíme, ponoříme do horkého tuku a obalíme v bramborové moučce. V másle zpěníme drobně pokrájenou cibulku, malou petržel a kousek celeru, stroužek česneku, přidáme několik lžic vývaru a podusíme. Když se vývar téměř vypařil, přidáme 1 lžíci rajčatového protlaku, sladkou papriku, na to naklademe kousky kuřete, zalijeme polévkou a dusíme tak dlouho. až je měkké. Zeleninu nakonec vyjmeme ! Jako přílohu podáváme makaróny. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné kuře rozdělíme na 4 porce, osolíme, opepříme, 150g anglické slaniny nakrájíme, rozpečeme v kastrole, přidáme k ní nadrobno krájenou cibulku a třený česnek. Ještě než se úplně zabarví, naklademe do kastrolu porce kuřete a za stálého podlévání je pečeme v troubě do měkka. Mezitím očistíme růžičkovou kapustu, krátce ji povaříme v osolené vodě, scedíme, přidáme ke kuřeti, ještě přisolíme a společně podusíme. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA