INGREDIENCE: 3 vejce, 150 g cukru, 1 dl oleje (10 lžic), 10 lžic mléka, 300 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 500 g třešní, 1 sáček vanilkového cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vložíme do šlehače, přidáme cukr a šleháme. Po lžících přidáváme olej a teplé mléko. Z bílků ušleháme hustý sníh, přidáme do něj vanilkový cukr a dobře zašleháme. Do žloutkové pěny přidáváme postupně mouku s práškem do pečiva a sníh. Dobře promícháme. Lehké těsto ..
INGREDIENCE: 2 1/2 hrnku hrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, libovolné ovoce. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny přísady (až na ovoce) smícháme, těsto nalijeme na vymazaný a moukou posypaný plech. Podle vkusu, možností a chuti poklademe ovocem a pečeme v dobře vyhřáté troubě. ..
INGREDIENCE: 360 g pískového cukru, 360 g polohrubé mouky, 1 pudinkový prášek s vanilkovou příchutí, l prášek do pečiva, 6 vajec, 10 lžic oleje, 12 lžic horké vody, 2 lžíce kakaa rozmíchané ve 3 lžících rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky vyklepneme do šlehače, přidáme cukr a šleháme. Pomalu přiléváme olej a polovinu horké vody. Šleháme dohusta. Poté přidáme mouku s pudinkovým práškem a práškem do pečiva, zbytek vody a nakonec tuhý sníh ze 6 bílků. Třetinu našlehané hmoty obarvíme kakaem, které jsm ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto: 600g poloh. mouky, 300g moučkového cukru, 100g másla, 100g medu, 3 vejce, prášek do perníku, kakao. Zadělat těsto, rozdělit na tři díly a upéct tři pláty. Nádivka: 200g cukru, 0,5 l mléka, 2 smetanové pudingy, 3 žloutky, 200g másla, vanilkový cukr, trochu rumu. Uvaříme puding a mícháme ho do vychlazení aby se neudělal škraloup, dále vše spojíme a namažeme na pláty. Poleva: 0,5 l sklenice vody, 150g cukru, 150g margarínu, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu.Vodu svaříme na niť s c ..
INGREDIENCE: 150 g másla nebo Hery, 4 vejce, 250 g moučkového cukru, 100 g mletých ořechu, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 250 g polohrubé mouky, 50 g nasekané čokolády na vaření, l šálek mléka, 2 lžíce rumu, růžová poleva. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme žloutky a třeme dohusta. Do směsi přidáme mouku s mletými ořechy a práškem do pečiva, po lžících mléko a na kousky nasekanou čokoládu. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané báb ..
INGREDIENCE: 180g polohrubé mouky, 100g cukru krupice, 80g másla, 2 vejce, 1lžička prášku do pečiva, vanilkový cukr, citrónová kůra, hrozinky na ozdobu, tuk na vymazání formy, moučkový cukr na pocukrování, forma beránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky třeme asi čtvrt hodiny s cukrem a změklým máslem Přidáme prosetou polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr, citronovou kůru a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků (v misce metličkou ušleháme z bílků sníh. Těsto vlijeme do dob ..
INGREDIENCE: 3 vejce, 150 gramů moučkového cukru, 5 polévkových lžic oleje, 5 polévkových lžic horké vody, 150 gramů polohrubé mouky, 1 lžičku prášku do pečiva, 1 vanilkový pudink, 5 kávových lžic citrónové šťávy, citronovou kůru, špetku soli, máslo na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy, rozinky. POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky utřete s cukrem, přidejte olej a horkou vodu a vyšlehejte do husté pěny. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a vanilkovým pudinkem, přidejte citronovou kůru a vmíche ..
INGREDIENCE: 90 g másla, 170 g moučkového cukru, 3 vejce, 60 g mletých ořechů, 170 g polohrubé mouky, 6 lžic mléka, 1/2 prášku do pečiva, čokoládová poleva. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny, zlehka přimícháme oříšky, mléko, mouku s práškem do pečiva, nakonec zamícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme asi 45 minut. Po upečení beránka vyklopíme a necháme vystydnout. Ozdobíme polevou. ..
INGREDIENCE: 300 g polohrubé mouky, 150 g másla nebo Hery, 1 vejce, 70 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1/2 lžičky skořice. Náplň: marmeláda nebo měkký tvaroh ochucený cukrem, žloutky, rozinkami a citrónovou kůrou, na ozdobu ořechy nebo mandle. POSTUP PŘÍPRAVY: Z přísad vypracujeme hladké těsto, přikryjeme ho alobalem nebo mikrotenovým sáčkem, vložíme do chladničky a necháme aspoň půl hodiny odpočinout. Pak ho vyválíme, koláčovou formu vymastíme tukem a vysypeme strouh ..
INGREDIENCE: 200 g hladké mouky, 250 g měkkého tvarohu, 1 prášek do pečiva vanilkový cukr, 4 vejce, rum, olej, práškový cukr na obalení. POSTUP PŘÍPRAVY: Prosetou hladkou mouku smícháme s tvarohem, přidáme prášek do pečiva, vejce a trochu rumu. Vypracujeme těsto, z kterého tvoříme malé koblížky a smažíme v rozpáleném oleji. Necháme okapat a obalujeme v cukru s vanilkou. Podáváme teplé. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA