INGREDIENCE: 450 g hladké mouky, 250 g másla nebo Hery, 150 g mletých vlašských ořechů, 150 g moučkového cukru, 1/2 šálku mléka nebo sladké smetany, vanilkový cukr na obalování, pečící papír, tuk na plech. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku smícháme s cukrem, ořechy a změklým máslem a zaděláme mlékem. Důkladně rukama propracujeme, podle potřeby podsypeme moukou. Hladké těsto přikryjeme fólií, vložíme do chladničky a necháme asi hodinu odpočinout. Pak z těsta vytvarujeme váleček, nožem odkrajujeme kousky, ..
INGREDIENCE: 450 g škvarků, 750 g hl. mouky, 5 vajec, 2 sklenky cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva. POSTUP PŘÍPRAVY: Škvarky umeleme na masovém strojku a přidáme ostatní ingredience. Vypracujeme hladké těsto. Přes tvořítko na masovém strojku uděláme tyčinky, které vkládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě. ..
INGREDIENCE: 250 g hl. mouky, 150 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 žloutek Krém: 150 g pražených loupaných mandlí, 150 g moučkového cukru, 150 g měkkého másla, 2 lžíce pomerančové šťávy. POSTUP PŘÍPRAVY: Na vál prosijeme mouku a cukr, rozdrobíme tuk, přidáme žloutek a rychle vypracujeme tuhé těsto. Necháme je odpočinout a vypichujeme formičkou kolečka. Klademe je na plech a pečeme při 100 °C . Mandle nasekané najemno utřeme s máslem a cukrem dohladka a postupně za stálého míchání přidáváme p ..
INGREDIENCE: 250 g másla, 70 g mouč. cukru, 2 žloutky, 100 g mletých vlašských ořechů, 200 g hl. mouky, trocha mleté skořice, máslo na plech, čokoláda na vaření. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Vmícháme ořechy, mouku a skořici. Vypracujeme těsto a vložíme ho do sáčku s hvězdicovou trubičkou. Na plech vymazaný máslem nastříkáme srdíčka. Upečené a vychladlé srdíčka namáčíme z poloviny do rozpuštěné čokolády. ..
INGREDIENCE: 150 g mandlí nebo ořechů, 270 g hladké mouky, 150 g cukru moučky, 180 g másla, citr. kůra, skořice mletá, vanilkový cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Suroviny zpracujeme, necháme těsto půl hodiny odpočnout. Naplníme do poloviny formičky a dáme péct do dobře vyhřáté trouby. Po upečení horké vyklepneme z formiček a obalujeme v cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. ..
INGREDIENCE: 280 g hl. mouky, 200 g mouč. cukru, 250 g ztuženého tuku, 140 g mletých ořechů, 1 vejce, vanilkový cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny přísady zpracujeme v těsto, které necháme přes noc v ledničce. Potom vtlačujeme do formiček vymazaných a vysypaných moukou a upečeme (ve formičkách), vychladnuté plníme krémem až den před spotřebou. Krém: 140 g másla, 150 g mouč. cukru, 1 žloutek, 2 lžíce rumu, 2 lžíce kakaa. ..
INGREDIENCE: 4 bílky, 100 g mouč. cukru, 80 g strouhaných ořechů, 40 g polohrubé mouky, 20 g másla. Náplň: 250 ml mléka, 1 kakaový pudingový prášek, 200 g másla, 1 žloutek, trochu kakaa, 120 g práškového cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky vyšlaháme dotuha, vmícháme do nich cukr, promícháme s ořechy a moukou a po malých dávkách přidáváme rozpuštěné vlažné máslo. Na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech děláme z těsta malé placičky, plech vložíme do mírně vyhřáté trouby a pomalu upečeme. Hotové vyc ..
INGREDIENCE: 250 g másla, 100 g práškového cukru, 100 g mletých ořechů, 2 žloutky, 2 vanilkové cukry, 350 g bezlepkové mouky Mantler, 4 g Xantanové gumy, mouč. cukr na obalení. POSTUP PŘÍPRAVY: Xantanovou gumu smícháme s moukou, přidáme ostatní přísady a vypracujeme těsto. Necháme v chladu odležet. Tvarujeme rohlíčky, pečeme v troubě při teplotě 180 stupňů asi 7 minut, a vychladlé obalíme v cukru. ..
INGREDIENCE: 400 g hladké mouky, 250 g másla nebo Hery, 200 g moučkového cukru, 2 žloutky, strouhaná citronová kůra z celého dobře omytého citronu, 2 až 3 lžíce vody dle potřeby, pikantní marmeláda (rybízová, ostružinová, meruňková). POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku smícháme s cukrem a citronovou kůrou a zaděláme žloutky a máslem na tužší těsto. Je-li třeba, přidáme 2 až 3 lžíce vody. Dobře propracované těsto přikryjeme fólií a necháme v chladu asi hodinu odpočinout. Pak vyválíme na pomoučeném vále plát ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Z 280 g hl. mouky, 250 g rostlinného tuku, 1 vejce a lžíce vody vypracujme těsto, necháme v chladnu odležet. Poté je rozválíme a skleničkou nebo tvořítkem vykrajujeme kolečka. Na každé dáme kopeček náplně, kolečko přehneme a okraje zmáčkneme. Na vymazaném plechu upečeme. Ještě horké obalíme v mouč. cukru. Náplň: Smícháme 80 g mouč. cukru, 80 g strouhaných oříšků, jedno vejce a lžíci rumu. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA