INGREDIENCE: 700g vývaru z kostí, 3 lžíce rýže, šálek kyselé smetany, 400 g jogurtu, lžička másla, 1 žloutek, trochu usekané máty peprné, špetka mletého pepře a soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Ve vývaru z kostí uvaříme rýži, přisolíme, okořeníme a odstavíme. Necháme trochu zchladnout, žloutek rozšleháme s jogurtem a kyselou smetanou a zašleháme polévku. Takto za- huštěnou polévku před podáním jen přihřejeme (aby se nesrazila) a podáváme posypanou jemně usekanou mátou peprnou a s kouskem syrového másla. ..
INGREDIENCE: Králičí předek a játra, 1 menší cibule, 40 g másla, 150 g kořenové zeleniny, 2 žemle, 2 c1 olivového oleje, 2 dl červeného vína, mletý pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: V osolené vodě doměkka uvaříme králičí předek. Maso pak vykostíme a nadrobno rozkrájíme. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme k ní rozkrájené maso, rozetřená syrová králičí játra a společně osmahneme. Pak všechno zalijeme procezeným vývarem z masa, přidáme očištěnou a na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, ..
INGREDIENCE: 400 g jehněčího masa, 40 g rýže, malý kousek celeru, větší kousek petržele, 1 mrkev; 2 žloutky, 2 lžíce jogurtu, 1 citrón, podle chuti sůl, 1,5 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vaříme ve 3/4 l vody mírně osolené, přidáme očištěnou vypranou a na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, uvaříme do měkka a odstavíme. Vypereme rýži a uvaříme ji do měkka ve 3 /4 l osolené vody. Maso nakrájíme na malé kostičky a přidáme k vařené rýži. V jogurtu rozkvedláme žloutky. Přidáme citrónovou šť ..
INGREDIENCE: 3 velké brambory, 1 l vody, 250g čerstvých či 15 g sušených hříbků, 1/4 l kyselé smetany, 10g hladké mouky, 2 vejce, sůl, kopr.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory rozkrájet na kostičky, čerstvé hříbky na plátky, přičemž sušené nejprve nechat nabobtnat, vložit do vody, osolit a vařit do měkka. Jakmile jsou brambory hotové, zalijeme a zamícháme kyselou smetanou, spojenou s moukou, poté vmícháme rozkvedlaná vejce, které necháme srazit. Nakonec ochutíme octem a posypeme koprem. ..
INGREDIENCE: 400g brambor, 1 l vody, 40g máslu, 10g hladké mouky, kmín, ¼ l kyselé smetany, sůl, kopr. Ztracená vejce: 4 vejce, 1/4 1 octa, 1 1/2 1 vody, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Světlou jíšku zalijeme vodou, rozmícháme, přidáme kmín, sůl, na kostky rozkrájené brambory a vaříme je do měkka. Nakonec vlijeme do polévky kyselou smetanu, vhodíme rozsekaný kopr a necháme přejít varem. Před podáváním polévky vložíme na každý talíř jedno ztracené vejce. Zde je recept: Do širokého hrnce nalijeme vodu ..
INGREDIENCE: 1 l čerstvé syrovátky, 40g másla, 10g hrubé mouky, 2 žloutky, sůl, kmín, ocet a cukr.POSTUP PŘÍPRAVY: Polovinu syrovátky s trochou kmínu necháme vařit asi pět minut. V druhé nádobě rozpustíme máslo, přidáme mouku a přilijeme 1/4litru studené syrovátky. Tuto směs mícháme na ohni tak vydatně, že vytvoříme tuhý hladký krém. Nádobu vezmeme z ohně; nalijeme do ní zbytek studené syrovátky a rozkvedláme v ní žloutek. To vše přelijeme do první nádoby a necháme za stálého míchání krátce přej ..
INGREDIENCE: 250g brynzy, 150g chleba, 30g cibule, kmín, paprika, polévka z hovězích kostí.POSTUP PŘÍPRAVY: Do polévkové mísy nadrobíme brynzu, přidáme nakrájený žitný chléb, nasekanou cibuli; mletý kmín a sladkou papriku. Vlijeme horkou polévku z hovězích kostí, necháme pět minut stát a podáváme. ..
INGREDIENCE: 375g rebarbory, 1 l vody, citrónová kůra, 20g bramborové moučky, cukr, citrónová šťáva.POSTUP PŘÍPRAVY: Rebarboru nařežeme na plátky a necháme s cukrem a kůrou citrónu, která není chemicky ošetřena, vařit do měkka. Bramborovou moučku smícháme s trochou studené vody a zavaříme. Po vyjmutí citrónové kůry ochutíme cukrem, citrónovou šťávou a polévku podáváme teplou či studenou. ..
INGREDIENCE: 1/2 l bílého vína, 1/4l kyselé smetany, 3 žloutky, muškátový květ, sůl, cukr.POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve odlijeme trochu vína do šálku, ve kterém dobře rozmícháme osolené žloutky. Většinu smícháme s kyselou smetanou a cukrem. Když začne tato směs vřít, vlijeme do ní obsah šálku za stálého míchání. Přidáme muškátový květ. ..
INGREDIENCE: ½ l čočky, 1 l uzené polévky, 30g strouhaného parmazánu, talířek zeleniny, osmažené žemlové kostky.POSTUP PŘÍPRAVY: Čočku vaříme jen v takovém množství vody, aby se nepřipálila. Když je uvařená do měkka, prolisuje se. Zatím uvaříme v uzené polévce mrkev, celer, petržel, vývar přecedíme, přidáme k němu prolisovanou čočku a necháme ještě slabou hodinku vařit. Poté přidáme sýr, necháme ji ještě jednou přejít varem a podáváme ji s osmaženými žemlovými kostkami. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA