INGREDIENCE: 250g bílých fazolí, 200 g prorostlé slaniny, 1 cibule 250 g bílého zelí, 1 nasekaný stroužek česneku, špetka tymiánu, 1 bobkový list, 800 ml bujónu, 1 mrkev, 1 malý pórek, kousek celeru, 50 g brambor, sůl, pepř, 1 lžíce nasekané zelené petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole předem namočíme do vody na 6 hodin. Slaninu dáme vyvařit na 5 minut do vod a potom ji necháme na talíři okapat. Cibuli a bílé zelí nakrájíme na tenké proužky a dáme do hrnku spolu s fazolemi, slaninou, česnekem, tymiá ..
INGREDIENCE: 400 g kosti od šunky, 300 g hovězího masa, 100 g párků, 350 g červené řepy, 100 g mrkve, 35 g petržele, 60g cibule, 100 g rajského protlaku, 40 vepřového sádla, 20 g mouky, 20 g cukru, 1 dl kysané smetany, ocet, sůl, koření.POSTUP PŘÍPRAVY: Kosti od šunky uvaříme s hovězím masem. Mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na nudličky a vše osmahneme na tuku, přidáme rajský protlak a ještě asi 15 minut podusíme. Řepu uvaříme ve slupce zvlášť, oloupeme ji a pokrájíme na nudličky Do vývaru dáme ..
INGREDIENCE: 1 cibule, 100g mrkve, 100g cukety, 3 lahůdkové cibulky, 200 ml bílého vína, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 rajčata, 100g šunky, 1 l zeleninového nebo masového vývaru z kostky, 200g těstovin, sůl, ml. pepř, 3 lžíce strouhaného sýra, 1 lžička posekané bazalky, sekaná petrželka, pažitka, kopr. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nadrobno posekáme. Mrkev a cuketu nakrájíme na kostičky. Cibulky rozkrájíme na špalíčky dlouhé 2 cm. Do hrnce nalijeme bílé víno, přidáme cibuli a zeleninu, osolíme, opep ..
INGREDIENCE: 250 g celeru, 2 cibule, 25 g másla, 750 g zeleninového vývaru, sůl, pepř, 50 ml smetany, citrónová šťáva, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupeme a nakrájíme celer a cibuli, na másle orestujeme dozlatova. Podlijeme vývarem a dusíme asi 10 minut. Dochutíme solí a pepřem a dusíme ještě dalších 10 minut. Vychládlé rozmixujeme, znovu ohřejeme a dochutíme smetanou a citrónovou šťávou. Doporučujeme podávat s osmaženou houskou a petrželkou. ..
INGREDIENCE: 30 g pórku, 30 g kedlubny, sůl, 5 g hladké mouky, 50 g mléka, 1 žloutku, 5 g másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Pokrájený pórek a kedlubny uvaříme doměkka. Vývarem zalijeme mouku nasucho opraženou a dobře povaříme. Vše spojíme, prolisujeme, přidáme žloutek rozmíchaný v mléce a čerstvé máslo. ..
INGREDIENCE: 50 g hovězího masa, voda, sůl, 10 g párku, 10 g šunky, 30 g hlávkového zelí, 20 g červené řepy, 20 g kořenové zeleniny, 10 g cibule, 10 g rajčatového protlaku, 5 g oleje, bobkový list, ocet, 2 lžíce kyselého mléka.POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené hovězí maso zalijeme vodou, přidáme bobkový list, osolíme a vaříme. K poloměkkému přidáme nakrájené zelí, červenou řepu a na zapěněné cibuli osmaženou kořenovou zeleninu s rajčatovým protlakem. Bobkový list vyjmeme, přidáme drobně nakrájený párek ..
INGREDIENCE: 2 větší mrkve, 1 petržel, 1 kedluben, kousek květáku, hromádku hrášku , 1 celou cibuli, a 3 brambory.POSTUP PŘÍPRAVY: Vše očistíme a nakrájíme na kostičky (kromě cibule), olej nebo kousek sádla roztopíme v hlubším hrnci a všechnu připravenou zeleninu vsypeme dovnitř, pár minut za stálého míchání opékáme, 1-2 velké lžíce hladké mouky smícháme s 1 vrchovatě naplněnou lžičkou sladké červené papriky a směsí potom poprášíme zeleninu, chvilku mícháme a zalijeme vodou, přidáme trochu soli ..
INGREDIENCE: 250g čočky, 150g sójových bobů, 1 cibule, 150g mrkve, 100g zelené papriky, 1 jablko, 1 citron, 2 dl červeného vína, 2 lžíce oleje, 1 lžíce hl. mouky, saturejka, bobkový list, česnek, libeček, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Sójové boby namočíme na 24 hod. do studené vody, zvlášť namočíme také čočku. Vodu slijeme, znovu doplníme a oboje uvaříme do měkka. Sóju s bobkovým listem – a protože vaření trvá déle, můžeme využít i tlakový hrnec. Čočku vaříme se saturejkou krátce. Zvlášť si nakrájíme na ..
INGREDIENCE: 1 l vody, 9 menších brambor, kmín, 1/2 litru mléka, 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, citrónová šťáva, sůl, pažitka (šnytlík).POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané, na drobné kousky nakrájené brambory, uvaříme se špetkou kmínu v mírně osolené vodě. Měkké brambory zalijeme mlékem, ve kterém jsme dobře rozšlehali vejce s hladkou moukou a krátce povaříme. Polévku ochutíme lžící citrónové šťávy, přisolíme a vmícháme 2 lžíce sekané pažitky. ..
INGREDIENCE: 4 rajčata, 1 cibule i s natí, 4 brambory, 150g kukuřice, 200g hovězího masa ve vlastní šťávě, 200g sušeného chleba, slunečnicová semínka, máta, majoránka, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Do 1 l vody vsypeme oloupané brambory, rajčata a cibuli – vše nakrájené na plátky. Osolíme a uvedeme do varu. Po 8 minutách varu přidáme do polévky maso, kukuřici a rozlámaný chléb. Za stálého míchání povaříme. Okořeníme zelenou natí z cibule a bylinkami se semínky. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA