INGREDIENCE: 600g kapra (4 porce), 40g hrubé mouky, sůl, ml. sladká i pálivá paprika, tuk, 15g česneku.POSTUP PŘÍPRAVY: Příčně nakrájené porce kapra asi 3 cm široké potřeme po obou stranách česnekem utřeným se solí. Mouku promícháme se sladkou i pálivou paprikou, jednotlivé porce v ní obalíme a opečeme je na oleji. Příloha: vařené brambory nebo chléb. ..
INGREDIENCE: 8 plátků kapra (bez kůže a kostí), sůl, 2 lžíce másla, 1 cibule, 100 g šunky, l konzerva krabího masa (nebo několik krevet), 1/8 l mléka, 2 lžíce hladké mouky, 2 žloutky, lžička sardelové pasty, hladká mouka, vejce a strouhanka na obalení ryby, 4 lžičky másla, sklenka sherry nebo ovocného vína, l citrón, 100 g oloupaných mandlí.POSTUP PŘÍPRAVY: Na rozehřátém másle osmažíme jemně nakrájenou cibuli. Když zezlátne, přidáme na nudličky nakrájenou šunku a krabí maso (nebo nasekané krevet ..
INGREDIENCE: 1 kg ryby (hodí se např. kapr, štika, úhoř), 1 svazek petrželky, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, muškátový květ, 100 g másla, 3 dl bílého vína, 12 malých cibulek, 100 g malých žampiónů, 2-3 lžíce hladké mouky, 2 žloutky.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso z ryby rozkrájíme na porce a složíme do kastrolu Přidáme petrželku (vcelku) rozpůlené stroužky česneku kořeni, část másla a osolíme Zalijeme vínem tak aby ryba byla pokryta a na prudkém ohni přivedeme do varu. Potom plamen zmírníme a rybu dovařím ..
INGREDIENCE: 800 g očištěného kapra, lžíce kyselé smetany, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 cibule, česnek 2 citróny, 1 lžička cukru, 1 lžička sladké mleté papriky, špetka ml.pepře, petrželová nať, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchaného očištěného kapra nakrájíme na stejnoměrné porce, osolíme a položíme do ohnivzdorného pekáčku. Kyselou smetanu smícháme s rajčatovým protlakem, cukrem, solí, pepřem, paprikou, sekanou petrželovou natí a trochou citrónové kůry. Takto připravenou omáčkou přelijeme kapra a ..
INGREDIENCE: 1 rozporcovaný kapr, 2 cibulky, 1 bobkový list, ½ lžičky tymiánu, 2 citróny nebo 4 lžíce vinného octa, hl. mouka na obaleni, olej na smažení, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Porce kapra rozložíme do mísy, osolíme je, posypeme je nadrobno nakrájenou cibulí, okořeníme tymiánem a rozdrobeným bobkovým listem, pokapeme citrónem nebo octem a necháme asi 2 hodiny odležet. Poté je obalíme v hl. mouce a na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova osmažíme. ..
INGREDIENCE: 150 g kapra, 2lžíce bílého přírodního vína, 2-3lžíce přírodního révového vína, 20 g celeru, 20 g pórku, 20 g cibule, bobkový list, sůl, pepř, netučný vývar, pokud by se nám zdál nálev kyselejší; přidáme rozpuštěné umělé sladidlo. POSTUP PŘÍPRAVY: Porci kapra osolíme, opepříme, zalijeme oběma druhy vína a netučným vývarem z kostí (kdo může, použije masox). Přidáme na proužky nakrájenou zeleninu a cibuli a všechno koření. Necháme delší dobu (třeba i přes noc) ustát. Po ustání uvedeme ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve necháme dobře vyhřát troubu. Na kameninovou mísu - nemáte ji tedy na ohnivzdornou misku - také ji nemáte ? Pak tedy na pánvičku položíme porce kapra a celé je pokryjeme slaninou. Mezi porce dáme 2-3 kousky másla, aby se nám maso nepřichytlo, a vložíme pánev do dostatečně vyhřáté trouby. Za 10 minut se podíváme, co se děje. Máslo se rozpustilo hned, slanina se s ním pravě mísí. Jakmile se omastek začne škvařit - anebo ještě lépe právě před tím kamžikem, nalijeme na pánev ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra rozporcujeme, osolíme a opepříme a v rozpáleném oleji opečeme po obou stranách. Pak jej z pánve vyjmeme, do oleje dáme nakrájenou cibulku, zelenou papriku, větší rajče, 2 stroužky česneku utřeného se solí, lžíci rajčatového protlaku a mírné podlijeme vodou. Porce kapra vložíme na tuto směs, dáme do trouby a zvolna dusíme do měkka. podáváme s dušenou rýží nebo s bramborem. ..
INGREDIENCE: 750 g očištěného kapra, 25 g celeru, 25 g petržele, 25 g mrkve 25 g cibule, sůl celé nové koření, celý pepř; bobkový list, 2,5 cl octa (8 %), 75 g másla, plátek citrónu.POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme očištěnou zeleninu a cibuli na kolečka, dáme do širšího kastrolku, zalijeme přiměřeným množstvím vody a octem, osolíme přidáme bobkový list, nové koření a svaříme. Do toho dáme porce kapra a na mírném ohni vaříme 10-15 minut. Kapra nesmíme prudce vařit, kroutil by se a rozpadl. Vařené ..
INGREDIENCE: 800gého kapra, 2.d1 bílého vína, 3 lžíce oleje, sůl, mletý pepř a česnek.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného kapra nakrájíme ze stejnoměrné porce. Do každé porce uděláme vedle sebe dva zářezy, osolíme, opeříme a vložíme do pekáče vymazaného olejem. Při pečení poléváme vínem, do něhož jsme přidali usekaný česnek ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA