Recepty na xkuchtik.cz

BRAMBORY | ŠOLÍČKY S BORŮVKAMI

INGREDIENCE: 1 kg brambor, sůl, 1 vejce, hrubá mouka, olej, borůvky, šlehačka. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce a necháme je odpočinout do příštího dne. Pak je oloupeme, nastrouháme najemno, přidáme špetku soli, vajíčko a tolik mouky, abychom utvořili vláčné, ne moc tuhé těsto. Z něho ukrajujeme kousky, uplácáme placičky a pečeme je v rozpáleném oleji. Nejlepší jsou s rozvařenými nebo kompotovanými borůvkami a se šlehačkou. ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÁ OMELETA SE SÝREM

INGREDIENCE: 4 vařené brambory, 2 cibule, 100 g slaniny, 2 vejce, 100 g strouhaného sýra, rajčata a paprika na obložení. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme, oloupeme a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na velké pánvi na rozkrájené a rozškvařené slanině. Brambory nakrájíme na plátky, mírně je opečeme a zalijeme vejci, v nichž jsme rozmíchali nastrouhaný sýr. Pánev přikryjeme pokličkou a zapékáme, až se vejce srazí. Omeletu rozdělíme na 4 díly, obložíme plátky rajčat a ..

BRAMBORY | ITALSKÉ BRAMBORY

INGREDIENCE: 1,5 kg brambor, 3 lžíce hrubé mouky, 3 stroužky česneku, svazek petrželky, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka asi 1/2 cm silná. Vhodíme je do studené vody, propláchneme, abychom opláchli škrob, necháme okapat a vysušíme v utěrce. Smažíme asi na třikrát ve fritovacím hrnci nebo v rozpáleném oleji. Vždy před smažením část brambor posypeme moukou a promícháme. Smažíme při vysoké teplotě, avšak brambory musí v oleji plavat. Dozlatova osmažené bram ..

BRAMBORY | KROKETY Z BRAMBOR A ZE SÝRA

INGREDIENCE: 500 g uvařených nastrouhaných brambor, 2 vejce, 50 g krupice, 50 g nastrouhaného sýra, sůl, trochu majoránky, 1 lžičky mléka, několik kapek octa, 100-120 g hrubé mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené studené brambory ustrouháme, dáme na vál, posypeme moukou a krupicí, osolíme. Do kopečku uděláme důlek, rozklepneme do něho vejce, přidáme ocet a mléko. Na brambory nastrouháme sýr a přidáme špetku majoránky. Zpracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na několik dílů. Vyválíme širší váleček, ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÝ GULÁŠ S FAZOLEMI

INGREDIENCE: 500 g brambor, l velká cibule, 4 rajčata, 2 lžíce rajčatového protlaku, 250 g vařených fazolí (můžeme použít fazole konzervované v rajčatovém protlaku), 400 g mletého masa, 1 l vývaru z masoxu, sůl, pepř, paprika, tymián, bazalka, petrželová nať, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli drobně pokrájíme a osmahneme dorůžova na troše oleje. Přidáme mleté maso, okořeníme je, osolíme a opečeme. Pak přidáme oloupané, omyté a na kostky nakrájené brambory, podlijeme vývarem a dusíme asi 20 minut. ..

BRAMBORY | SLOVENSKÉ BRAMBORY

POSTUP PŘÍPRAVY: Menší brambory uvaříme ve slupce. Nakrájíme cibulku a osmažíme ji na tuku dozlatova, přidáme 2 lžičky sladké papriky a do tohoto základu vložíme oloupané a na plátky nakrájené brambory. Podle chuti osolíme, opepříme a orestujeme. Na talíři sypeme strouhaným sýrem. ..

BRAMBORY | ZAPEČENÉ BRAMBORY SE ŽAMPIONY

INGREDIENCE: 400 g žampionů, 800 g brambor, 300 g měkkého salámu, 3 cibule, 150 g strouhaného sýra, petrželová nať, lžíce sádla, lžíce oleje, sůl, ml. pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Žampiony a salám nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. V pekáči rozpustíme sádlo, přidáme cibuli a brambory. Smažíme do zlatova. Na pánvi rozehřejme olej, přidáme salám, žampiony, smažíme asi pět minut a vše přidáme k osmaženým bramborám. Okořeníme nase ..

BRAMBORY | MILÁNSKÉ BRAMBORY

INGREDIENCE: 700g brambor, 2 menší cibule, 250g těstovin, 3 lžíce kečupu, 1 lžička mleté červené papriky, 5 stroužků česneku, mořská sůl, 4 polévkové lžíce olivového oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné syrové brambory nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme červenou papriku a brambory a krátce osmahneme. Těstoviny uvařené v osolené vodě přidáme k bramborům, osolíme a podusíme. Do hotových brambor přidáme kučup a utřený česnek.  ..

BRAMBORY | BRAMBORY PLNĚNÉ KUŘECÍM MASEM

INGREDIENCE: 1,5 kg brambor, 100 ml oleje, 20 g hladké mouky, 125 ml mléka, l vejce natvrdo, 2 cibule, 200 g pečeného kuřecího masa, 300 g strouhaného sýra, petrželka, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, po vychladnutí je oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme vnitřky. Bramborovou hmotu rozmačkáme, osolíme, okořeníme a přidáme nadrobno pokrájené vejce. Z oleje, mouky a mléka uděláme bešamel a vmícháme do směsi. Přidáme osmaženou cibulku a nakrájené maso. Směsí plníme ..

BRAMBORY | LEPENICE

INGREDIENCE: 1 kg brambor, 1 velká sklenice kysaného zelí (700 g) 3 dl mléka, 2 cibule, 3 lžíce oleje, 1 lžíce másla, l lžíce sádla, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí vyklopíme ze sklenice. Třetinu dáme stranou a zbývající zelí propláchneme vodou, aby nebylo tak kyselé. Na horkém oleji osmahneme jednu nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme zelí, přisolíme, přidáme lžičku kmínu a zalijeme vodou. Udusíme doměkka. Mezitím loupeme brambory, nakrájíme je na menší kousky, dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou, ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz