Recepty na xkuchtik.cz

HOUBY | HOUBY VAŘENÉ S VEJCI PO STAROČESKU.

INGREDIENCE: 500g čerstvých hub (klouzky, křemenáče, lišky nebo houby ve směsi, 2 větší cibule, 700g slaniny, kmín, 3 zrnka drceného jalovce, sůl a 4 vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Houby rozkrojíme, menší ponecháme vcelku a v vodě je asi 15 až 20 minut vaříme. Uvařené houby scedíme a nadrobno pokrájíme (vývar z hub použijeme k přípravě polévky nebo omáčky). Slaninu nakrájíme na kostičky a v kastrole ji trochu rozškvaříme, pak v ní zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené houby, koření a smě ..

HOUBY | HOUBOVÁ HAŠE.

INGREDIENCE: 600g čerstvých tvrdších hub (žampióny hřiby pravé nebo houby hřibovité i jiné houby, zvláště ve směsi), 80g slaniny nebo 60g másla, 80g cibule, lžíce jemné rozsekané petrželky, sůl, mletý pepř, 1 žemle, 1/8 l mléka a 1 žloutek, popř, trochu bílého přírodního vína.POSTUP PŘÍPRAVY: Houby nahrubo umeleme. V širším kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu nebo rozehřejeme máslo, necháme v něm zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli a jemné rozsekanou petrželku, pak přidáme umleté h ..

HOUBY | HOUBOVÁ NÁDIVKA I.

INGREDIENCE: 200g čerstvých hub (pečárky, hřiby pravé a ostatní houby hřibovité, klouzky, křemenáče anebo houby ve směsi), 40g másla a 50g cibule, 40g másla, 2 žemle, 1/4 l mléka, 1 vejce, 1 žloutek, trocha muškátového květu, mletého pepře a petrželky, sůl a trochu strouhanky. POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole rozehřejeme máslo, v něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozsekané houby, osolíme a udusíme doměkka. V misce utřeme máslo do pěny, k němu přimícháme žemle namočené v mléce, dobře vy ..

HOUBY | HOUBY ZAPEČENÉ V ŽEMLÍCH.

INGREDIENCE: 600g čerstvých hub (žampióny, hřiby pravé, holubinky, špiky obecné, hřiby dutonohé, křemenáče, klouzky, lišky, penízovky sametonohé), 80g másla, 50g cibule, sůl, mletý pepř a 2 vejce. Na posypání nastrouhaný ementál a strouhanka a na pokropení rozpuštěné máslo.8 žemlí a trochu tuku na plech. POSTUP PŘÍPRAVY: Z hladkých žemlí odkrojíme vršek a střídku vydlabeme. Vnitřek vydlabaných žemlí vymažeme syrovým máslem. Houby nadrobno rozsekáme. V kastrole rozehřejeme máslo a v něm zpěníme n ..

HOUBY | HOUBY JAKO DRŠŤKY.

INGREDIENCE: 600gčerstvých hub ( kloboučky dutonožek, mlynářky, kuřátka zlatá, kotrč kadeřavý, hlíva ústřičná, muchomůrka růžová ),3/4 l vývaru ze zeleniny nebo vývaru z kostky masoxu, 80g slaniny, 80g cibule, 50g hl.mouky, 2 stroužky česneku, trochu majoránky a pepře, sůl, 100g uzeného vařeného masa a petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Houby ve vývaru asi 10 minut povaříme, pak je scedíme a prochladlé nakrájíme na tlustší proužky. V kastrole rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme k ní nadr ..

HOUBY | HOUBOVÁ KAŠE.

INGREDIENCE: 600g čerstvých žampiónů, 2 dl husté bešamelové omáčky, 4 lžíce smetany, sůl, nepatrné muškátového květu, trochu mletého pepře, pokud možno bylého, a asi 40 g másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Žampióny omyjeme, osušíme, kloboučky sloupneme a syrové žíněným sítem protřeme. Protlak dáme do větší pánve, přidáme bešamelovou omáčku, smetanu, sůl, koření a na ohni za stálého míchání asi 6 až 8 minut podusíme. Potom kaši z ohně odstavíme, přidáme rozpuštěné máslo a dobře vyšleháme.Obměna: Místo žampió ..

HOUBY | HOLUBINKY ZAPEČENÉ NA LASTURÁCH.

INGREDIENCE: 600g čerstvých holubinek (holubinka namodralá, bukovka, zlatá, trávozelená, mohu to být také houby hřibovité), 50g másla, 40g cibule, petrželka, sůl, lžíce citrónové šťávy, 20g hladké mouky, 1/8 l vývaru ze zeleniny nebo z čerstvých hub, 150g masa z vařeného nebo pečeného kuřete, popř. zbytky z pečeně, 50g nastrouhaného ementálu nebo parmezánu, 30g strouhanky a 30g rozpuštěného másla. Trochu tuku na vymaštění lastur. POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz