INGREDIENCE: 12 zelených paprik, 6 stroužků česneku, sůl, olej, ocet. POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky opečeme v troubě nebo na pánvi po všech stranách dohněda. Opečené dáváme do hrnce s pokličkou zapařit. Po chvíli je postupně vybíráme, od stopky oloupeme slupku a celé dáváme na vyhřátou mísu. Utřeme česnek se solí, smícháme s olejem a octem a papriky zalijeme. Podáváme k pečenému masu. ..
INGREDIENCE: 4 velká salátová rajčata, 1 stroužek česneku, 6 zelených oliv, 6 sardelových oček, 2 plátky veky nebo 1 rohlík, nakrájená petrželka, bazalka, 50g strouhané mozzarelly a parmezán. POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata rozkrojíme vodorovně na půlky, dužinu vydlabeme do misky. Dužinu rajčat smícháme s pokrájeným česnekem, olivami a sardelovými očky. Z veky či bílého chleba nebo housky odkrojíme kůrku, rozdrobíme střídku a spolu s bazalkou a petrželkou přimícháme do směsi. Půlky rajčat naplníme sm ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Malou hlávku kapusty omyjeme a krátce spaříme ve vařící vodě, potom kapustu vyjmeme, nakrájíme na nudličky a necháme v míse vychladnout, 2 vejce přidáme ke kapustě, kterou zahustíme trochou hladké mouky, vlijeme také trochu mléka, aby bylo těsto řídké asi jako těsto na lívance, asi 3 stroužky česneku oloupeme, rozetřeme a zamícháme do těsta, solí a pepřem těsto okořeníme a nakonec na oleji z těsta usmažíme malé placky. Vhodná příloha: vařené brambory, zelenina třeba rajčata Možn ..
INGREDIENCE: 2 malé celery, šťáva z l citrónu, 4 lžíce nastrouhaných vlašských ořechů, 2 lžíce sójové mouky, 2 lžíce pšeničné mouky, 2 vejce, 2-4 lžíce zakysané smetany, 2 lžíce parmezánu, sůl, lžička medu, bylinky podle chuti (oregano, bazalka, tymián), strouhanka, máslo nebo rostlinný tuk. POSTUP PŘÍPRAVY: Celer nastrouháme nahrubo a promícháme s citrónovou šťávou. Potom přidáváme postupně jednotlivé suroviny kromě strouhanky a másla a zpracujeme na těsto. Dvěma lžícemi, které držíme proti s ..
INGREDIENCE: 500g brokolice, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 2 vejce, 50g mouky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Brokolici uvaříme v osolené vodě, necháme vychladnout a najemno nasekáme. Cibuli nakrájíme na a na oleji zesklovatíme. Utřeme česnek se solí, přidáme vejce, mouku a vše promícháme. Dochutíme, v lívanečníku opečeme na oleji po obou stranách. Místo brokolice můžeme použít i jinou zeleninu, třeba květák nebo kapustu. ..
INGREDIENCE: 1 kg cuket, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 200 g strouhaného sýra, 1 hlavička prolisovaného česneku, petrželka, pepř, sůl, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Houpané cukety nastrouháme, osolíme a necháme chvíli stát. Potom slijeme přebytečnou tekutinu a vmícháme vejce, mouku, sýr, česnek, petrželku, osolíme a okořeníme. Rukama tvarujeme karbanátky, které obalíme v mouce a smažíme po obou stranách na oleji. Podáváme s bramborami a salátem, nebo s chlebem a kyselým mlékem. ..
INGREDIENCE: 4 malé lilky, 1 houska, 6 lžic mléka, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 150 g hub, 2 rajčata, 1 bílek, sůl, ml. pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Housku nakrájíme na malé kostičky a zvlhčíme mlékem. Necháme ji nasáknout a pak rozmělníme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme houby a podusíme je. Rajčata ponoříme do vroucí vody a necháme je spařit. Oloupeme je a nakrájíme na kousky, pak přidáme k houbám a ještě chvilku podusíme. Lilky rozřízneme podélně na poloviny, vnitřky vydl ..
INGREDIENCE: 250 g květáku nebo brokolice, 450 g brambor, sůl, pepř, 6 snítek koriandru, 150 g celozrnné mouky, olej na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný květák rozebereme na růžičky. Brambory omyjeme, oloupeme a rozčtvrtíme. Obojí vaříme 20 minut v osolené vodě. Horké prolisujeme do mísy. Koriandr omyjeme, osušíme, otrháme lístky a jemně posekáme. Do mísy přidáme mouku, koriandr, sůl, pepř a uhněteme hladké těsto. Z těsta vytvarujeme asi 20 malých kuliček, které po částech smažíme dozlatova. Na ..
INGREDIENCE: 800 g zmrazeného špenátu, 1 vejce, 75 g tuku, 50 g cibule, česnek, trochu hladké mouky, sůl, mletý pepř, 25 g másla.POSTUP PŘÍPRAVY: Na celé dávce tuku osmahneme jemně nastrouhanou cibuli, zaprášíme moukou, slabě opražíme, zalijeme vývarem z masa a dobře rozmícháme. Pak přidáme mírně rozmražený špenát, rozdělený nožem na menší díly, zamícháme, osolíme, opepříme, ochutíme třeným česnekem a za stálého míchání dobře provaříme. Zmrazený špenát nám základ povolí, a proto před dokončením ..
INGREDIENCE: 500 g pekinského zelí, 20 g hladké mouky, 1 malá cibule, 30 g oleje, 1 vejce, 100 ml mléka, sůl, česnek, sladká paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné listy pekinského zelí uvaříme v osolené vodě doměkka. Přecedíme, necháme okapat a umeleme na masovém strojku nebo drobně rozsekáme. Světlou cibulovou jíšku zředíme mlékem, rozšleháme a dobře povaříme. Přidáme umleté zelí, rozšlehané vejce, utřený česnek, pepř a sůl. Pro barvu můžeme přidat i trochu papriky. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA