INGREDIENCE: 3/4 l základní omáčky bílé, 150g čerstvých hub, 40g másla, 40g cibule, 100g šunky, sůl, mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Houby nakrájíme na tenké plátky a na rozehřátém máslo s nadrobno nakrájenou cibulkou podusíme. Podušené houby vložíme do připravené základní omáčky a asi 10 minut povaříme. Do hotové omáčky dáme na drobné kostičky nakrájenou šunku, podle chuti osolíme, opepříme a ještě krátce zavaříme. Jednotlivé porce posypeme jemně rozsekanou petrželkou. Podáváme ji k masu, těstoviná ..
INGREDIENCE: 250 g očištěných čerstvých hub (žampióny, hřiby pravé, březnovka, májovka, holubinky, hřib hnědý a plstnatý, muchomůrka růžovka, čirůvka zelánka), 50 g oleje, 20 g cibule, 5 g petrželky, 3 stroužky česneku, 7 dl bílého přírodního vína a 12 odpeckovaných oliv. 1 l světlého vývaru z hovězího masa, 250 g tvrdších rajčat, sůl, popř. trochu mletého pepře. NA JÍŠKU: 80 g másla a 70 g mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrole rozehřejeme olej, přidáme na tenké plátky nakrájené houby, nadrobno nak ..
INGREDIENCE: 200 g čerstvé okurky, pepř, 1 lžička cukru, sůl, 200g majolky.POSTUP PŘÍPRAVY: Okurku najemno rozstrouháme, promícháme s pepřem, cukrem a solí a nakonec vmícháme majolku a podáváme. ..
INGREDIENCE: 4 jablka, 4 lžíce octa, 2 cibule, 3 lžíce cukru,1/2 lžičky pálivá papriky.POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka s octem rozmixujeme a přidáme kousky cibule, cukr a papriku. Domixujeme, je-li třeba přidáme nepatrně vodu a podáváme dobře promíchané. ..
INGRDIENCE: 1 vejce, asi 150 g oleje, trochu citrónové šťávy či octa, lžička hořčice, sůl, trochu bílého pepře, několik kapek Worcesterové omáčky: na vmíchání- 10 g cibule, 1/2 malé sladkokyselé okurky, trochu sardelové pasty, kapary, trochu citrónové kůry, možno přidat zelenou petržel či pažitkuPOSTUP PŘÍPRAVY: V mixéru uděláme majonézu, ochutíme, ale neředíme. Přílohy bud ručně rozkrájíme a pak vmícháme do hotové omáčky, nebo je jen velice krátce , rozmixujeme; musí zůstat hrubší, delším mixov ..
INGREDIENCE: 1/8 litru mléka, 30g hl. mouky, 1 žloutek, 10 až 30g oleje, ocet či citrónová šťáva,cukr, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši. Do mixéru dáme žloutek s cukrem,solí a citrónovou šťávou a přikapáváme olej. Pak přidáme po částech prochladlou vařenou kaši a důkladně mixujeme. ..
INGREDIENCE. 1 vejce vařené natvrdo, 1 sterilovaná okurka, 2 stroužky česneku, 2 Ižíce kečupu, 3 Ižíce zakysané smetany nebo bílého jogurtu, pepř, na špičku nože zázvoru, špetka majoránky, sůl; ocet, olej.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce okurku a česnek rozstrouháme a promícháme s kořením. Kečup promícháme se smetanou nebo jogurtem, vmícháme olej a směs koření s rozstrouhanými potravinami Promícháme a podle potřeby rozředíme vodou. Dochutíme octem a solí a podáváme. ..
INGREDIENCE: 200 g majolky, 1 hlavička česneku, trochu soli ,POSTUP PŘÍPRAVY: Česnek oloupeme a utřeme se solí. Potom vmícháme do majolky a podáváme. ..
INGREDIENCE : 500 g hovězího masa žebro, špíčky nebo péra, 250 g rajských jablíček nebo 2 lžíce rajského protlaku,1 cibule, 30 g másla nebo rostlinného tuku, 30 g hladké mouky, plná čajová lžička cukru, 1 bobkový list, 2 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, na špičku nože tymiánu, sůl podle vlastní chuti do omáčky i vody na vaření masa, ocet podle vlastní chuti.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sporák postavíme trochu větší kastrol a na másle v něm zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme ..
INGREDIENCE: 200g čerstvých nebo 10g sušených hub, 1/2 l pitné vody nebo hovězího vývaru, 50g másla nebo rostlinného tuku, 30g cibule,40g hladké mouky, 1/8 l kyselé smetany, 2 lžičky soli, 1 lžička zelené petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Ve větší kastrolu rozpustíme 30 másla, zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, kterou na cibulce dosvětlerůžova osmáhneme. Tuto světlou cibulovou jíšku postupně za stálého míchání zaléváme střídavě studeným vývarem a smetanou, až se mouka rozvaří do ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA