INGREDIENCE: 1/16 litru mléka, 1/4 kg měkkého tvarohu, 100g jablek, 20g cukru, 1 lžíce brusinkového kompotu.POSTUP PŘÍPRAVY: Do mixéru dáme nejdříve mléko; cukr a jablka. Po půl minutě mixování přidáváme po částech tvaroh a později ještě dvě lžíce brusinek. Podáváme vychlazené v hlubších miskách. K této tvarohové pěně podáváme piškoty nebo sušenky. ..
INGREDIENCE: 100 g tvarohu, 30 g másla; 1 vejce, sůl. POSTUP: Vše dohromady důkladně rozmixujeme. ..
INGREDIENCE: 50g másla, 50g cibule, 80g droždí, 4 lžíce mléka, 2 vejce, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce sardelové pasty, 1/2 cibule, 1 kyselá okurka, pepř, rajské jablíčko.POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle upražíme do růžova polovici postrouhané cibule, přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání vytvoříme stejnorodou masu. Zalijeme ji mlékem, přimícháme vejce a necháme na plotně ztuhnout. Odstavíme, přidáme druhou polovinu postrouhané cibule, rozsekanou kyselou okurku, sardelovou pastu, hořčici a pepř. Mís ..
INGREDIENCE: 30g sardelové pasty, 100g másla, 4 vejce, zelená petrželka, 10g droždí, 20g cibule, 20g hořčice, pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Sardelovou pastu anebo sardinky rozetřeme s máslem, přimícháme rozsekané, na tvrdo uvařená vejce a drobně nakrájenou petrželku, hořčici, pepř, rozdrobené droždí, nakrájenou cibuli a promícháme. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Brynza se nemusí jenom mazat na chléb. Dá se upravit jako výborná pomazánka k vařeným bramborám: 100g másla rozetřeme Se 1/4 kg brynzy, přidáme sardelovou pastu, 2 lžičky hořčice, trochu sladké papriky a sekané pažitky: Dobře promícháme a s hlávkovým salátem podáváme k vařeným bramborám. ..
INGREDIENCE: 300 g vepřových škvarků, 2 vejce, 2 lžíce strouhanky, 2 stroužky česneku drcený kmín, sůl, zelená petrželka, cibulka a paprika na ozdobu.POSTUP PŘÍPRAVY: Škvarky semeleme spolu s česnekem. Vmícháme strouhanku, vařená jemně nasekaná vejce, dochutíme drceným kmínem, sekanou petrželkou a soli. Mažeme na plátky černého chleba a zdobíme plátkem cibule a červené papriky. ..
INGREDIENCE: 30 g mrkve, 70 g jablek, 100 g tvarohu, rovná lžička cukru, hrneček mléka.POSTUP PŘÍPRAVY: Do mixéru dáme lžíci mléka, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a na plátky nakrájená jablka. Zpracováváme a postupné přidáváme tvaroh. Je zdravý dezert pro děti místo kynutých moučníků. ..
INGREDIENCE: 100 g měkkého tvarohu, 20g másla, 1 žloutek, 1 až 2 lžíce mléka, 10g hrozinek,podle chuti cukrPOSTUP PŘÍPRAVY: Mléko a tvaroh nejprve v mixéru spojíme, pak přidáme žloutek, nahřáté máslo a cukr. Před koncem mixování vhodíme dovnitř hrozinky, aby se jen mírně rozsekaly. Při mixování užíváme gumovou stěrku. ..
INGREDIENCE: 1/8 kg dietního tvarohu, 20 g másla, 1 lžička mléka, 1 žloutek, 40 g cukru, 20 g mandlí, 1 menší jablko, 2 bílky, lžíci citrónové šťávyPOSTUP PŘÍPRAVY: Mandle spaříme a loupáme. Do mixéru dáme mléko a mandle a mixujeme asi půl minuty. Pak přidáme máslo, tvaroh, oloupané a nakrájené jablko, cukr, žloutek a mixujeme ještě minutu. Vyndáme na misku, do krému vmícháme dva pěkně ušlehané bílky. Ihned podáváme. Můžeme ta připravit s čerstvým rybízem, malinami, brusinkami apod. ..
INGREDIENCE:1/2 kg měkkého tvarohu, 1/4 kg protlaku z čerstvých rajčat, (mixovaného), nebo větši konzerva rajského protlaku, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Vše dohromady důkladně rozmixujeme. Užíváme pryžovou stěrku. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA