POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupaná rajčata, okurky a cibuli nakrájíme na plátky a dáme do mísy. Utřeme česnek se solí, přidáme olej a ocet, několik kapek vody, promícháme a nalijeme na nakrájenou zeleninu. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Připravuje se z mladých kedluben : oloupané nastrouháme na jemné nudličky, osolíme, promícháme a zalijeme jogurtem. Posypeme jemně sekanou petrželkou. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: K tomuto Salátu potřebujeme rukavice - ne ovšem jako přísadu, jen si je navlékneme na ruce a půjdeme si natrhat 1/4 kg mladých lístků z kopřiv. Tyto mladé lístky dobře propláchneme ve studené vodě, pak je nasypeme do vroucí osolené vody, necháme přejít varem a scedíme přes cedník. Několik lžic tekutiny si odlijeme stranou. Lístky necháme v míse vychladnout. Pak rozetřeme 2 lžíce jader vlašských ořechů, zalijeme je několika lžícemi uschovaného vývaru z kopřiv a přichutíme citróne ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Mladé fazolové lusky očistíme od vláken a nakrájíme na proužky. Zalijeme osolenou vařící vodou a krátce podusíme. Pak scedíme, necháme vychladnout a přidáme najemno nakrájenou cibulovou nať, poprášíme pepřem a zalijeme nálevem z oleje a octa. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté baklažány opečeme na horké pánvi po všech stranách. Z vychladlých oloupeme slupku, nadrobno je rozkrájíme a posypeme rozetřeným česnekem. Potom smícháme ve skleničce olej s trochou citrónové šťávy nebo octa, osolíme, opepříme a touto směsí zalijeme nakrájený baklažán. Přikořeníme drobně krájenou petrželkou nebo koprem a ozdobíme na dílky nakrájenými rajčaty. Můžeme posypat rozsekanou šunkou. Je znamenitý, nechá-li se před podáním v ledničce. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Půl kilogramu fazolových lusků zbavíme vláken, omyjeme je a nakrájíme na šikmé proužky. Ve slané vařící vodě je necháme vařit do měkka, pak je scedíme a odkapané promícháme se 4 lžícemi oleje, osolíme, opepříme a zakapeme podle chuti citrónovou šťávou. Do vychladlých vmícháme natvrdo vařená a na dílky nakrájená vejce a na kolečka pokrájená rajčata. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA