INGREDIENCE: 300 g předního hovězího masa, 1 1 l vody, sůl, pepř, 1 cibule, 1 balíčku zmrazené zeleninové směsi, petrželová a celerová nať. Nočky: 1 lžíce másla, 2 vejce, sůl, 100 g krupice. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vložíme do studené vody, osolíme, opepříme, při dáme nakrájenou cibuli a vaříme v tlakovém hrnci hodinu. Pak maso vyjmeme, vývar vlijeme do hrnce, přidáme zeleninu a vodu a vaříme asi 10 minut. Než se maso uvaří, připravíme si nočky. Změklé máslo s vejci rozmícháme, osolíme a vsypem ..
INGREDIENCE: kuřecí maso, olej, bílé víno, sůl, zázvor, česnek, bazalka. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, rozpálíme olej, kousky osolíme a vložíme na pánev. Nakrájíme česnek na jemné plátky a přidáme do pánve, až bude maso trochu orestované, přidáme nastrouhaný zázvor. Na závěr přidáme bazalku nadrobno nakrájenou a přilijeme bílé víno. ..
INGREDIENCE: Základní těsto na pizzu I až VIII, 250 g šunky, l malý rajčatový protlak, 4 tvrdší jablka, 2 rajčata, l vejce, l stroužek česneku, 100 g strouhaného sýra, tymián, oregano. POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto položíme do olejem vymazané kulaté formy, povrch pokapeme olejem a natřeme rajčatovým protlakem smíchaným s prolisovaným česnekem a kořením. Posypeme nadrobno nakrájenou šunkou. Oloupaná jablka nakrájíme na kroužky, rajčata na plátky a rozložíme na těsto. Zalijeme rozšlehaným vejcem, posy ..
INGREDIENCE: 4 řízky z kýty. Marináda: 2 vejce, lžička soli, po půl lžíce pepře, drceného kmínu, majoránky, sladké papriky, worcesteru, hořčice, kari, Vegety, 2 lžíce kečupu. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze všech přísad ušleháme marinádu a na 24 hodin do ní naložíme řízky. Opékáme po obou stranách na oleji a podáváme s bramborami. ..
INGREDIENCE: 200 g ementálu, 6-8 plátků bílé veky, 2 Žloutky, 1/8 l bílého vína, špetka soli, pepře a muškátového oříšku, olej na smažení POSTUP PŘÍPRAVY: Sýr nastrouháme, smícháme se žloutky a bílým vínem a směs podle chuti okořeníme. Směsí potíráme plátky veky, pomazanou straním klademe do rozpáleného oleje. Smažíme dozlatova. ..
INGREDIENCE: 1 1 1 vody, 150 g hovězího masa, 30 g slaniny, 40 g cibule, 150 g vepřového masa, sůl, kmín, paprika, 150 g kořenové zeleniny, 400 g brambor, 1 lžíce rajčatového protlaku. POSTUP PŘÍPRAVY: Na slanině osmažíme pokrájenou cibuli, přidáme hovězí, později i nakrájené vepřové maso. Osolíme, okmínujeme, přidáme nastrouhanou mrkev a petržel. Dusíme, a když je maso měkké, zalijeme vodou povaříme a přidáme nakrájené brambory a rajčatový protlak. V létě přidáme nadrobno pokrájenou zelenou pa ..
INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, 4 lžíce oleje, 1 lžičky ml. pálivé papriky, 3 feferonky, 4 lžičky kečupu, vývar, 3 lžíce strouhaného křenu. POSTUP PŘÍPRAVY: Naklepané kotlety nařízneme po obvodu, osolíme, opepříme a na oleji prudce opečeme po obou stranách a položíme je na talíř. Do tuku přidáme pálivou papriku, krátce zpěníme, podlijeme vývarem, přidáme na půlky nakrájené feferonky, kečup a necháme přejít varem. Na talíři přeléváme omáčkou a sypeme křenem. Příloha: smažené b ..
INGREDIENCE: 200 g bílých fazolí, 400 g kysaného zelí, 400 g vepřového masa, 20 g hladké mouky, 40 g oleje nebo sádla, pepř, sůl, worcester. POSTUP PŘÍPRAVY: Den předem namočené fazole dáme vařit. K poloměkkým fazolím přidáme pokrájené zelí a na kostky nakrájené vepřové maso. Když je maso téměř měkké, zahustíme pokrm jíškou připravenou ze sádla nebo oleje a mouky, osolíme, opepříme, zakapeme worcesterem a dovaříme doměkka. Nakonec podle chuti přikyselíme. ..
INGREDIENCE: 300 g hladké mouky, l lžička soli, 2 vrchovaté lžíce rostlinného tuku (nebo l lžíce tuku a l lžíce sádla), 50 g strouhaného sýra, l žloutek, kvásek z šálku mléka, 1/2 kostky droždí (20 g) a větší špetky cukru, na potření l bílek a na posypání strouhaný sýr, mák nebo drcený kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Mléko ohřejeme a do vlažného přidáme špetku cukru, lžičku mouky a rozdrobené droždí. Necháme asi 5 minut na teplém místě vykynout. Do mísy prošijeme mouku, sůl, strouhaný sýr, přidáme změ ..
INGREDIENCE: 1 větší pstruh, sůl, 2 lžíce hladké mouky, kousek másla, 200ml šlehačky, 1 prolisovaný stroužek česneku, na ozdobení 25g loupaných sekaných mandlí a 1 plátek másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybu vykucháme, odřízneme hlavu a opláchneme, osolíme a obalíme v mouce. Nasekané mandle necháme 1-2 min. zhnědnout na másle v malé misce při výkonu 750 W. Do varné misky dáme máslo, přikryjeme a 30 vteřin necháme rozpouštět při výkonu 750 W. Rybu položíme na máslo břichem do středu misky. Nepřikrývám ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA