INGREDIENCE: 1 kuře, 50g hrozinek, 1 láhev světlého piva, 2 bobkové listy, 3 cibule, 10 plátků anglické slaniny, 1 lžíci másla, sůl, pepř, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře naporcujeme, vložíme do pekáče, potřeme olejem, přidáme bobkový listy,najemno nakrájenou cibuli, plátky slaniny, osolíme, opepříme, podlijeme pivem a navrch posypeme rozinkami namočenými v pivě. Pečeme a dle potřeby přiléváme zbylé pivo. Hotovou šťávu, která by měla připomínat sirup můžeme zjemnit máslem. ..
INGREDIENCE: 2 makrely (po 500 g), sůl, olej, tymián, 65 g oliv. POSTUP PŘÍPRAVY: Makrely uložíme do pekáče bez ploutví, osolíme, polijeme olejem a posypeme tymiánem. Vložíme do vyhřáté trouby a 1/2 hodiny pečeme, občas poléváme vypečenou šťávou. Před podáváním přidáme vypeckované olivy a necháme asi 10 minut ve šťávě dobře prohřát. ..
INGREDIENCE: 600g hovězího na guláš, 700g cibule, 1 kg brambor, 1 lžíce sl. papriky, 1 lžíce ostrého kečupu, 3 stroužky česneku, sklenice zeleninového leča, 1 lžičky sušené majoránky, ml. pepř, sůl , olej nebo sádlo na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso pečlivě omyjeme a osušíme. Potom ho nakrájíme na kostičky. Všechnu cibuli nakrájíme nahrubo. Česnek prolisujeme. Do větší a hlubší pánve dáme olej, který necháme rozpálit. Vsypeme cibuli a za stálého míchání ji necháme usmažit do zlatava. Potom přid ..
INGREDIENCE: 1 kachna, 1 celá palička česneku, sůl, kmín, 2 lžíce sádla, 3 cibule, salátová okurka. POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu očistíme, osušíme, potřeme česnekem utřeným se solí a posypeme lžičkou kmínu. Na pekáčku rozehřejeme sádlo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Na tento základ vložíme kachnu prsíčky dolů, podlijeme ji horkou vodou, pekáč přikryjeme alobalem a kachnu pečeme za občasného podlití, přelití a obracení. Při pečení tučná místa propícháme vidličkou. Vypečený tuk lžící s ..
INGREDIENCE: 65 g másla, 2 vejce, 1 lžíce cukru, 1 špetka soli, 500 g tvarohu, 4 lžíce strouhanky,200 g polohr. mouky, 1 zarovnaná čajová lžička prášku do pečiva, jablečné pyré nebo kompot. Na polití a posypání: 50 g másla, skořice, cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo ušleháme do pěny, postupně přidáme vejce, cukr, sůl, sýr, strouhanku a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nesmí lepit, jinak přidáme více mouky. Mokrýma rukama, formujeme 8 knedlíků a kl ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, osolíme a opepříme. Orestujeme velmi krátce na rozpálené pánvi (ne dlouho, maso by bylo vysušené), postačí 2 minuty z každé strany. Do výpeku dáme zavařované brusinky a podle potřeby zahustíme solamylem (rozmíchaným ve studené vodě). Podle chuti dosolíme. Podáváme s opečenými bramborami-syrové, oloupané brambory posypeme gril. kořením, pokapeme olejem a v horkovzdušné troubě je grilujeme na 200 stupňů cca 10-15 minut dozlatova. Můžeme po ..
INGREDIENCE: Listové těsto, 1 zakysaná smetana, 1 hořká čokoláda, (ovoce podle chuti). POSTUP PŘÍPRAVY: Těsto vyvalíme na plat, rozkrojíme na čtverce různé velikosti, posypeme mouč. cukrem a dáme péci. Po upečení necháme vychladnout a na těsto dáme zakysanou smetanu, rozpuštěnou čokoládu bez tuku a můžeme ozdobit ovocem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Sterilovanou zeleninu 1 konzervu (hrášek, mrkev, kukuřice), 1 vejce, dochutíme solí, pepřem a vegetou. Vše rozmixujeme na hladkou hmotu, pak přidáme mouku, strouhanku, a vymícháme do husté hmoty, aby se daly dělat karbanátky. Upečeme, vložíme mezi housku a přizdobíme různou zeleninou. ..
INGREDIENCE: 4 silné vepřové kotlety, 50 g šunky, 1 velká cibule, 80 g žampiónů, 4 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, kmín, majoránka, plnotučná hořčice, 4 okurky, vývar, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z kotlet odřežeme tučné části, nakrájíme je na kostičky, přidáme nudličky šunky, drobně pokrájenou cibuli a drobně nakrájené žampióny Směs okořeníme, ochutíme utřeným česnekem a hořčicí a dobře promícháme. Necháme asi hodinu odležet a pak nádivkou plníme kotlety, do nichž jsme opatrně nařízli kaps ..
INGREDIENCE: 2 kg oloupaných a semen zbavených cuket (místo cuket můžeme použít okurky, patizony, tykev či dýně apod.), 2 kg cibule, 2 kg paprik, 2 kg rajčat, 2 dl oleje, 1/2 l vody, 1,5 dl 8% octa, 300g cukru, 8 kuliček nového koření, l lžička pepře, 3 bobkové listy, 150 g soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravené cukety, spařená a oloupaná rajčata a vyčištěné papriky pokrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej, vhodíme na něj pokrájenou cibuli a osmahneme ji dosklovita ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA