Recepty na xkuchtik.cz

KNEDLÍKY OVOCNÉ | TETINY KYNUTÉ KNEDLÍKY

INGREDIENCE: 900 g hrubé mouky, 30 g droždí, 0,4 l mléka, 1 vejce, 2 lžičky cukru, sůl.Náplň: čerstvé ovoce nebo povidla, marmeláda, na posypání cukr moučka, skořice nebo strouhaný tvaroh, máslo.POSTUP PŘÍPRAVY: Z části vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek a necháme na teple vykynout. Do proseté mouky(část odložíme na rozvalování) přidáme vejce, sůl, mléko a vykynutý kvásek. Směs promícháme, vypracujeme na hladké nelepivé těsto a necháme vykynout. Po vykynutí vyklopíme a na pomoučený ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | PAPRIKOVÝ SALÁT

INGREDIENCE: 500 g červených kapií, 500 g cibule, 500 g nedozrálých rajčat, l sáček Deka, l květák. POSTUP PŘÍPRAVY: Zeleninu očistíme, omyjeme, cibuli sloupneme a nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme a sloupneme, kapie rozkrojíme a vyjmeme semeníky se stopkou. Květák rozebereme na růžičky, kapie a rajčata pokrájíme na kousky. Podle návodu na sáčku Deka připravíme nálev a povaříme v něm růžičky květáku asi 7 minut. Pak do sklenic vkládáme vrstvy květáku, rajčat, cibule a paprik, zalijeme horkým ..

VEPŘOVÉ KÝTA | PIVOVARSKÉ VEPŘOVÉ MASO

INGREDIENCE: 500 g vepřového masa z kýty, sůl, pepř, 1 lžičky papriky, 3 stroužky česneku, 1 dl světlého piva 12°, 5 lžic kečupu, 1 červená a 1 zelená paprika , 1 větší cibule, olej nebo sádlo. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na nudle, osolíme je a opepříme. V pánvi s vyšším okrajem nebo v kastrole rozpálíme sádlo nebo olej, vhodíme připravené maso a za stálého míchání opékáme. Koncem opékání přidáme papriku, česnek nakrájený na tenké plátky a podlijeme pivem. Dusíme až téměř doměkka. ..

VEPŘOVÉ KÝTA | ŘÍZKY S KVĚTÁKEM.

INGREDIENCE: 600 g vepřové kýty, 1 malý květák, 100 g oleje, 100 g másla, 4 plátky krůtí šunky, 4 plátky tvrdého sýra, pepř, sůl, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové řízky naklepeme, okraje nařízneme, aby se maso nekroutilo, osolíme je a opepříme. Z obou stran opečeme v rozpáleném oleji. Pak řízky urovnáme do máslem vymazaného pekáčku, na ně navršíme růžičky květáku, uvařeného předem v osolené vodě, opepříme je, okořeníme nasekanou pažitkou a přikryjeme plátky šunky a sýra. Zakapeme máslem a zape ..

OMÁČKY | ZIMNÍ RAJSKÁ OMÁČKA

POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme všechnu kořenovou zeleninu na nudle a dáme dusit na máslo, nakonec přidáme krájenou cibuli. Směs zalijeme vývarem, přidáme 1 hřebíček, 2 bobkové listy, sladkou papriku a špetku kari. Povaříme, prolisujeme, opět přivedeme do varu, přidáme dle libosti rajská jablka, která máme doma zavařená nebo rajský protlak, můžeme použít i rajčata nakládaná v octě, přidáme ale několik kostek cukru. Nakonec zahustíme kyselou smetanou a lžící hladké mouky, okořeníme muškátovým květem ..

MOUČNÍKY SLANÉ | ŠKVARKOVÉ PLACKY

INGREDIENCE: 300 g hrubé mouky, 150 g hladké mouky, 400 g vepřových škvarků, 2 vejce 0,15 l mléka, 10 g droždí, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové škvarky nasekáme nadrobno, spojíme je s hrubou moukou a polovinou mouky hladké, vejcem, droždím rozmíchaným ve vlažném mléce a osolíme. Zaděláme tuhé těsto a necháme ho odpočinout. Z těsta rozválíme na pomoučeném vále placku, tvořítkem vypichujeme kolečka, která narovnáme na plech a podle chuti ještě na povrchu osolíme. Škvarkové placky pečeme ve vyhřáté ..

ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM | DŽEM Z ČERNÝCH JEŘABIN – ARONIE

INGREDIENCE: l kg očištěných a omytých černých jeřabin, 600 g cukru, l lžička skořice, 1/2 lžičky kyseliny citrónové nebo 2 lžíce citrónové šťávy z čerstvého citrónu, trošku strouhané citrónové kůry, sklenka rumu nebo koňaku. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravené černé jeřabiny vsypeme do širšího kastrole nebo pekáče, přidáme cukr, promícháme a v troubě za občasného zamíchání dusíme asi hodinu. Občas plody trochu pomačkáme, aby pustily šťávu. Zahoustlý džem ochutíme skořicí a citrónovou kůrou, vmícháme k ..

MOUČNÍKY DORTY | NEPEČENÝ TVAROHOVÝ DORT S POLEVOU

INGREDIENCE: 180 g cukru, 180 g másla, 500 g měkkého tvarohu, 1/2 l mléka, l pudinkový prášek, 50 g nastrouhané čokolády nebo 2 lžíce kakaa. Poleva: 1/41 studené vody, 1/4 l šťávy z kompotu nebo citrónového sirupu, l vanilkový pudinkový prášek, l balíček piškotů, ovoce a šlehačka na ozdobu. POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si z mléka, části cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink a dáme ho prochladnout. Cukr utřeme se změklým máslem do pěny, po lžičkách přidáváme tvaroh a vychladlý pudink. Krém r ..

ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA | PAPRIKY V OLEJI

INGREDIENCE: zdravé, červené i zelené papriky, nálev ze sáčku Deko, na každou sklenici 2-3 lžíce oleje, l bobkový list, po 3 zrnkách pepře a nového koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky omyjeme, rozkrojíme, vyndáme semeníky a měkká žebra a papriky nakrájíme na proužky. Vhodíme je do vařící, mírně osolené vody a 7 minut povaříme. Pak ihned vyjmeme cedníkem a necháme okapat. Vkládáme je do menších sklenic, prokládáme kořením, zalijeme olejem a horkým nálevem z Deka. Uzavřeme víčky a sterilujeme půl ho ..

KNEDLÍKY RŮZNÉ | STROUHANKOVÉ KNEDLÍČKY

INGREDIENCE: 60 g strouhanky, 1/3 vejce, 10g másla, 5 lžic mléka, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo utřeme s vejcem, osolíme a promícháme se strouhankou zvlhčenou mlékem. Asi po půl hodině z vláčného těsta utvoříme malý knedlíček velikosti vlašského ořechu a zavaříme jej na zkoušku do vařící osolené vody. Je-li po uvaření měkký, přidáme trochu strouhanky. Potom utvoříme další knedlíčky a uvaříme je ve slané vodě. Těsto můžeme ještě okořenit sekanou petrželkou. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz