Recepty na xkuchtik.cz

HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ | PŘEROVSKÁ HOVĚZÍ PEČENĚ

INGREDIENCE: 200 g předního hovězího masa, 200 g vepřového masa, 80 g uvařeného hrachu, sůl, mletý pepř, 2 stroužky česneku, 1 vejce, 30 g slaniny, 1 lžíce sekané petrželky, 30 g sádla, 1 lžíce hladké mouky, vývar nebo voda. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí a vepřové maso umeleme společně s vařeným a vychladlým hrachem. Směs osolíme, opepříme, přidáme třený česnek, vejce, slaninu nakrájenou na kostičky a petrželku. Vše dobře promícháme, vytvoříme šišku a pečeme v troubě na pekáči vymazaném sádlem. Potom ..

RYBY MAKRELA | MAKRELY NA DOBROMYSLI

INGREDIENCE: 4 malé makrely (nebo 4 větší porce mořské ryby), 2 lžičky dobromysli, l lžička bazalky, 6 stroužků česneku, 4 špetky pepře, 2 citróny, sůl, olej, hladká mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Ryby očistíme, osolíme a pokapeme citrónem. Necháme chvíli odležet, pak opepříme, posypeme kořením, potřeme rozdrcenými stroužky česneku a lehce poprášíme moukou. Olej rozpálíme v pekáčku, vložíme připravené ryby a po obou stranách opékáme dozlatova. Pak ještě pokapeme citrónovou šťávou a podáváme s pečive ..

POMAZÁNKY | ĎÁBELSKÁ POMAZÁNKA Z RYB

INGREDIENCE: 3 lžíce oleje, 2 cibule, 2 papriky, 3-4 rajčata, 4 lžíce pikantního kečupu, 2 konzervy ryb v tomatě, 1 lžička mleté sladké papriky a 2/2 lžičky mleté pálivé papriky, sůl, nastrouhaný tvrdý sýr na posypáni. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme nudličky papriky, plátky rajčat a osmahneme, Zakapeme kečupem, vložíme ryby v tomatě i s nálevem, okořeníme mletou paprikou, osolíme a na mírném ohni za stálého míchám podusíme do zhoustnuti. Pikantní pomazánko ..

VEPŘOVÉ PLECKO | VEPŘOVÉ PLECKO NADIVOKO S HOUBAMI

INGREDIENCE: 500 g vepřového plecka, sůl, 200 g cibule, 50 g slaniny, 4 stroužky česneku, 5 zrnek pepře, 2 zrnka jalovce, 1 bobkový list, 2 zrnka nového koření, trochu sl. papriky, 200 g žampiónů, 1/8 l 18% kysané smetany, 1 lžička hl. mouky, 2 rajčata, 1 lžička hořčice, trochu mletého pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté osolené maso nakrájíme na kousky, vložíme jen na vyškvařenou slaninu s rozkrájenou cibulí a osmahneme dozlatova. Pak přidáme všechno koření, rozkrájená rajčata a dusíme za občasn ..

ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM | BEZINKY NA ZPŮSOB BORŮVEK

INGREDIENCE: 1,5 kg vyzrálých bezinek, 2,5 kg jablk, l kg cukru, sklenka rumu, špetka Sorbanu proti plísni. POSTUP PŘÍPRAVY: Z bezinek odstraníme nekvalitní nebo nevyzrálé plody, opláchneme je, zalijeme vodou tak, aby byly potopené, a vaříme půl hodiny. Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince, pokrájíme je na kousky, podlijeme trochou vody a rozvaříme na pyré. Uvařené bezinky propasírujeme nebo vylisujeme strojkem. Jablečné pyré smícháme se šťávou z bezinek, přidáme l kg cukru a svaříme za stálého ..

VEJCE | SELSKÁ MÍCHANÁ VEJCE (pro 5 osob)

INGREDIENCE: 625 g vařených oloupaných brambor, 100 g cibule, 50 g ementálského sýra, zelená petrželová nať, sůl, 75 g tuku, 10 čerstvých vajec. Na celé dávce tuku osmahneme drobné krájenou cibuli slabě do růžova, přidáme na plátky nakrájené vařené brambory, osolíme a lehce osmažíme. Připravujeme-li každou porci zvlášť, dáme příslušnou dávku osmažených brambor na pánvičku, zahřejeme a vlijeme dvě rozšlehaná vejce, přidáme drobně sekanou zelenou petrželku a vidličkou opatrné promícháme. Když se ..

KNEDLÍKY RŮZNÉ | MÁSLOVÉ NOKY

INGREDIENCE: 1 dl mléka, 20 g másla, 70 g hrubé mouky, 1/3 vejce, sůl, 5 g másla na maštění. POSTUP PŘÍPRAVY: Do osoleného vařícího mléka nasypeme za stálého míchání mouku, odstavíme z ohně a mícháme, až je těsto stejně husté, znovu dáme na oheň a mícháme, až se těsto nechytá ani vařečky, ani nádoby. Po vychladnutí zamícháme žloutek a nakonec sníh z bílku. Lžící vykrajujeme noky, které zaváříme do vařící osolené vody. Po 5-7 min. je vyjmeme a pokapeme rozpuštěným máslem, aby se neslepily. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | LOVECKÁ POLÉVKA

LOVECKÁ POLÉVKA. INGREDIENCE: 2 mrkve, 1 cibule, 1 plátek celeru, 2 lžíce loupaného hrášku, 1 kedlubna, 100 g anglické slaniny, 1 bobkový list, svazeček petržele, sklenka bílého vína, 2 vejce, lžíce citrónové šťávy, pepř, sů1. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu pokrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme kolečka cibule a mrkve, zaprášíme moukou a zasmahneme. Pak přilijeme asi 1 1 l vod a vaříme. Než zelenina změkne, přidáme víno, bobkový list a nakrájenou petrželku. Osolíme a opepříme podle chuti. Pod ..

ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY | SIRUP Z ČERVENÉ ŘEPY

POSTUP PŘÍPRAVY: 3 kg řepy očistit, nastrouhat a dát vařit do 3 a 1/2 l vody. Asi po 1 hod. až je měkká. Přecedit (přes plátno) a to husté nakonec ještě pořádně vymačkat. Na 1 litr se dává 1 kg cukru. Pak mírně vařit (asi 1/2hod.), až se vytvoří pěna, která se dá pryč. Po mírném vychladnutí přidat malinovou nebo jahodovou tresť. Skoro celý sáček kyseliny citrónové. Dobře zamíchat. Dát do sklenic a zavařit (asi20min.). ..

MOUČNÍKY SLANÉ | OŘECHOVÁ FOCACCIA

INGREDIENCE: 250 g hladké mouky, 15 g droždí, l lžička cukru, 2 lžíce oleje, l dl vlažné vody, 1/2 lžičky soli, 2 lžíce mléka, 100 g měkkého tvarohu, 2 lžíce rozpuštěného tuku, 80 g nahrubo posekaných jader vlašských ořechů, šalvěj, l vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Do hrnečku s vlažným mlékem rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Mouku prošijeme do mísy, osolíme, přidáme tvaroh, rozpuštěný tuk a kvásek a přilijeme vodu a olej. Vypracujeme vláčné, nelepivé těsto a lehce posypané ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz