INGREDIENCE: 100g hub, 4 velké zeleninové papriky, 50g sýra, 1 cibuli, 1 lžíce kořeninových natí, 100g vařené rýže, 1 vejce, sůl, 2 lžíce oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Jemné nakrájené houby udusíme na oleji, smícháme s jemně nakrájenou cibulí, strouhaným sýrem, rýži a přísadami. Směsí naplníme zeleninové papriky zlomené stopky a mibiku a zapečeme v ohnivzdorné míse. Podáváme s rýží nebo chlebem. Vhodné druhy: Z hub žampiony, z kořeninových natí dobromysl, šalvěj, petržel aj. ..
INGREDIENCE: 750g uvařených brambor, 350g hrubé mouky, 2 vejce, sůl, 100g oleje nebo sádla, 50g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené brambory nastrouháme nebo prolisujeme, smícháme s hrubou moukou, vejci, solí a zpracujeme v tužší těsto. Těsto vyválíme na placku na pomoučeném vále, ze které vykrajujeme kolečka. Z těsta můžeme též vytvořit šišku, nakrájet na kousky a vyválet placku. Placky srovnáme na pomaštěný plech a pečeme v dobře vyhřáté troubě z obou stran. Můžeme je péci i na tuku na pánvičce, o ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Spadaná nezralá jablka se omyjí, rozkrájí na čtvrtky. Dají se do velkého nerezového hrnce, zalijí vodou, aby byla potopena, a dají se vařit. Když jsou do měkka rozvařená, nalijí se do řidšího plátna, uvázaného na obrácené židli a nechají bez lisování překapat. Šťáva se odměří a svaří na rychlém ohni na polovinu, přidá pak dle libosti cukru (na 1 l šťávy nejméně 250 g), pak asi ½ hodiny ještě prudce vaří, teplá nalije do sklenic a když ztuhla, pováže. Kaše zbylá po odkapán ..
INGREDIENCE: 1 chilli papričku, 3 naťové cibulky, 500 g mletého vepřového masa, 250 g vinné klobásy, sůl, 2 střední cibule, špetku mletého chilli olej na smažení, 800 g kysaného zelí, 2 bobkové listy, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce sojové omáčky, špetku drceného koriandru, 150 ml vývaru. POSTUP PŘÍPRAVY: Chilli papričku a cibulky nasekáme nadrobno. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme ze střeva vytlačenou vinnou klobásu, papričku a a bílou část cibulek. Směs osolíme, vypracujeme a dáme do ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Na 1 žloutek počítá se 1 lžíce cukru a 1 lžíce mouky. Žloutky s cukrem se třou asi ¼ hodiny, pak se zlehka zamíchá z bílků sníh zároveň s moukou. Na vymazanou a moukou vysypanou pánev se těsto vlije asi na malíček silně a do zlatova upečou. Za tepla se maže zavařeninou, sbalí a sype cukrem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 500 g den předem uvařených lojovitých, nikoliv moučnatých brambor se oloupe, pokrájí na kolečka a na omastku do zlatova osmaží. 2 vejce se rozkvedlají se 2 lžícemi mouky, lžíci mléka a asi 50 g strouhaného tvrdého sýra. Vleje se to na brambory a osmaží po obou stranách jako omeleta. Podává se to se salátem nebo okurkou. ..
INGREDIENCE: Na těsto: 250g hl. mouky, 1 lžičky soli, 1 kostky (12g) droždí, špetka cukru, 8 lžic mléka, 50g změklého másla, poloh. mouku na vál, tuk na vymazání formy. Na náplň: 1200g červené (případně i normální) cibule, 200g anglické slaniny,1 lžíce kmínu, 250g sýra goudy, 2 kelímky (po 150g) kysané smetany, 3 vejce, sůl, ml. bílý pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Do šlehací mísy dáme mouku se solí. Uprostřed vyhloubíme důlek. Rozdrobíme do něj droždí a posypeme je cukrem. Mléko maličko zahřejeme, 3 l ..
INGREDIENCE: 300 g vepřového masa, 2 malé cibule, 2 velké zelené papriky, 1 lžíce hl. mouky, 2 lžíce oleje, 3 1 lžíce kečupu worcester, sůl, pepř křen . POSTUP PŘÍPRAVY: Libovolné vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a necháme odležet. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky. Očištěnou papriku nakrájíme na jemné nudličky. Maso prosypeme hladkou moukou a opečeme na olejem vytřené teflonové pánvi. Potom přidáme nakrájenou cibuli a papriku. Když cibule zesklovatí, podlijeme v ..
INGREDIENCE: Základní těsto na pizzu I až VIII, 4 rajčata, 2 velké cibule, 2 lžíce oleje, sůl, l lžička cukru, l lžíce octa, petrželka, pažitka, libeček, estragon, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Nadrobno pokrájená rajčata podusíme na lžíci oleje, přisladíme a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme pna kolečka a zpěníme ji na zbylém oleji, zalijeme trochou vody a dusíme doměkka. Vmícháme ocet, cukr a rozsekané bylinky, podle chuti opepříme. Těsto položíme do olejem vymazané kulaté formy, povrch pokapeme ..
INGREDIENCE: 500 g vepřové kýty, 2 ½ lžičky maizeny, sůl, ml. pepř, 1 vejce, trocha sušeného zázvoru, 2 cibule, 1 feferonka, olej, 70 g arašídů, 3 červené nebo barevné papriky4 lžíce sojové omáčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Kýtu nakrájíme na nudličky a vložíme do misky. Přidáme zázvor, vejce, maizenu trochu soli a ml. pepř. Dobře promícháme a 45 minut necháme odležet. Papriky nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na kolečka. Feferonky zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. V hluboké pá ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA