POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné kuře rozkrájíme na čtvrtky, osolíme a rychle je na rozpáleném oleji osmažíme do zlatova: Odložíme je do kastrolu, pak na tuku, v němž jsme kuře opékali, osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme k ní trochu kari, podlijeme několika lžícemi vývaru a krátce povaříme. Tuto šťávu nalijeme na opečené kusy kuřete a dusíme je v ní pod pokličkou do měkka, za občasného podlévání vývarem. Před dokončením přidáme jemně nastrouhané, oloupané jablko. Hotové čtvrtky kuřete vyjmem ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné a propláchnuté kuře položíme na prkénko a prstem opatrně pronikneme pod jeho Prsní kůžičku, kam chceme vložit nádivku. Tu si upravíme z jatérek kuřete, která nasekáme nadrobno a podusíme na zpěněné cibulce. Tři obyčejné rohlíky nakrájíme na drobné kostičky, dáme je do mísy, zavlhčíme mlékem, osolíme a přidáme na špičku nože muškátového květu, drobně nasekanou petrželku, orestovaná játra a dva syrové žloutky. Vše náležitě promícháme a nakonec přidáme dobře ušlehaný sníh ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Kyjevské kotlety jsou světoznámé a jsou pochoutkou vyhledávanou všemi cizinci, kteří zavítali do bývalé SSSR. Připravují se z přední půlky větších kuřat. Ze zbylých částí kuřat a stažené kůže připravíme druhý den kyjevské karbanátky. Přichystáme si tedy tři přední půlky kuřat, vyřízneme prsíčka, na kterých však ponecháme kousek křídelní kosti (aby to byly kotlety!) a kůži z nich sloupneme. Prsíčka obrátíme, silnější vrstvu masa nařízneme ze středu ke straně a rozevřeme, čímž plo ..
INGREDIENCE: 15 g sušených hub, nejlépe hříbků 1 větší kuře ( 2000 g), 2 lžičky kmínu, 1 lžička soli, 2 stroužky česneku, 1 lžička sladké mleté papriky, 1 tuba rajčatového protlaku (130 g), 2 krémové sýry žervé rozmíchané mlékem na hustotu polotekuté smetany, 250g cibule, 1 kapie čerstvá nebo zmrazená, 150g libovějšího vepřového bůčku, 800g kysaného zelí, 150g uzené slaniny nakrájené na tenké plátky. POSTUP PŘÍPRAVY: Sušené houby vložíme do šálku vlažné vody a necháme je nabobtnat. Kuře rozpůlí ..
INGREDIENCE: 500g syrového drůbežího masa, 800g brukve 300g mrkve, sůl, cukr, 500 g malých brambor, pepř. trochu koriandru, 1 lžíce oleje, 2 lžíce másla nebo rostlinného tuku.POSTUP PŘÍPRAVY: Brukev a mrkev očistíme, opereme a nakrájíme na plátky. Oboje vaříme 10 minut v malém množství vody, do níž jsme přidali sůl a 1/2 lžičky cukru. Zvlášť uvaříme omyté a oloupané brambory. Drůbeží maso nakrájíme na kostky, osolíme je, opepříme a okořeníme koriandrem. Na rozehřátém oleji maso ze všech stran do ..
INGREDIENCE. 500 g malých cibulek, 250 g mrkve, 1 kuře (o hmotnosti asi 1250g), 2 lžíce oleje, ,sůl, čerstvě mletý pepř, 60g másla 1 lžička tymiánu, 2 bobkové.listy, 4 lžíce kuřecího bujónu, 100 g krémového sýra žervé, rozšlehaného s trochou smetany nebo mléka na hustotu polotekuté smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli oloupáme, mrkev očistíme, oškrábeme, opereme a nakrájíme na silnější kolečka. Rozmrazené kuře dobře opereme, dosucha otřeme a rozdělíme na osm dílů. Na větší pánvi se silným dnem rozehř ..
INGREDIENCE: 600 g kuřecích řízku, 1 láhev oleje, 1 lžička hladké mouky,1 lžička solamylu, 1 vejce, sůl, 50 g mandli, 2 lžíce najemno rozsekané petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku promícháme se škrobem a vejcem, osolíme a rozdělíme na čtyři porce. Do každé vmícháme porci malých tenkých plátečků masa a upravíme před hosta. Zároveň do středu stolu položíme misku s rozsekanou petrželkou a oloupanými rozsekanými opraženými mandlemi. Olej v kotlíku nebo fondue misce rozehřejeme asi na 130 °C a horký upr ..
INGREDIENCE: 1 kuře, 50g slaniny, sůl, mletý pepř, hladká mouka, 3 lžíce oleje, 200g šalotek, 2 stroužky česneku, 2 větší žampióny, 1 bobkový list, špetka tymiánu, snítka petrželky, 1/4 l červeného vína(nejlepší je burgundské), puškvorec.POSTUP PŘÍPRAVY: Kuře rozdělíme na čtvrtky, proklínkujeme polovinou slaniny, osolíme, opepříme, lehce obalíme v mouce a na oleji po obou stranách opečeme. Dáme na mísu, do zbylého oleje dáme rozškvařit zbytek na kostičky nakrájené slaniny, přidáme nadrobno nakrá ..
INGREDIENCE: Kuřecí stehýnka, 2 vejce, 1 dl piva, 2 lžičky hořčice, 2 lžíce Solamylu, sójová omáčka, 3 lžíce hladké mouky, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Ušleháme výše uvedené přísady. Kuřecí stehýnka vykostíme, stáhneme kůži, nakrájíme na malé plátky a promícháme s připravenou směsí a necháme nejméně 3 hodiny uležet. Pak jednotlivé plátky vyndáme i s těstíčkem a prudce smažíme na oleji. Jako příloha je nejlepší bramborová kaše. ..
INGREDIENCE: 1 menší kuře, 100g cibule, 1 pórek, 100g mrkve, 100g hub nebo žampiónů, 2 dl kysané smetany, 2 stroužky česneku, 60g rostlinného tuku DELIKA, mletý pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY. Kuře rozdělíme na čtvrtky, posolíme, vložíme do kastrolu se zahřátým tukem a lehce osmáhneme. Přidáme plátky česneku, sekanou cibuli a osmažíme do růžova. Podlijeme horkou vodou nebo vývarem z drůbků a přiklopené pokličkou dusíme. K poloměkkému masu přidáme očištěné rozkrájené houby, mrkev a kolečka pórku. Dodu ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA