INGREDIENCE: na 20 kuliček, 205 g hořké čokolády, ¼ l smetany, 2 lžíce rumu, 1 vanilkový cukr. Na ozdobu: trochu kakaa, nastrouhaná čokoláda, mouč. cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Smetanu povaříme, čokoládu do ní rozdrobíme na menší kousky. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Krátce povaříme, přikryjeme a necháme vychladnout. Poté směs v horké lázni zahřejeme za stálého míchání, až je vláčná. Přidáme rum vanilkový cukr. Necháme vychladit, aby se hmota dala formovat. Poprášíme si ruce kakaem a f ..
INGREDIENCE: 240 g dětských piškotů, 100 g másla, 50 ml rumu, 100 g čokolády, 50 g strouhaných ořechů, bílá čokoláda, ztužený pokrmový tuk, čokoládová poleva. POSTUP PŘÍPRAVY: Piškoty rozdrobíme, přidáme změklé máslo, rum, ořechy a rozpuštěnou čokoládu a důkladně promícháme. Tvoříme kuličky, které namáčíme v bílé čokoládě rozpuštěné se ztuženým tukem v poměru 3:1, položené na vidličce. Necháme ztuhnout na pečícím papíře. Po vychladnutí různě ozdobíme čokoládovou polevou. ..
INGREDIENCE: 250 g tuku Iva, 1 slazené konzervované mléko, 3 vanilkové práškové pudingy, 3 lžíce kakaa, 5 lžic cukru, 2 lžíce rumu, 1 vanilkový cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: Tuk rozehřejeme, přidáme pudingy, ostatní přísady a nakonec mléko, vše spaříme a necháme vychladnout. Poté tvarujeme kuličky a obalujeme v kokosu. ..
INGREDIENCE: Na korpus: 3 bílky, 150 g cukru krupice, 40 g cukru moučka, 100 g mletých ořechů, 50 ml vody. Na krém: 300 ml mléka, 1 ¼ sáčku vanilkového pudinku, 150 g změklého másla, 70 g cukru krupice, 50 g ořechů, 1 lžíce rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Šleháme bílky za postupného přidávání cukru krupice. Ostatní cukr vaříme zvlášť s vodou na cukerný rozvar na teplotu 114°C. teplotu poznáme podle drátěného očka, kdy při fouknutí vyletí za sebou několik bublinek. Cukrový rozvar zaléváme za stáléh ..
INGREDIENCE: 420 g hl. mouky, 140 g ml. Cukru, 60 g mandlí (oloupaných a pomletých), 280 g másla, 2 žloutky, žloutek a sekané mandle na potření a posypání koleček. POSTUP PŘÍPRAVY: Zaděláme těsto, zabalíme ho do alobalu a dáme do lednice do druhého dne odpočinout. Poté vyválíme na placku a vykrajujeme kolečka, jedno plné a druhé s otvorem uprostřed. Dáme na plech, kolečka s otvorem potřeme žloutkem a posypeme sekanými mandlemi. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C . Po vychladnutí kolečka slepu ..
INGREDIENCE: 300g hrubé mouky, 200g práškového cukru, 150g másla, 300g Solamylu, 1 vejce, 1 žloutek, 2 lžíce mléka, 1,5 prášku do pečiva. Krém: 200g Hery, 300g práškového cukru, 2 žloutky, 1 lžíce teplé hodně silné kávy. POSTUP PŘÍPRAVY: Heru s práškovým cukrem utřeme do pěny, přidáme žloutky a nakonec pomalu vmícháme silnou kávu. Na vál prosejeme dohromady práškový cukr s moukou, přidáme Solamyl, prášek do pečiva, rozdrobíme rozměklé máslo, doprostřed uděláme důlek, do kterého vklepneme vejce ..
INGREDIENCE: 500 g hladké mouky, 250 g mletých ořechů, 250 g moučkového cukru, 250 g másla, 2 vejce, l lžička prášku do pečiva, 2 lžíce mléka. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku smícháme s ořechy, cukrem, práškem do pečiva a zaděláme vejci, změklým máslem a trochou mléka. Přikryjeme alobalem a necháme v chladničce asi 2 hodiny odpočinout. Část těsta vytlačujeme strojkem na maso s nástavcem na vánoční cukroví a tvarujeme věnečky, rohlíčky apod., které po upečení zdobíme čokoládou nebo kousky želé. Z další č ..
INGREDIENCE: 1 slazené kondenzované mléko, 200g kokosu, 150g lískových oříšků nebo mandlí, kokos, strouhanou čokoládu na obalení, papírové košíčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Kondenzované mléko smícháme s kokosem a necháme do druhé dne přikryté v lednici. Pak lžičkou vždy vykrojíme kousek hmoty, do které zabalíme oříšek a nakonec kuličku oválíme v kokosu nebo strouhané čokoládě. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Ze 3 bílků ušleháme pevný sníh a po částech vmícháme 170 g pískového cukru a 1 vanilkový cukr. Poté přimícháme 50 g strouhané čokolády a 200 g oloupaných sekaných mandlí. Na vymaštěném plechu tvoříme malé kopečky, které sušíme ve středné vyhřáté troubě. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 120 g mouč. cukru umícháme s 3 žloutky do hustého krému. Poté přidáme 50 g strouhané čokolády, lžičku strouhané citr. kůry, špetku tlučeného hřebíčku a skořice a 130 g sekaných mandlí. Zvlášť ušleháme sníh ze 3 bílků a vmícháme do připravené směsi současně se 130 g hrubé mouky. Natřeme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou a upečeme v mírně vyhřáté troubě. Po vychladnutí nakrájíme na proužky nebo kostky. Toto cukroví připravujeme 10 dní předem, aby dostatečně změkly. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA