Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKA ZELENINOVÁ | JEDNODUCHÁ KMÍNOVÁ POLÉVKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Ve vodě uvaříme lžičku kmínu, naloupanou cibuli, stroužek česneku a sůl. Zahustíme tmavou jíškou, přidáme vejce (do polévky nalité tenkým pramínkem). Přichutíme polévkovým kořením a zasypeme pokrájeným pórkem ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | POLÉVKA FALEŠNICA OD BABIČKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Úměrné množství mrkve, petržele, celeru a brambor dáme vyvařít do 1 litru vody. Vložíme 3 bobkové listy, několik kuliček pepře a nového koření. Když jsou brambory a zelenina měkké, přidáme masox, chvilku povaříme a zahustíme 1 l smetany, ve které jsme rozmíchali trochu hl. mouky. Dochutíme citrónovou šťávou, cukrem a solí. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | BRAMBOROVÁ POLÉVKA S PODMÁSLÍM.

INGREDEICNE: 1 l podmáslí, 1 l vody, 500g brambor, sůl, kmín, 30g másla a 40g hl. mouky na jíšku, petržel.POSTUP PŘÍPRAVY: Do osolené vody s kmínem dáme vařit nakrájené brambory. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme podmáslím a přidáme k polévce. Kořeníme petrželkou nebo koprem. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | POLÉVKA OD KRISTÝNKY.

INGREDIENCE: Brambory, mrkev, pórek, cibule i jiná zelenina, sterilované nebo namočené a uvařené fazole, chilli, Vegeta, vejce.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory i zeleninu, kterou máme doma a máme v oblibě, uvaříme do měkka. Do vývaru přisypeme fazole, dochutíme chilli, Vegetou a zjemníme rozšlehaným vejcem. Pokud se bude zdát málo hustá, rozmícháme lžíci Maizeny ve vodě a vlijeme do polévky, krátce povaříme společně s nakrájenou paprikou. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | POLÉVKA BRAMBOROVA SE SÝROVÝM KAPÁNÍM (Italská).

INGREDIENCE: 60 g brambor, 40 g zeleniny (celer, mrkev, pórek), 1 rajče, sůl, 5 g másla.Kapání: 1 vejce, 5g hladké mouky, 10g strouhaného sýra (eidam), petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Zeleninu a brambory nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě doměkka. Pak přidáme oloupané, nakrájené rajče a zavaříme kapání. Vejce rozšleháme se sýrem, moukou a trochou mléka a kapeme do vařící polévky, necháme chvilku povařit. Do hotové polévky přidáme čerstvé máslo a zelenou petrželku. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | PAŘÍŽSKÁ CIBULAČKA.

INGREDIENCE: 1 l vývaru, 4 cibule, 2 lžíce oleje, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, ocet, cukr, 2 vejce, 8 krajíčků žemlovky, 80 g strouhaného parmazánu, kousek čerstvého másla..POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji osmahneme dorůžova na tenké plátky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Zalijeme vývarem a asi dvacet minut povaříme. Podle chuti polévku osolíme, ochutíme mletým pepřem a strouhaným muškátovým oříškem, zakápneme octem a zjemníme troškou cukru. Do hotové polévky zakvedlám ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | BRAMBOROVÁ POLÉVKA S BYLINKOVÝMI NOČKY.

INGREDIENCE: 2 vejce, 30g másla, 1 svazek kerblíku, 100g tvarohu, 50g kukuřičné krupičky, muškát, 500g brambor, sůl, 400 ml vývaru, 250 ml smetany, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Oddělíme vejce. Žloutky utřeme se změklým máslem. Otrháme lístky kerblíku a čtvrtinu jich odložíme stranou, zbytek jemně nasekáme. Vše smísíme s tvarohem a krupičkou a dochutíme muškátem. Našleháme tuhý sníh z bílků, které lehce vmícháme do těsta a uložíme na hodinu do chladničky. Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Na ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | HRACHOVÁ POLÉVKA 2.

Tradiční a nejen česká polévka. Dá se říci evropská. Např. ve Švédsku se moc polévky nevaří, ale hrachová ano a říká se jí "čtvrteční" polévka. Hrachová polévka, stejně jako luštěniny vůbec, prospívá zdraví. Jsou bohaté na vitaminy B1, B2, hrách má až 250 m. j. provitaminu A, poměrně mnoho železa, hořčíku, draslíku, také fosforu a zinku. Důležitá je i vláknina a sacharidy. Starý český pokrm, hrách a kroupy, byl jako bezmasý velmi cenný - kroupy doplnily některé nezbytné aminokyseliny, které lušt ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | VÁNOČNÍ HRACHOVKA.

INGREDIENCE: 100 g celeru, 50 g petržele, 50 g mrkve, 100 g másla, 3 hrsti hrachu, kousek celého zázvoru, 20 celých pepřů, kousek cibule, sůl, 50 g másla a 50 g hladké mouky na jíšku.POSTUP PŘÍPRAVY: Zeleninu očistíme, nastrouháme a prudce opečeme na másle. Přilijeme vodu, přidáme den předem namočený hrách, zázvor, pepř a cibuli a vaříme 30 minut. Potom polévku přecedíme, zahustíme jíškou, zamícháme a ještě patnáct minut vaříme. Podáváme s opečeným chlebem. ..

POLÉVKA ZELENINOVÁ | Ukrajinský boršč

INGREDIENCE: 400-500 g hovězího masa, sůl, lžíce másla, 1 cibule, 1 mrkev, 1/2 petržele, 250 g zelí, 4 brambory, 1 bobkový list, 6 zrnek pepře, 200 g sterilované červené řepy, 3 rajčata nebo 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce octa, 4 stroužky česneku, petrželka, 4 lžíce kysané smetany POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso omyjeme, vložíme do studené osolené vody, uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme doměkka. Na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme na nudličky nakrájenou m ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz