Předpokládejme, že jste si koupili pěkného, půldruhakilového chlapíka. Máte ho už očištěného a nakrájeného na úhledné kousky. Chytili jste při zabíjení krev ? Velmi dobře - použijeme ji také. Ne-li, nermuťte se, podruhé na to nezapomenete! POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme tedy kořenovou zeleninu na nudličky, s ní 1 cibuli, dáme do kastrolu s 50g másla, přidáme bobkový list, trochu pepře, nového koření, tymiánu, osolíme, osmažíme do zlatová, pak přidáme krev a 1/41černého piva čím sladší, tím lepší -, ..
INGREDIENCE: 4 porce kapra, citrónová šťáva, sůl, 4 plátky šunky, 1 vejce, 4 lžíce nastrouhaného sýra, 2 lžíce mléka, 20g másla, dílky citrónu.POSTUP PŘÍPRAVY: Porce kapra pokapeme citrónem a necháme chvíli odležet. Pak je osolíme, v kastrolu podlijeme trocho vody a dusíme pod poklicí až téměř změknou. Pokládáme je plátky šunky, potom směsí rozšlehaných vajec, sýra a mléka a zapečeme pod grilem nebo v horké troubě, až se sýr ve směsi začne tavit. Pokládáme je vločkami másla a hned podáváme s díl ..
INGREDIENCE: 4 porce kapra, 100g loupaných mandlí, 100g másla, 100g rozinek, 100 ml červeného vína, rybízová marmeláda, 3 lžíce citr. šťávy, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra pokapeme citrónem, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na rozpáleném tuku. Když je kapr hotový, vyndáme ho na talíř, do výpeku přidáme marmeládu, červené víno, rozsekané mandle a rozinky. Vše necháme provařit, vložíme kapra a již jen prohřejeme. ..
INGREDIENCE: 4 porce kapra, 3 stroužky utřeného česneku, 100g hl. mouky, čerstvá celerová nať, kari koření, sl. Paprika, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra potřeme česnekem, solí a posypeme celerovou natí. Mouku smícháme s kořením a kapra touto směsí obalíme, smažím na rozpáleném oleji do růžova. Příloha: brambory. ..
INGREDIENCE: 4 porce kapra, 90g slaniny, ml. sl. paprika, 4 str. česneku, sůl, chilli, 40 g oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Porce kapra proklínkujeme nudličkami slaniny obalenými v paprice, potřeme česnekem utřeným se solí a lehce poprášíme pepřem. Opečeme po obou stranách v oleji, podlijeme a udusíme. Podáváme s vařenými brambory a se salátem. Chilli můžeme nahradit špetkou pálivé papriky. ..
INGREDEINCE: kapr (asi 1,2 - 1,5 kg) - očištěný a vykuchaný, 2 cibule, 100g dušené rýže, olivový olej, hrst sekané zelené petrželky, mletá sladká paprika a černý pepř, šťáva z jednoho citrónu, sůl, hladká mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuchyňsky upraveného kapra vně i uvnitř osolíme. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, smícháme s osolenou dušenou rýží a ještě krátce osmahneme. Hotovou nádivku posypeme paprikou, pepřem, petrželkou, zakápneme citrónovou šťávou a promícháme. Směsí naplníme kapr ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme omáčku. Budeme si počínat tak jako a fazolemi: namočíme den předem 2 g celého zázvoru, aby nám nabobtnal a změkl. Pak nadrobno rozsekáme 1 cibuli, stroužek česneku a změklý zázvor. V rozpáleném oleji je zpěníme a zalijeme sójovou omáčkou. Porce kapra ještě napříč nakrojíme, lehce rozevřeme a potřeme máčenou škrobovou moučkou. Vložíme do rozpáleného oleje a smažíme tak dlouho, až je povrch pěkně chřupavý. Pak porce vyjmeme, zalijeme horkou omáčkou a podávám ..
INGREDIENCE: 1 kapr, sůl, 60 g másla, 1 citrón, 1 cibule, 30 g hladké mouky, 1/4 l kysané smetany, 1/4 l rybí polévky, 1 lžička sladké papriky. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchaného kapra rozdělíme na díly, osolíme a podusíme na másle. Na rozpuštěném másle zpěníme na pánvi jemně pokrájenou cibulku a přidáme jednu lžičku sladké papriky. Přidáme mouku, mírně ji zapražíme, zalijeme vodou a rozmíchanou hustou smetanou, necháme povařit a omáčku scedíme na rybu.Hodí se k úpravě candáta a mraženého rybího filé. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Kapra naporcujeme a porce z obou stran na několika místech nařízneme tak, abychom do zářezů mohli vsunout plátky zelené papriky, slaniny a mrkve. Pak nakrájíme brambory na plátky, naklademe je na dno pekáče, na ně položíme osolené porce kapra hřbetem navrch, zalijeme dvěma dl smetany, 100g rozpuštěného másla a posypeme lžící sladké papriky. Dáme do trouby a pečeme do červena, přičemž často podléváme vlastní šťávou. Místo plátků brambor můžeme na dno pekáče navrstvit dušenou rýži ..
INGREDIENCE: 1 kg kapra, 7 plátků bílé želatiny. Rybí várka: 750 ml vody, 50 ml octa, 2 mrkve, 1 petržel, 50 g celeru, sůl, nové koření, celý pepř, bobkový list, petrželka, 1 bílek. Na ozdobu: 100 g sterilovaných okurek, 50 g sterilované kapie, kapary. POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnci uvedeme do varu vodu, do které přidáme ocet, mrkev, petržel, celer, koření a vaříme asi 20 minut. Kapra očistíme, rozpůlíme, skrojíme žeberní kosti a nařízneme kůži. Dáme do vývaru a na mírném ohni vaříme asi 10 minut. V ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA