Recepty na xkuchtik.cz

BRAMBORY | MOLDAVSKÉ BRAMBORY.

INGREDIENCE: 750 g brambor, 30 g mouky, 80 g másla, 250 ml smetany, 100 g strouhaného sýra, kopr, petrželka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce, nakrájíme je na čtvrtky a rozložíme do vymazaného pekáče. Z části másla a z mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme horkou vodu a smetanu a povaříme. Nalijeme ji na brambory, posypeme petrželkou, koprem a sýrem. Povrch pokapeme zbylým máslem a vše zapečeme v troubě. ..

BRAMBORY | BRAMBORY DAUPHINE.

INGREDIENCE: 1 kg brambor, 2 stroužky česneku, 30 g másla, 140 ml smetany, 180 g strouhaného sýra, sůl, pepř, 90 g másla nakrájeného na velmi malé kostičky. POSTUP PŘÍPRAVY: Předehřejeme troubu. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Dno a stěny zapékací mísy namažeme utřeným česnekem a pak i bohatě máslem. Polovinu plátků brambor rozložíme na dno mísy, posypeme polovinou sýra, soli a pepře a poklademe polovinou kostiček másla. Pokryjeme druhou polovinou brambor, posypeme zbylým sýrem, ..

BRAMBORY | NASTAVOVANÁ KAŠE.

INGREDIENCE: 1 kg brambor, 300 g trhaných krupek, 3 stroužky česneku, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička majoránky, 1/4 l mléka, 1 veliká cibule, 100 g slaniny, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme, propláchneme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme doměkka v osolené vodě. Zvlášť uvaříme krupky, scedíme Je, propláchneme a vsypeme do uvařených brambor. Přidáme česnek utřený se solí a majoránkou, pepř a polovinu vařícího mléka. Ušleháme kaši, postupně přidáváme mléko a šleháme, až je kaše hustá a hlad ..

BRAMBORY | ALSASKÉ BRAMBORY.

INGREDIENCE: 500 g nových brambor, 80 g másla, 1 cibule, 100 g slaniny, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oškrábeme a uvaříme v osolené vodě. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno. Slaninu rozpustíme na pánvičce, přidáme cibuli a osmahneme ji, nakonec přidáme máslo. Brambory podáváme přelité máslem se slaninou a cibulí. ..

BRAMBORY | BRAMBOROVÁ OMELETA PRO LABUŽNÍKY.

INGREDIENCE: 4 uvařené a oloupané brambory, l menší pórek, 1 cibulka, 4 stroužky česneku, 100 g točeného salámu nebo l párek, větší špetka drceného kmínu, pepř, sůl, 2 vejce, 50 g strouhaného sýra, sádlo nebo olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Vychladlé oloupané brambory nakrájíme na hranolky nebo na plátky, pórek na kolečka, cibulku nadrobno, česnek na tenké plátky, salám nebo pórek na kousky. Na pánvi rozehřejeme tuk, vhodíme cibuli, chvíli ji opékáme, přidáme pórek, česnek a salám a společně chvíli sma ..

BRAMBORY | DUŠENÉ KOŘENĚNÉ BRAMBORY.

INGREDIENCE: 800 g brambor, 40 g másla, l cibule, pepř, sůl, pažitka, špetka tymiánu, kousek bobkového listu. POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně pokrájenou cibuli usmažíme dozlatova na másle, přidáme oloupané a na větší kousky nakrájené brambory, sůl a koření, podlijeme je do poloviny vařící vodou a dusíme doměkka. V hotovém pokrmu má být všechna voda odpařená. ..

BRAMBORY | KRKONOŠSKÁ KAŠE (Nastavovaná kaše).

INGREDIENCE: 600 g brambor, 100 g krupek, l střední cibule, 40 g másla, 1-2 stroužky česneku, 2 dl mléka, majoránka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Krupky přebereme, spaříme přelitím horkou vodou, propláchneme vlažnou vodou a v osolené vodě uvaříme. Oloupané brambory uvaříme zvlášť. Měkké brambory zalijeme horkým mlékem a vymícháme v hladkou kaši. Do ní vmícháme uvařené krupky, okořeníme prolisovaným česnekem, majoránkou a dobře promícháme. Na talířích mastíme zpěněnou cibulkou. Podáváme se salátem z k ..

BRAMBORY | ZÁMECKÉ BRAMBORY.

INGREDIENCE: 750 g brambor, l konzerva sterilovaného hrášku, 100 g šunky nebo šunkového salámu, 200 g libového uzeného masa nebo uzeného hovězího jazyka, 100 g žampionů, 1/4 l smetany, sůl, 2 lžíce tuku, l lžíce másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na drobné kostky, uvaříme ve slané vodě a scedíme. Vhodně velký kastrol vymastíme tukem. Brambory, jemně nakrájenou šunku i uzené maso, okapaný hrášek a na tenké plátky nakrájené žampiony promícháme a přendáme do kastrole. Zal ..

BRAMBORY | BRAMBORÁKOVÁ PŠTROSÍ VEJCE.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do bramborákové směsi přidáme trochu víc mouky, aby bylo těsto hustší. Natvrdo vařená vejce obalíme bramborákovým těstem a usmažíme ve větší vrstvě tuku. ..

BRAMBORY | ANGLICKÉ PLNĚNÉ BRAMBORY.

INGREDIENCE: 10 stejně velkých brambor, 400 g mletého masa, 1 vejce, 2 cibule, 50 g strouhaného sýra, sůl, pepř petrželová nať, tuk na vymaštění pekáčku, vyvař z l kostky masoxu. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme a trochu předvaříme, aby změkly. Pak vodu slijeme, bramborám seřízneme vršky, vnitřky z větší části vydlabeme a naplníme mletým masem, podušeným na osmažené cibuli, osoleným a okořeněným pepřem. Přiložíme vršek a brambory postavíme těsně vedle sebe do vymaštěného pekáče. Posypeme str ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz