INGREDIENCE: 750 g brambor, 30 g mouky, 80 g másla, 250 ml smetany, 100 g strouhaného sýra, kopr, petrželka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce, nakrájíme je na čtvrtky a rozložíme do vymazaného pekáče. Z části másla a z mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme horkou vodu a smetanu a povaříme. Nalijeme ji na brambory, posypeme petrželkou, koprem a sýrem. Povrch pokapeme zbylým máslem a vše zapečeme v troubě. ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 2 stroužky česneku, 30 g másla, 140 ml smetany, 180 g strouhaného sýra, sůl, pepř, 90 g másla nakrájeného na velmi malé kostičky. POSTUP PŘÍPRAVY: Předehřejeme troubu. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Dno a stěny zapékací mísy namažeme utřeným česnekem a pak i bohatě máslem. Polovinu plátků brambor rozložíme na dno mísy, posypeme polovinou sýra, soli a pepře a poklademe polovinou kostiček másla. Pokryjeme druhou polovinou brambor, posypeme zbylým sýrem, ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, 300 g trhaných krupek, 3 stroužky česneku, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička majoránky, 1/4 l mléka, 1 veliká cibule, 100 g slaniny, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme, propláchneme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme doměkka v osolené vodě. Zvlášť uvaříme krupky, scedíme Je, propláchneme a vsypeme do uvařených brambor. Přidáme česnek utřený se solí a majoránkou, pepř a polovinu vařícího mléka. Ušleháme kaši, postupně přidáváme mléko a šleháme, až je kaše hustá a hlad ..
INGREDIENCE: 500 g nových brambor, 80 g másla, 1 cibule, 100 g slaniny, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oškrábeme a uvaříme v osolené vodě. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno. Slaninu rozpustíme na pánvičce, přidáme cibuli a osmahneme ji, nakonec přidáme máslo. Brambory podáváme přelité máslem se slaninou a cibulí. ..
INGREDIENCE: 4 uvařené a oloupané brambory, l menší pórek, 1 cibulka, 4 stroužky česneku, 100 g točeného salámu nebo l párek, větší špetka drceného kmínu, pepř, sůl, 2 vejce, 50 g strouhaného sýra, sádlo nebo olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Vychladlé oloupané brambory nakrájíme na hranolky nebo na plátky, pórek na kolečka, cibulku nadrobno, česnek na tenké plátky, salám nebo pórek na kousky. Na pánvi rozehřejeme tuk, vhodíme cibuli, chvíli ji opékáme, přidáme pórek, česnek a salám a společně chvíli sma ..
INGREDIENCE: 800 g brambor, 40 g másla, l cibule, pepř, sůl, pažitka, špetka tymiánu, kousek bobkového listu. POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně pokrájenou cibuli usmažíme dozlatova na másle, přidáme oloupané a na větší kousky nakrájené brambory, sůl a koření, podlijeme je do poloviny vařící vodou a dusíme doměkka. V hotovém pokrmu má být všechna voda odpařená. ..
INGREDIENCE: 600 g brambor, 100 g krupek, l střední cibule, 40 g másla, 1-2 stroužky česneku, 2 dl mléka, majoránka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Krupky přebereme, spaříme přelitím horkou vodou, propláchneme vlažnou vodou a v osolené vodě uvaříme. Oloupané brambory uvaříme zvlášť. Měkké brambory zalijeme horkým mlékem a vymícháme v hladkou kaši. Do ní vmícháme uvařené krupky, okořeníme prolisovaným česnekem, majoránkou a dobře promícháme. Na talířích mastíme zpěněnou cibulkou. Podáváme se salátem z k ..
INGREDIENCE: 750 g brambor, l konzerva sterilovaného hrášku, 100 g šunky nebo šunkového salámu, 200 g libového uzeného masa nebo uzeného hovězího jazyka, 100 g žampionů, 1/4 l smetany, sůl, 2 lžíce tuku, l lžíce másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na drobné kostky, uvaříme ve slané vodě a scedíme. Vhodně velký kastrol vymastíme tukem. Brambory, jemně nakrájenou šunku i uzené maso, okapaný hrášek a na tenké plátky nakrájené žampiony promícháme a přendáme do kastrole. Zal ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Do bramborákové směsi přidáme trochu víc mouky, aby bylo těsto hustší. Natvrdo vařená vejce obalíme bramborákovým těstem a usmažíme ve větší vrstvě tuku. ..
INGREDIENCE: 10 stejně velkých brambor, 400 g mletého masa, 1 vejce, 2 cibule, 50 g strouhaného sýra, sůl, pepř petrželová nať, tuk na vymaštění pekáčku, vyvař z l kostky masoxu. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme a trochu předvaříme, aby změkly. Pak vodu slijeme, bramborám seřízneme vršky, vnitřky z větší části vydlabeme a naplníme mletým masem, podušeným na osmažené cibuli, osoleným a okořeněným pepřem. Přiložíme vršek a brambory postavíme těsně vedle sebe do vymaštěného pekáče. Posypeme str ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA