INGREDIENCE: 250 g žampionů, 3 pórky, 6 plátků šunky, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce Vegety, 250 g zakysané smetany, 50 g strouhaného eidamu. POSTUP PŘÍPRAVY: Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky, pórek na špalíčky a plátky šunky rozpůlíme. 150 ml vody uvedeme do varu a pórek asi 5 minut podusíme. Scedíme a tekutinu zachytíme. Pórek zavineme do šunky a závitky narovnáme do zapékací formy. Troubu předehřejeme na 200 °C. Žampiony opékáme 5 minut na oleji a přilijeme tekutinu z uvařeného ..
INGREDENCE: 250 g očištěných čerstvých hub, 40 g másla, sůl, mletý pepř, 500 g kapustiček, 150g vařeného uzeného bůčku, 3 dl bešamelové omáčky, 2 žloutky, 60g nastrouhaného ementálu nebo parmezánu a trochu tuku na vymaštění tvořítka.POSTUP PŘÍPRAVY: Houby nakrájíme na plátky a na rozehřátém másle je doměkka udusíme. Udušené osolíme a slabě opepříme. Očištěné a omyté kapustičky vložíme do osolené vařící vody a bez pokličky je vaříme. asi 12 minut tj. téměř doměkka. Ohnivzdornou mísu vymastíme más ..
INGREDIENCE: 1 kg očištěné kapusty,50g tuku, 25g slaniny,50g cibule,česnek, trochu hladké mouky, sůl, mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Z kapusty odstraníme špatné listy, rozkrájíme ji na čtvrtky, odřízneme košťál, nakrájíme na hrubé nudle, dobře vypereme několikrát ve studené vodě, abychom odstranili veškerou nečistotu a necháme odkapat. Pak kapustu vložíme do vařící vody, zamícháme, necháme přejít varem, odcedíme a znovu dáme odkapat. Na drobně krájené slanině a tuku osmahneme do růžova drobně nakrá ..
INGREDIENCE: 1 menší květák, asi 250 g vařených brambor, 2 žemle, 1/4 l mléka, 120 g čerstvých na kostičky nakrájených a na másle podušených hub (houby hřibovité, klouzky, holubinky i jiné houby, zvláště ve směsi), 2 vejce, jemné rozsekaná petrželka, pepř, na drobné kostičky nakrájený salám nebo uzené vařené maso, sůl, mletý pepř a strouhanka podle potřeby. Mouka, vejce a strouhanka na obalení a olej na vysmažení.POSTUP PŘPRAVY: Uvařený květák, oloupané vařené brambory, rozkrojené, v mléce namoč ..
INGREDIENCE: 1 kapustu, 150 g rýže, 150 g čerstvých nebo 30 g sušených hub, 80 g tuku, 60 g cibule, česnek, pepř, sul, majoránku, 1 dl mléka, masox. POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku zpěníme usekanou cibuli a vložíme do ní na nudličky nakrájenou kapustu. Osolíme, okořeníme a přidáme pokrájené houby (sušené předem povaříme v mléce). Zároveň přidáme vypranou, spařenou rýži a zalijeme vodou s masoxem nebo vývarem. Na šálek rýže dáme 2 šálky tekutiny. Vše dusíme v zakrytém kastrole v troubě doměkka. Podáváme ..
INGREDIENCE: 300 g listového těsta, 450 g čerstvé nebo mražené brokolice-hlávky, 2 vejce, 100 ml suchého bílého vína, 150 ml smetany, sůl, případně pepř, 125 g strouhaného sýra mozzarella, galbanino, nebo parmezán.POSTUP PŘÍPRAVY: Vyválíme těsto tak, aby zakrylo celý povrch zapékací pánve Crisp a přečnívalo přes její okraj do výšky. Těsto propícháme a napůl upečeme při funkci Crisp, 4-5 min. Rozmraženou brokolici nakrájenou na kousky narovnáme na těsto. V míse rozmícháme vejce, víno, smetanu, ko ..
INGREDIECE: 1 středně velká cuketa, 3 vejce, 3 plátky měkkého salámu, 1 houska namočená v mléce, 1 lžíce hořčice, sladká paprika.Na obalení: 200 g mletého masa, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 vejce, majoránka, pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Cuketu očistíme, vydlabeme a naplníme směsí ze smažených vajec ochucených salámem na kousky a hořčicí s paprikou. Cuketu obalíme v mase ochuceném česnekem, cibulí, majoránkou, vejcem, houskou namočenou v mléce, soli a pepřem (můžeme zjemnit smetanou). Pečeme doz ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Napolo uvařenou kapustu umeleme na n strojku s kouskem slaniny. Osolíme, opepříme, přidáme na špičku nože majoránky, 1 vejce a 2-3 lžíce strouhanky. Dobře promícháme a tvoříme karbanátky, které obalujeme jako řízky a smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme s brambory nebo s dušenou mrkví. ..
INGREDIENCE: 250 g kapusty, 150 g brambor, 1 malá cibule, 2 rajčata, 1 lžíce oleje, 100 g mletého masa, 150 ml zeleninového vývaru z kostky, sůl, pepř, sladká paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustu dobře očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké proužky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme. Rajčata očistíme a opláchneme. Cibuli posekáme a rajčata pokrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm prudce osmahneme cibuli, brambory a mleté maso. Promícháme, přidáme k ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané větší cibule povaříme necelých 5 minut ve slané vodě. Ostrým nožem jim seřízneme vršky, vytlačíme opatrné střed a vzniklou dutinu plníme nádivkou: V mléce dobře navlhčenou a vymačkanou žemli rozmícháme s vejcem, rozsekaným salámem, párkem nebo jakýmkoli masem, přidáme trochu pažitky, osolíme, opepříme a touto směsí naplníme cibule. Naplněné opět přikryjeme odříznutými víčky a v zakrytém rendlíku dusíme na omastku. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA