INGREDIENCE: 1/4 kg brynzy, 1menšl cibule, kmín, červená paprika, 1krabička olejových oček, 60 g másla, 2 Lžíce mléka.POSTUP: Do mixéru dáme sardelová očka a po částech přidáváme mléko a brynzu. ..
INGREDIENCE: 2 krabičky tresčích jater, 60g cibule, 2 vejce, sůl pažitka.POSTUP PŘÍPRAVY: tresčí játra rozetřeme s jemně sekanou cibulí, přidáme natvrdo uvařená a nastrouhaná vejce, sekanou pažitku, osolíme a dobře rozmícháme. Mažeme na chléb či pečivo. Můžeme obložit plátky rajčat, ředkviček, zelené papriky. ..
INGREDIENCE: 500 g měkkého salámu, 100 g majolky, 1 cibule, 2 sterilované okurky, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce plnotučné hořčice, lžíce jemného kečupu, lžíce worchesteru, 3 kostky cukru POSTUP PŘÍPRAVY: Salám, cibuli a okurky umeleme na masovém mlýnku. Olej, hořčici, kečup, ocet, worchester a 3 kostky cukru svaříme. Po vychladnutí zamícháme do umletého salámu a přidáme majolku. Opět dobře promícháme ..
INGREDIENCE: 150g syrového celeru, 150g tvrdého sýra na strouhání, kelímek majonézy, 1 cibule,1 mrkev, sůl, ocet, cukr podle chuti.POSTUP PŘÍPRAVY: celer oloupeme, omyjeme a spolu se sýrem nastrouháme nahrubo. Mrkev a cibuli nastrouháme najemno a všechny suroviny smícháme opatrně s majonézou, octem a cukrem. Osolíme a je to hotové ! ..
INGREDIENCE: 400g drůbeží paštiky z konzervy, 2 lžíce rostlinného másla, 1 měkký roztíratelný sýr, špetku soli a mletého pepře.POSTUP PŘÍPRAVY: Tavený sýr našleháme s máslem, přidáme paštiku a utřeme do krému. Nakonec dochutíme solí a mletým pepřem. ..
INGREDIENCE: 1 konzerva šprotů (250g), 2 lžíce rostlinného másla, 1 lučina,1 naťová cibulka,po špetce bílého pepře, soli a mletého rozmarýnu.POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo našleháme s lučinou a přidáme utřené šproty bez oleje. Ochutíme solí, pepřem a rozmarýnem. Čerstvou zelenou cibulku posekáme nadrobno a vmícháme ji do pomazánky. ..
INGREDIENCE: 350g měkkého tvarohu, 4 lžíce rostlinného másla, 3 lžíce posekané pažitky, špetka soli, 1 lžíce bílého jogurtu.POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo našleháme s jogurtem a přidáme prolisovaný tvaroh. Osolíme a vmícháme drobně nasekanou pažitku. ..
INGREDIENCE: 5 vajec, 1 cibule, 2 lžíce zakysané smetany, 2 lžíce majonézy, špetku soli, 3 lžíce čerstvého posekaného kopru.POSTUP PŘÍPRAVY: vejce ponoříme do studené vody a vaříme natvrdo- asi 9 minut od doby varu. Zatím nasekáme cibuli nadrobno. Smícháme majonézu se zakysanou smetanou, osolíme a opepříme. Zchladlá vejce nakrájíme na kousky.Vše promícháme a přidáme kopr i cibuli. ..
INGREDIENCE: 1 masová konzerva, 1 cibule, 1 lžíce kremžské hořčice,1/2 čerstvé papriky,po špetce soli a mletého pepře.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso z konzervy můžeme umlít nebo je rozšleháme, aby bylo co nejjemnější, přidáme hořčici, drobně nasekanou cibuli a nakrájenou papriku nejlépe na kostičky. Pak ochutíme solí a pepřem. ..
INGREDIENCE: 250 g tvarohu, balíček olomouckých tvarůžků, několik lžic smetany nebo jogurtu, cibule, 1/2 lžičky drceného kmínu, 4 lžíce másla, pepř, 2 lžíce posekané pažitky, 8 krajíčků chleba POSTUP PŘÍPRAVY: Tvarůžky rozmačkáme vidličkou, smícháme s tvarohem, jogurtem nebo smetanou, drobně nakrájenou cibulí, kmínem a pepřem. Krajíčky chleba pomažeme máslem, doplníme pomazánkou a ozdobíme drobně posekanou petrželkou. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA