INGREDIENCE: 6 vajec, 140 g moučkového cukru, 20 g kakaa, 80 g polohrubé mouky, tuk na vymaštění a hrubá mouka na vysypání formy, čokoládová poleva. Pařížská šlehačka: 4 dl smetany ke šlehání, 30 g kakaa, 40 g krupicového cukru. Poleva: 60 g moučkového cukru, 60 g tuku Iva, 20 g kakaa, l lžíce Solamylu, 2 lžíce vody Prosátý moučkový cukr, kakao a ostatní přísady vložíme do malého kastrůlku, ten postavíme do kastrolu s teplou vodou a za stálého míchání zahříváme, až se suroviny spojí v hladko ..
INGREDIENCE: 6 vajec, 250 g cukru, 350 g polohrubé mouky, 1 sklenička oleje, 1 sklenička vlažného mléka, 1 prášek do pečiva, citr. kůra, rozinky. POSTUP PŘÍPRAVY: Utřeme 6 žloutků s cukrem a po trochách přidáváme olej, potom přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva. Uděláme těsto, přidáme rozinky (obalené v hrubé mouce) a nakonec ze 6 bílků sníh. Nalijeme do vymazané sádlem a hrubou moukou vysypané formy a pečeme na 170°C asi 40-45 min. Tento recept mám po své mamince a ona zase po své. ..
Dokonalé espresso, chceteli káva, se významně podílí na obratu vašeho gastronomického zařízení. Vezmeme-li v úvahu, že dobrá surovina má náklady na porci espressa zhruba 5 kč a jeho prodejní cena je mezi 20kč až 25kč, pak zisk při denní produkci 50 porcí činí zhruba 22.500-30.000,- Kč měsíčně! Tento zisk je samozřejmě tím větší, čím kvalitnější espresso je! Espresso si host objednává prakticky v každém ročním období. Novým trendem na našem trhu je Café SAO. Člen konsorcia Café SAO patří mez ..
INGREDIENCE: 450 g nakrájeného jehněčího masa (nebo vepřového), červená a zelená paprika, cibule.Marináda: 4 lžíce olivového oleje, šťáva ze 2 citronů, kúra z 1 citronu, stroužek česneku, rozmarýn.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme a vložíme do marinády z oleje, šťávy a kúry z citronů, česneku a rozmarýnu. Necháme uležet asi 4 hodiny. Napichujeme na grilovací jehly, střídavě s kousky červené a zelené papriky a cibule. Během grilování poléváme zbytkem marinády. ..
INGREDIENCE: 3 oloupané syrové brambory, 2,5dcl mléka, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 20 dkg uzeniny, 1 vejce, špetka cukru, 1 dcl oleje, 15 dkg hrubé mouky a 10 dkg polohrubé mouky, 1/2 kostky droždí, menší lžíce soli, kmín a majoránku podle chuti, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: V rendlíku si osmažíme na oleji (trochu si necháme na závěrečné potření)pokrájenou cibuli a na nudličky nakrájenou uzeninu a zalijeme mlékem aby se ohřálo. Do mísy si na jemno nastrouháme brambory a česnek, přebytečnou vodu sl ..
INGREDIENCE: 250 ml šlehačky, 1 Salko, 3 ledové kaštany, 4 kostičky hořké čokolády, ½ litru rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny, necháme vychladnout, vlijeme Salko a nakonec rum. Řádně promícháme, aby bylo hladké, a lijeme do lahví. Z jedné dávky je litr likéru. Je to výborné kvalitní pití, které je zase jiné, nežli známé domácí vaječné koňaky. ..
INGREDIENCE: 500 g vařených brambor, 150 g šunky, 2 vejce, sůl, hladká mouka, strouhanka, olej, prášek do pečiva. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory uvaříme, scedíme a rozmačkáme. Do vychladlých brambor přidáme vejce, nakrájenou šunku, prášek do pečiva a vypracujeme těsto. Utvoříme placičky a obalujeme v trojobalu. Smažíme do zlatova. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Telecí nebo vepřové osrdí se uvaří se zeleninou. Vychladlé se umele s kouskem tučnějšího vepřového masa, přidají se 2 vejce, něco ve vodě máčené a vymačkané housky, trochu pepře, citronové kůry, majoránky a česneku se solí utřeného. Dle potřeby se to ještě přisolí, dobře promíchá a dá do vymazaného kastrolu péci. Podává se buď teplé se zelím a brambory nebo studené s chlebem. ..
INGREDIENCE: 500 g brambor, 350 g mletého vepřového masa, 150 g poloh. mouky, 1 vejce, 3 stroužky česneku, majoránka, olej, sůl. POSTUP PŘÍPRVY: K nastrouhaným bramborům přidáme mleté maso, prolisovaný česnek, vejce, sůl a mouku, aby vzniklo hustší těsto. Smažíme na pánvi dorůžova. Podáváme s kečupem. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Postrouhá se za syrova asi1 kg bramborů, voda se z nich částečně slije a polijí se 1/8 l horkého mléka, aby nezmodrali. Přidá se 1 vejce, dle chuti utřeného česneku, majoránky a pepře, soli a dá na polovici tolik hladké a krupičkové mouky, aby se těsto mohlo dobře rozetřít na pánvičku s rozpáleným omastkem. Nejlépe je jeden vyzkoušet, aby se netrhaly, ani nebyly tuhé. Na pánev se dá vždy lžíce nebo dvě vepřového nebo husího sádla, naběračka těsta se v rozpáleném omastku stejnomě ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA