INGREDIENCE: 1/2kg srnčí zvěřiny, 1/2kg vepřového masa, 4 žemle, 1 cibule, 2 vejce, 1/2 sardele, 10dkg másla, citrónová kůra, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a odblaněnou zvěřinu rozemeleme se stejným množstvím vepřového masa. Přidáme namočené a vytlačené žemle, nastrouhanou cibuli, vejce, podle možností sardel nebo sardelovou pastu utřenou s máslem, trochu citrónové kůry, pepř a sůl. Vše promícháme a tvoříme tenké placičky asi jako dlaň velké, které ryc ..
INGREDIENCE: 500 g brambor, 4 stroužky česneku, 2 vejce, sůl, ml. pepř, kmín, majoránka, 3 lžíce poloh. mouky, olej, 150 ml bílého jogurtu, 2 sladkokyselé okurky, kapie. Náplň: 200 g jater, 200 g kysaného zelí, 1 cibule, lžíce sádla, sůl, ml. pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory nastrouháme na jemném struhadle a vložíme do mísy. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, mouku, osolíme, opeříme, přisypeme kmín a majoránku. Těsto dobře promícháme a na pánvi s rozpáleným olejem usmažíme placky. Na placky dám ..
INGREDIENCE: 3 žloutky, 120g cukru, 150g másla či Hery, 500g polohrubé mouky (nebo polovinu hladké a polovinu hrubé), 3 dl mléka, 40g droždí (1 kostka),hrstka rozinek a mandlí, sůl, strouhaná citr. kůra, 1 lžička jemně utlučeného anýzu, 1 vejce na potření. POSTUP PŘÍPRAVY: Cukr, změklé máslo a žloutky ušleháme do pěny. Z droždí , lžičky cukru a šálku vlažného mléka necháme vzejít kvásek. Mouku prosijeme, přidáme citr. kůru, špetku soli, anýz, vše smícháme se žloutkovou pěnou, kváskem a zbytkem ..
INGREDIENCE: 500 g telecí kýty, sůl, mouka na obalení, 2 vejce, 50 g strouhaného parmezánu, 2 lžíce mléka, strouhaná houska, olej, 4 čerstvá rajčata, citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Z telecí kýty nakrájíme přes vlákna řízky, okraje nařízneme, aby se nekroutily, naklepeme je paličkou, osolíme, obalíme v hladké mouce, ve směsi vajec, strouhaného parmezánu a mléka a ve strouhance. Hned vložíme do rozpáleného oleje a už při nižší teplotě smažíme po obou stranách dozlatova. Ve zbylém oleji osmažíme ještě ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Do základní bramborákové směsi přidáme půl lžičky sušeného libečku, špetku máty peprné, lžičku meduňky a půl lžičky dobromysli. Opečené bramboráky ještě horké posypeme strouhaným sýrem a pokapeme kečupem. Podáváme, stejně jako každou úpravu bramboráku, velmi horké. ..
INGREDIENCE: 2 vejce, asi 150 g oleje, citrónová šťáva, sul, 1/2 cukru, 1 lžička hořčice, 150 g šunky nebo měkkého salámu. POSTUP PŘÍPRAVY: Do hotové majonézy, kterou mixujeme z vajec, oleje a citrónové šťávy a dále a ochutíme, rozmixujeme šunku nebo salám. Místo salámu můžeme použít i čajovku nebo játrovku. Pokaždé dostaneme jinou chutnou majonézovou pomazánku, kterou mažeme na černý chléb. ..
INGREDIENCE: 1 středně velká kapusta, 300 g vařeného uzeného masa, nejlépe krkovice, 1 menší cibule, 4 vejce, 200 - 250 ml mléka, 20 g másla, 3 lžíce hladké mouky, svazek petrželky kudrnky, sůl, čerstvě mletý černý pepř, strouhanka na zahuštění těsta a obalení karbanátků, slunečnicový olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustové listy uvaříme v osolené vodě do poloměkka, cca 3 – 5 minut, zchladíme studenou vodou a necháme dobře okapat, popřípadě vodu vymačkáme. Spolu s uzeným masem kapustu umel ..
INGREDIENCE: 4 vařené žloutky, l lžička sardelové pasty, l malá cibule, 3 lžíce oleje, l lžíce hořčice, 1 dl vývaru z masoxu (masa nebo kostí), l lžička octa, špetka cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Z vařených vajec vyjmeme žloutky (bílky použijeme jinde), rozmačkáme je vidličkou, vmícháme olej, hořčici, sardelovou pastu a velmi jemně nakrájenou cibuli. Po lžících za stálého míchání přiléváme studený vývar ochucený octem a špetkou cukru. Mícháme, až je omáčka hladká. ..
INGREDIENCE: 7 žloutků, 230 g cukru, 120 g strouhaných vlašských ořechu, 6 polévkových lžíc dětské krupičky, 2 polévkové lžíce kakaa, 1 jablko, sníh ze 7 bílků, trochu prášku do pečiva. POSTUP PŘÍPRAVY: 7 žloutků se tře s cukrem, pak se přidají ořechy, dětská krupička, kakao, jemně nastrouhané jablko, sníh z bílků a trochu prášku do pečiva. Formu vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme těsto a upečeme. Zkoušíme špejlí. Naplníme a ozdobíme podle gusta. Tento recept je opět ze se ..
INGREDIENCE: 6 plátků vepřové kýty, sůl, mletý pepř, hořčice, 1 kostka masoxu, 100 g kabanosu, 100 g kyselých okurek, trochu hladké mouky, olej, 2 vejce uvařená natvrdo. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa lehce naklepeme a z obou stran osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji je prudce z obou stran opečeme a vyndáme. Do zbylého tuku nasypeme pokrájenou cibuli, osmažíme a vrátíme k ní maso. Zalijeme horkou vodou (aby bylo maso ponořené), přidáme masox, přiklopíme pokl ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA