Recepty na xkuchtik.cz

ZVĚŘINA | PLACIČKY ZE SRNČÍ ZVĚŘINY

INGREDIENCE: 1/2kg srnčí zvěřiny, 1/2kg vepřového masa, 4 žemle, 1 cibule, 2 vejce, 1/2 sardele, 10dkg másla, citrónová kůra, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a odblaněnou zvěřinu rozemeleme se stejným množstvím vepřového masa. Přidáme namočené a vytlačené žemle, nastrouhanou cibuli, vejce, podle možností sardel nebo sardelovou pastu utřenou s máslem, trochu citrónové kůry, pepř a sůl. Vše promícháme a tvoříme tenké placičky asi jako dlaň velké, které ryc ..

BRAMBORY | PLNĚNÉ BRAMBOROVÉ PLACKY.

INGREDIENCE: 500 g brambor, 4 stroužky česneku, 2 vejce, sůl, ml. pepř, kmín, majoránka, 3 lžíce poloh. mouky, olej, 150 ml bílého jogurtu, 2 sladkokyselé okurky, kapie. Náplň: 200 g jater, 200 g kysaného zelí, 1 cibule, lžíce sádla, sůl, ml. pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory nastrouháme na jemném struhadle a vložíme do mísy. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, mouku, osolíme, opeříme, přisypeme kmín a majoránku. Těsto dobře promícháme a na pánvi s rozpáleným olejem usmažíme placky. Na placky dám ..

MOUČNÍKY KYNUTÉ | STAROČESKÝ MAZANEC.

INGREDIENCE: 3 žloutky, 120g cukru, 150g másla či Hery, 500g polohrubé mouky (nebo polovinu hladké a polovinu hrubé), 3 dl mléka, 40g droždí (1 kostka),hrstka rozinek a mandlí, sůl, strouhaná citr. kůra, 1 lžička jemně utlučeného anýzu, 1 vejce na potření. POSTUP PŘÍPRAVY: Cukr, změklé máslo a žloutky ušleháme do pěny. Z droždí , lžičky cukru a šálku vlažného mléka necháme vzejít kvásek. Mouku prosijeme, přidáme citr. kůru, špetku soli, anýz, vše smícháme se žloutkovou pěnou, kváskem a zbytkem ..

MASO TELECÍ | PARMSKÝ ŘÍZEK.

INGREDIENCE: 500 g telecí kýty, sůl, mouka na obalení, 2 vejce, 50 g strouhaného parmezánu, 2 lžíce mléka, strouhaná houska, olej, 4 čerstvá rajčata, citrón. POSTUP PŘÍPRAVY: Z telecí kýty nakrájíme přes vlákna řízky, okraje nařízneme, aby se nekroutily, naklepeme je paličkou, osolíme, obalíme v hladké mouce, ve směsi vajec, strouhaného parmezánu a mléka a ve strouhance. Hned vložíme do rozpáleného oleje a už při nižší teplotě smažíme po obou stranách dozlatova. Ve zbylém oleji osmažíme ještě ..

BRAMBORY | BRAMBORÁK S BYLINKAMI

POSTUP PŘÍPRAVY: Do základní bramborákové směsi přidáme půl lžičky sušeného libečku, špetku máty peprné, lžičku meduňky a půl lžičky dobromysli. Opečené bramboráky ještě horké posypeme strouhaným sýrem a pokapeme kečupem. Podáváme, stejně jako každou úpravu bramboráku, velmi horké. ..

OMÁČKY | ŠUNKOVÁ NEBO SALÁMOVÁ MAJONÉZA.

INGREDIENCE: 2 vejce, asi 150 g oleje, citrónová šťáva, sul, 1/2 cukru, 1 lžička hořčice, 150 g šunky nebo měkkého salámu. POSTUP PŘÍPRAVY: Do hotové majonézy, kterou mixujeme z vajec, oleje a citrónové šťávy a dále a ochutíme, rozmixujeme šunku nebo salám. Místo salámu můžeme použít i čajovku nebo játrovku. Pokaždé dostaneme jinou chutnou majonézovou pomazánku, kterou mažeme na černý chléb. ..

ZELENINA | KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY IV

INGREDIENCE: 1 středně velká kapusta, 300 g vařeného uzeného masa, nejlépe krkovice, 1 menší cibule, 4 vejce, 200 - 250 ml mléka, 20 g másla, 3 lžíce hladké mouky, svazek petrželky kudrnky, sůl, čerstvě mletý černý pepř, strouhanka na zahuštění těsta a obalení karbanátků, slunečnicový olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustové listy uvaříme v osolené vodě do poloměkka, cca 3 – 5 minut, zchladíme studenou vodou a necháme dobře okapat, popřípadě vodu vymačkáme. Spolu s uzeným masem kapustu umel ..

OMÁČKY | SARDELOVÁ OMÁČKA STUDENÁ.

INGREDIENCE: 4 vařené žloutky, l lžička sardelové pasty, l malá cibule, 3 lžíce oleje, l lžíce hořčice, 1 dl vývaru z masoxu (masa nebo kostí), l lžička octa, špetka cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Z vařených vajec vyjmeme žloutky (bílky použijeme jinde), rozmačkáme je vidličkou, vmícháme olej, hořčici, sardelovou pastu a velmi jemně nakrájenou cibuli. Po lžících za stálého míchání přiléváme studený vývar ochucený octem a špetkou cukru. Mícháme, až je omáčka hladká. ..

MOUČNÍKY DORTY | OŘECHOVÝ DORT ( Od Jiřinky )

INGREDIENCE: 7 žloutků, 230 g cukru, 120 g strouhaných vlašských ořechu, 6 polévkových lžíc dětské krupičky, 2 polévkové lžíce kakaa, 1 jablko, sníh ze 7 bílků, trochu prášku do pečiva. POSTUP PŘÍPRAVY: 7 žloutků se tře s cukrem, pak se přidají ořechy, dětská krupička, kakao, jemně nastrouhané jablko, sníh z bílků a trochu prášku do pečiva. Formu vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme těsto a upečeme. Zkoušíme špejlí. Naplníme a ozdobíme podle gusta. Tento recept je opět ze se ..

VEPŘOVÉ KÝTA | ZNOJEMSKÁ PEČENĚ

INGREDIENCE: 6 plátků vepřové kýty, sůl, mletý pepř, hořčice, 1 kostka masoxu, 100 g kabanosu, 100 g kyselých okurek, trochu hladké mouky, olej, 2 vejce uvařená natvrdo. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa lehce naklepeme a z obou stran osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji je prudce z obou stran opečeme a vyndáme. Do zbylého tuku nasypeme pokrájenou cibuli, osmažíme a vrátíme k ní maso. Zalijeme horkou vodou (aby bylo maso ponořené), přidáme masox, přiklopíme pokl ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz