Ingredience: 1 celý králík a menší kousek bůčku Na nálev potřebujeme: 4 vajíčka celá, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce worčestru, 1 lžíce magi, feferonku nebo špetku pálivé papriky, 5-10 stroužků prolisovaného česneku, 1 lžíce solamylu, 1/2 lžičky majoránky, 1/2 lžičky cukru, sůl dle potřeby. Postup přípravy:na nálev promícháme vidličkou. Králíka naporcujeme a osolíme a vložíme alespoň přes noc do připraveného nálevu. Maso a nálev opět řádně promícháme. Druhý den vložíme maso i s nálevem do sádl ..
POSTUP PŘÍPRAVY:Porce kapra osušit potřít z obou stran sardelovou pastou a obalit v hladké mouce (mouku nechat zaschnout)Kapří porce opečeme na oleji do zlatova a dáme do tepla.Do výpeku přidáme polevkovou lžíci másla a asi 10-15 min. na hrubo nasekaných ořechů (orechy nesmí zhořknout)Porce kapra posypeme restovanými ořechy zdobíme petrželkou a plátky citrónu.Přiloha vařené brambory. Dobrou chut.recept od : J. Horak ..
INGREDIENCE: 1 zaječí předek, 140g másla, 1 cibule, 10 zrn pepře, 3 zrna nového koření, 2 bobkové listy, 1 lžíce mouky, 2 lžíce octa, 3 kostky cukru, 1 l hovězí polévky, sůl POSTUP PŘÍPRAVY: Předek očištěného zajíce rozkrájíme na kusy a podusíme se 70g másla, s velkou, na kolečka rozkrájenou cibuli, pepřem, novým kořením a bobkovým listem: Jakmile máslo zpění, přidáme trochu polévky nebo vody a za podlévání dusíme. Ze 70g másla a mouky si připravíme tmavší máslovou jíšku, kterou povaříme ve šťá ..
INGREDIENCE: 500 g mletého masa, 80 g strouhanky, 1 dl mléka, 1 cibule, 1 vejce, sůl, mlety pepř, 100 g celeru, 100 g petržele, 150 g mrkve, 250 ml smetany ke šlehaní. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso smícháme se strouhankou navlhčenou mlékem, nesekanou cibulí, vejcem, ochutíme solí a pepřem. Je-li třeba, přidáme ještě strouhanku a z hmoty vytvarujeme šišku. Na sádle a zesklovatělé slanině osmahneme kořenovou zeleninu, vložíme sekanou a ze všech stran opečeme. Vše zalijeme vodou a dáme péct do trou ..
INGREDIENCE: l kg malin, 3 lžíce cukru POSTUP PŘÍPRAVY: Maliny přebereme. Pokud je třeba, opláchneme je, a máme-li podezření, že maliny obsahují červy, namočíme je do vlažné mírně osolené vody. Červíci po chvíli vyplavou. Pak maliny znovu opláchneme čistou vodou, necháme okapat, nejlépe na utěrce, lehce je prosladíme, rozložíme na plech a dáme do mrazničky zmrazit. Zmrazené maliny nasypeme do krabiček a uzavřeme víčky nebo do mikrotenových sáčku, které uzavřeme gumičkou nebo zavážeme. Uložíme d ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Sušené meruňky jsou specialitou Turecka nebo různých arabských zemí. Můžeme si je připravit i u nás. Velmi zralé, až přezrálé meruňky omyjeme hadříkem, rozpůlíme je a vypeckujeme. Řeznou stranou nahoru narovnáme na lísky nebo do sušárny. Sušíme buď na prudkém slunci asi 5 dní a potom je dosušíme v teplé místnosti ve stínu, nebo v elektrické sušárně asi 6 hodin při teplotě 40 °C a poté zvýšíme teplotu na 70-75 °C a dosušíme podle potřeby. ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor vařených ve slupce, 800 g sýra blaťácké zlato, sladká mletá paprika, pepř, sůl. Postup přípravy: Vařené oloupané brambory osolíme a mírně posypeme paprikou. Potom na ně oškrabujeme na malé pánvičce roztavený sýr, podle chuti opepříme a podáváme se zeleninovým salátem. ..
INGREDIENCE:300 g širokých nudlí, špetka soli, bazalka, 3 stroužky česneku, špetka pepře, šálek sýra parmezán, olivový olej POSTUP PŘÍPRAVY:Nudle vsypeme do vařící osolené vody a za občasného míchání uvaříme. Potom je scedíme a necháme okapat. Oloupaný česnek prolisujeme a v rozehřátém másle necháme osmahnout. Ochucený olej promícháme s nudlemi. Těstoviny rozložíme na talíře, posypeme nadrobno pokrájenou bazalkou, pepřem a parmezánem. Pokrm podáváme se zeleninovým salátem ..
INGREDIENCE: 2 kg rybího masa - filety, pangas apod., 2 velké cibule, 4 větší česnekové stroužky, 2 housky namočené v mléku, 6 vajec, koření na ryby, sušená petržel, kmín, pepř, sůl, majoránka, špek, strouhanka, 1 Deko uvařené dle návodu, cca 8-9 zavařovacích sklenic, olej, další 2 cibule nakrájené na plátky. POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové rybí maso pomeleme ve strojku, dále pomeleme syrovou cibuli, česnek a nakonec vymačkané housky. Do hmoty přidáme celé vejce, koření tak nějak od oka, jen se soli p ..
INGREDIENCE: 250 g mletého masa, 400 květáku, 300 g mrkve, 1 cibule, 2 vejce, 200 g bílého jogurtu, 50 g dietního salámu, strouhaný muškátový oříšek, 1 lžička sekaného libečku, vývar, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Růžičky opraného květáku a kolečka očištěné mrkve uvaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mezitím jemně pokrájíme cibuli, přidáme k ní mleté maso a umletý dietní salám, směs okořeníme strouhaným muškátovým oříškem, opepříme, osolíme a spojíme vajíčky Ochutíme sekaným libečkem. Do vyma ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA