INGREDIENCE: 600 g mletého masa (vepřové a hovězí), koření na mletá masa, pepř, sůl, 100 g vařené rýže, sáček kyselého zelí, 2 cibule, kečup. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso promícháme s rýží, kořením, pepřem a solí. Tvoříme menší koule. Do pekáče rozprostřeme polovinu kysaného zelí, na něj navrstvíme koule a na ně zbylé zelí. Tuto směs posypeme pokrájenou cibulí a zalijeme kečupem. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca 50 minut. Příloha: chléb nebo pečivo. ..
INGREDIENCE: 500g mletého masa, sůl, pepř, česnek, 1 cibule, 1 lžičky drceného kmínu, 2 housky a šálek mléka, 1 vejce, 1 lžíce hladké mouky, 250 g vepřové kýty, 100 g šunky, I00 g žampiónů, 1 lžíce másla, 2 vejce, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso ochutíme solí, pepřem, kmínem, nastrouhaným česnekem, přidáme v mléce rozmočené housky, vejce, hladkou mouku a směs dobře promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Pak na mikrotenovém sáčku rozválíme na obdélníkový plát, pokryjeme tenkými ..
INGREDIENCE: 10dkg bramborové kaše, 10dkg krupice, 10dkg hrubé mouky,2 vejce, sůl, 1 lžička másla, olej nebo sádla. POSTUP PŘÍPRAVTY: Připravíme těsto necháme 10 minut stát, pak děláme knedlíky, (podle velikosti) je vaříme 10 - 20 Min. ..
INGREDIENCE: 600 g hovězího masa bez kostí (nejlépe z kližky), 60 g sádla, 200 g cibule, drcený kmín, mletá sladká i pálivá paprika, sůl, 1 lžíce rajčatového protlaku, česnek, 50 g hladké mouky, mletý pepř, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso naklepeme a pokrájíme na stejně velké kostky. Na dvou třetinách dávky sádla usmažíme dozlatova drobně pokrájenou cibuli a kmín, vmícháme papriku, hned vložíme maso a při občasném zamíchání je dusíme ve vlastní šťávě. Pak přidáme sůl, rajčatový protlak ..
INGREDIENCE: 4 kuřecí prsíčka, 500g telecího masa z kýty, 1/8 másla, 10 menších žampionů, 1/2 paličky česneku, sůl, koření na kuře, svazek petrželky, 50 g strouhaného sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Kuřecí prsíčka nakrájíme na medailónky, stejně nakrájíme i telecí maso. Pokud nemáme telecí, můžeme použít i mladé vepřové z kýty nebo vepřové panenky. Máslo rozehřejeme (můžeme přidat i trochu oleje), mírně osolené plátky masa po obou stranách opečeme, přidáme na tenké plátky pokrájené žampiony, na plátky n ..
INGREDIENCE: 1/4 l mléka, 1/4 l vody, 200 g krupice, l lžíce másla, l žloutek, 1/2 balíčku vanilinového cukru, prášek do pečiva, podle potřeby umletý mák smíchaný s cukrem a trochou mléka, sůl, mletý mák s práškovým cukrem na posypání, máslo na omaštění. POSTUP PŘÍPRAVY: V mléce a vodě svaříme krupici na hustou kaši, omastíme ji lžící másla a necháme vychladnout. Pak přidáme žloutek, vanilinový cukr, mouku a prášek do pečiva. Těsto vyválíme na placku, vykrájíme čtverečky a plníme je mletým máke ..
INGREDIENCE: 2 lžíce másla, 2 vejce, 250 g měkkého tvarohu, 4 rohlíky z minulého dne, šálek mléka, špetka soli na naplnění: švestky, jablka, blumy na doplnění: rozehřáté máslo, moučkový cukr, skořice. POSTUP PŘÍPRAVY: Měkké máslo vyšleháme se špetkou soli, přidáme vejce a šleháme do pěny.Vmícháme tvaroh a rohlíky, které jsme předem nakrájeli na kostky, pokapali mlékem, nechali prosáknout a rozmačkali.Vše dobře spojíme, propracujeme, pokud je třeba, přidáme trochu mléka a hladké těsto uválíme na ..
DOMÁCÍ VIŠŇOVKA I NGREDIENCE: 600 g višní, 1 l lihu, 1 l vodky, 20 - 60 g cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Višněmi naplníme kameninovou nebo skleněnou nádobu, zalijeme lihem a uzavřeme. Po 6 týdnech slijeme šťávu do jiné nádoby a uzavřeme, a ty samé višně zalijeme vodkou. Po 4 týdnech opět slijeme znovu šťávu a dodáme višně. Po 2 týdnech přefiltrujeme přes plátno do láhví a necháme dozrát dalších 6 týdnů. Višně použijeme do buchet. DOMÁCÍ VIŠŇOVKA II INGREDIENCE: 80 višní, 100 listu z višní, 1,5 l vody ..
INGREDIENCE: 1/2 kg brambor, 1 velká cibule, 1/2sáčku zelených oliv bez nálevu, 1 feferonka, celá čerstvá šalvěj, olivový olel, sůl a pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Do pekáčku nakrájíme oloupané a na klínky krájené syrové brambory a posypeme nahrubo nakrájenou cibulí, přidáme olivy, najemno nasekanou feferonku, celou šalvěj, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem, promícháme a dáme péci. Pečeme asi 3/4 nodiny. ..
INGREDIENCE: 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje,1 lžíce cukru, 1 rajčatový protlak, 1 lžíce sušené bazalky, malá hrst válcovaných nudlí, 3/4 litru vody, 1 lžíci polohrubé mouky a sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnci rozpálíme olivový olej a na něm necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek a krátce osmahnene, dáme protlak a za stálého míchání jej orestujeme. Zalijeme vodou, zaprášíme moukou, metličkou rozšleháme a provaříme. Ke konci přidáme nudle a do ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA